vrijdag 6 mei 2011

Voorbereidingen.

Deze titel heb ik al vaker gebruikt, maar dit keer waren het andere voorbereidingen. Gisteren ben ik bij mijn ouders geweest voor de voorbereidingen voor hun 50 jarig huwelijk. Toen we klaar waren zaten we buiten in het zonnetje met een kopje thee, dan komen er verschillende verhalen los. Zoals de bruidsjurk, die nog ergens op zolder moet liggen.
P1030213.JPG
Ineens was moeders weg, toen ze terug kwam had ze een plastic tas bij zich met iets wat in papier gepakt was. Het was inpakpapier van 50 jaar geleden met de resten van de stof, waarvan ze haar eigen bruidsjurk van had genaaid. Mijn moeder naaide vroeger veel kleding zelf, ze was coupeuse, dus de bruidsjurk was voor haar leuk om te maken. De restjes van de bruidszijde heb ik nu mee gekregen om te gebruiken. Zal ik het gaan verven? Nu ik dit zo opschrijf, lijkt het net of ik aan het vloeken ben, de mooie stof verven, ik denk dat het er wel van gaat komen. Ik heb ook nog een foto van de stof op zich gemaakt, ik ben benieuwd of het goed te zien is.
P1030214.JPG
Ik zal eerst maar een paar kleine stukjes doen, om te zien wat de verf gaat doen.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi Aart,
kun je niet nog een stukje verwerken in de quilt die je voor je ouders hebt gemaakt?
groeten annemiek

vilterietje zei

inderdaad aart: niet vloeken:)

Hannie de Beer zei

Een prachtige brokaat Aart! Daar moet je zeker wat mee doen.
Zelf heb ik ook eens brokaat geverfd: Werd heel mooi!
Dus ga toch maar aan het experimenteren.

Anoniem zei

Dat is wel heel speciaal zeg. En wow, 50 jaar getrouwd, wat een mijlpaal.

Anoniem zei

Inderdaad, heel speciaal en bijna zonde om te gebruiken. Dan krijgen we dus binnenkort ook hun quilt te zien? Ben erg benieuwd.
Groet, Ineke

Liesbeth Wessels zei

In Veldhoven hing een quilt met lichte kleuren, wit en pasteltinten dat ook gemaakt was van bruidsstoffen. Wel heel bijzonder dat je moeder de jurk nog had! groeten van liesbeth

joke zei

Het papiertje waar de stoffen ingepakt zaten is ook heel mooi. Dat kun je ook vast wel ergens voor gebruiken.

Anoniem zei

Wat leuk dat jouw moeder die stoffen nog had. Tja om die nu te gaan verven.....
Marjo

Anoniem zei

Hoi Aart, prachtige stof... ik zou het verwerken zoals deze bedoeld was, zo in zijn oorspronkelijke staat, niks meer aan veranderen. Is al af.
Alvast van harte gefeliciteerd met je ouders 50 jarig huwelijk. Mooie mijlpaal!!
Groetjes, Hetty

marjolijn zei

Eigenlijk heb je natuurlijk een prachtig kado gekregen. Heel bijzonder dat ze zelfs nog restjes van de stof had. Lijkt me heel spannend om mee te experimenteren.

Webredactie zei

Oh wat mooi. En hoe gek ik ook ben op verven, en het verft beslist goed, ik zou de damast ook zo laten, omdat het zo op z'n mooist is.

christina zei

Dit is pas leuk. Dat ze nog stofresten heeft van de zelfgemaakte trouwjurk. Ik zou het doodzonde vinden om het te verven. Wellicht kun je nog een klein stukje verwerken in de quilt voor je ouders.