woensdag 18 mei 2011

werkstuk van de cursus.

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met mijn werkstuk voor de cursus bij Marjon Hoftijzer. Eergisteren was de laatste avond van de cursus, maar na de vakantie gaan we gewoon door. Er is nog zoveel te ontdekken. Naar aanleiding van een foto die ik in de eerste les mee nam, is een uitsnede gemaakt van een deel van de foto. Die uitsnede is vergroot naar 50 x 50 cm, een goede werkbare maat.
P1030242.JPG
Het is een landschapje met in de linker bovenhoek een deel van een molen, die in de polder staat. Omdat dit werkstuk voor mij een oefening was ben ik lekker tekeer gegaan. Het groen van het weiland is het eerste waar ik mee begon. Er zijn allerlei materialen in verwerkt, die tijdens de werkzaamheden deels zijn versmolten. Daar overheen is een gele organza gegaan, die eerst is vastgenaaid, daarna ben ik er overheen gegaan met de heatgun. Na het groen is de waterpartij onderhanden genomen. Als basis heb ik een lap stof genomen, tegen de waterkant is een laagje zwart plastic genaaid, daar overheen heb ik eerst een laag organza gelegd en daarna een laag tule. Tussen de organza en de tule heb ik groene vierkantjes gestrooid, voorstellende waterlelie bladeren. De lagen zijn met de naaimachine vastgezet. Daar overheen heb ik stukken geverfde vliesofix met de heatgun versmolten op de tule. De luchtpartij is opgebouwd uit repen zelf geverfde stof met stukken organza en tule die over waren van de waterpartij. Het deel van de molen en de struiken, zijn niet goed gegaan, vooral het versmelten van geverfde vliesofix op organza ging niet zoals ik in gedachte had. Wat blijkt, dit houdt niet op elkaar, de organza is te glad. Het is best mogelijk dat ik dit werkstuk opnieuw ga uitvoeren, ik zit tenslotte in een leerproces, dan mogen dingen fout gaan. Gisteren was een rommeldagje, ik heb alle 7 quilts tevoorschijn gehaald die naar de Cannenburch gaan, ze nagekeken of de gegevens op de lat vermeld waren, 1 lat moest ik gaan kopen, die was te dun, waardoor de kans op splijten of breken groot was geworden. Nu staat alles klaar om op het afleveradres afgegeven te worden, het is al een beetje kaal in de hoek van de kamer waar mijn quilts staan.
P1030239.JPG
Ik heb een traditionele quilt aan de muur gehangen, want de quilt die er hing is ingepakt. Op de foto hiernaast zie je de slak die ik tegenkwam, maandagavond om half 11, bij de bushalte, hij werd verlicht door het reclamebord bij de halte. Toen de bus kwam om 22.55 uur was de slak nog niet ver opgeschoten. We hebben er maar geen wedstrijd van gemaakt wie het eerst thuis zou zijn, trouwens de slak had zijn telefoon niet bij zich om me te kunnen bellen wanneer hij thuis was aangekomen.

6 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Ik denk dat de slak gewonnen zou hebben. Hij had zijn huisje immers al bij zich....

christina zei

Het is me de laatste tijd vaker opgevallen dat jij sommige dingen wel heel erg intensief quilt. Wellicht heeft het met smaak te maken want jouw werkje op zich vind ik wel mooi

vilterietje zei

ja aart, volgens mij was je niet echt wakker, bietje heeft gelijk, slakken-huis:)

conny's quilts en creaties zei

Mooi verhaal met die slak, zou hij/zij er inmiddels zijn of nam hij een andere bus!?
Leuk dat er van jou zoveel quilts naar de Cannenburgh mogen, gelukkig heb je nog iets over voor aan de muur, ik ben benieuwd of ik jouw quilts meteen als de jouwe zal herkennen Aart. Ik ga op Hemelvaartsdag!Wie weet tot ziens?

Unknown zei

Hey Aart, nou die paracetamol kun je wel eens nodig hebben hoor! Vond het ook moeilijk. Over die restjes stof: heb er helemaal niet aan gedacht om wat mee te sturen! Stom he! Ik heb wel wat, maar niet veel van het oranje. Van het goud heb ik geen scraps dit heb ik op een rolletje zitten, kun je bij de meeste quiltwinkels wel kopen. Maar het oranje stuur ik je nog na! Succes

Hannie de Beer zei

Je hebt gelijk, het is een leerproces. Maar daarmee heb je toch al heel wat mooie werkjes gemaakt! Dit laatste mag er ook zijn.Allerlei technieken geconbineerd tot één quiltje. En prachtig quiltwerk!

Wat goed zeg,7 quilts naar Cannenburch! Ik heb de vrijdag in mijn agenda genoteerd om te gaan kijken.