woensdag 25 mei 2011

Ontdekken.

In het latijn heet het HOMO LUDENS, in het Nederlands is dat vertaald, de spelende mens. Spelen is zo leuk, want je ontdekt wat wel kan en wat niet, denk maar aan een peuter, die is ook steeds zijn/haar grenzen aan het ontdekken. Af en toe heb ik behoefte om een peuter te zijn, heerlijk is dat!
P1030271.JPG
Het enige wat je hoeft te doen om te kunnen spelen is je afvragen of iets ook op stof is te lamineren. Eergisteren heb ik dat gedaan met het boekwerk wat ik thuis gestuurd krijg van het kledingmerk State of Art. Het boekwerk ziet er altijd gelikt uit, dit keer hebben ze geen glanzend papier gekozen. Ik vroeg me af of het lamineren ook met dit papier zou gaan. Gistermorgen heb ik de achterkant van de stof met een schuurpapiertje bewerkt en er daarna met een spons voldoende water op aangebracht om in het papier te trekken. Na een minuut of 5 was dat het geval, maar toen ik met mijn vingertoppen het papier eraf ging rubben, ging de te lamineren foto ook mee. Daarom ben ik gestopt toen ik tevreden was en is de lap gedroogd. Dankzij de reactie van gisteren van Joke, nog bedankt Joke, heb ik er met een kwast Acryl Wax over aangebracht. De foto’s zijn niet helder gelamineerd, maar de dromerige sfeer die er nu is vindt ik wel mooi. Gisteren heb ik ook een foto van het blog van Robbie, http://robbiespawprints.blogspot.com/, gehaald, met toestemming! De bloem van de Amaryllis is één van mijn favorieten, ik heb de foto uitgeprint op A4 formaat, daarna in zwart/wit gekopieerd, een lijnenpatroon overheen getekend en extra lijnen getekend.
img001.jpg
Op deze manier is het goed te vergroten op een groter vel papier. Het is een raster van 3 x 3 cm, wat ik heb vergroot op een raster van 7 x 7 cm. Ik heb nog een grote lap mooie zijde liggen, die ik wil gebruiken voor deze Amaryllis, misschien een quilt voor volgend jaar op de OEQC in Veldhoven, het thema is Flora. Jullie zien, de speelfunkties bij mij zijn aanwezig!

3 opmerkingen:

joke zei

Speel ze dan maar weer vandaag. We horen de resultaten graag.

Hilde zei

Ben erg benieuwd hoe je deze mooie bloem gaat patchen! Ik ben nu ook bezig om een uitvergrote foto over te brengen in een quilt. Succes met het bespelen van de zijde!

Anoniem zei

Hoi Aart,
Ik lees dagelijks je berichtjes op je blog.
Ik vind het leuk en interresant hoe jij speelt met technieken.
Ik heb van de week mijn eerste 2 zijdequilts afgemaakt.
Morgen ga ik ze ophangen met andere quilts en zijdeschilderijen voor mijn expositie.
Succes, quiltgroetjes Elsvandersteen