zondag 1 mei 2011

Cultuur en kunst.

Afgelopen vrijdag had ik de hele dag voor mezelf, Henk was de hele dag onder de pannen op het congres, dus alle ruimte voor mij. Er stonden 4 dingen op het programma, ten eerste een bezoek aan Quilterspalet. Met de tram en een bus kwam ik een heel eind, maar vanaf de bushalte was de route mij onbekend. Ik heb geleerd, dat ik altijd mijn hollandse mond bij me heb, dan kom je een heel eind. Den Haag heeft nergens grote overzichtskaarten van de stad staan, je zou ze verwachten bij bus- en tramhaltes, maar nee! Gelukkig zijn Hagenezen erg aardig en behulpzaam.
P1030177.JPG
P1030177.JPG
Ik ben er gekomen en heb wat stofjes gekocht en garen. Vandaar ben ik het heerschap op de foto hiernaast gaan bezoeken. Maurits Escher. In het oude paleis op het lange voorhout heeft hij zijn museum, ik ken al veel van Escher, maar om nu met je neus voor de tekeningen te staan is bijzonder. Klik twee keer op de foto en kijk eens naar de lijntjes waaruit hij zijn zelfportret heeft samengesteld. Er zijn 3 verdiepingen te bekijken en het heeft alleen maar trappen, voor gehandicapten is dit museum moeilijk te doen. Op de 3e verdieping vindt je allerlei voorstellingen om mee te spelen, studenten hadden daar de grootste lol. Hierna ben ik naar het museum voor communicatie geweest, waar een tentoonstelling te zien was met de vraag: Wat vertel je wel en wat vertel je niet op een blog, Actueel dacht ik zo. Hier heb ik wel wat van opgestoken! Ook was er een tentoonstelling met als thema geheimen. Er was mensen gevraagd om anoniem op een postkaart hun geheim te openbaren, je weet niet wat je leest. Het voelt ook wel raar om die geheimen te lezen, je voelt je een soort voyeur. Omdat het in de buurt was van het congres en hotel, heb ik het gemeentemuseum voor het laatst bewaard, ik heb niet alles gezien, omdat niet alles mijn belangstelling had, maar waar ik voor ging, was de moeite waard, nl. de schilder James Ensor. Ik zal er niet veel over verklappen en laten zien, want Hannie gaat er vandaag heen, Wel heb ik een foto gemaakt van een schildering op de muur, wat Isometric forms heet en is gemaakt door Wim Starkenburg en Asmir Ademagic. Vooral met het zonnetje van vrijdag erop knalde dit werk goed bij je binnen.
P1030184.JPG
P1030184.JPG
Hierna heb ik gewacht tot Henk klaar was en zijn we richting Noordwijk gegaan. In de loop van de dag keren we weer huiswaarts, we hebben veel beter geslapen, dan we thuis hadden kunnen doen.

6 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Ik ben een groot bewonderaar van Esher. Dus ik kan me goed voorstellen hoe jij je voelde voor zijn werk. Zo stond ik er zelf een paar jaar geleden, in hetzelfde museum.
De tentoonstelling over de do's en don'ts bij bloggen lijkt me ook leuk. Zelfs jij het er veel geleerd. Kun je ons niet wat tips geven hierover de komende tijd?

vilterietje zei

dat was dus echt genieten! heb je ook nog inspiratie opgedaan:)

sylvia zei

leuke inspiratie heb je opgedaan,voor quilten en de inhoud van je blog.....;)
heb je geslapen in HET hotel van Noordwijk??? Dat lijkt me helemaal top: als er tenminste geen groot voetbalspektakel aan zit te komen, want dan zit het er vol met gespierde kuiten...;)
Na weggeweest zijn, is thuiskomen ook weer goed,he?!
groetjes,Syl

Liesbeth Wessels zei

heerlijk om te lezen en al je foto's te zien !! groeten van liesbeth

marjolijn zei

Dat was dus een welbesteed weekend. Heb je ook die vreemde kroonluchters gezien in het Paleis? En ik was ook erg onder de indruk van het werk van Escher. Het Quilterspalet viel mij wat tegen. Maar een leuk lapje is er natuurlijk altijd wel te vinden. Heb je ook gegeten bij het Novotel? Dat was namelijk heerlijk!

Suus zei

Leuk om je verhaal te lezen, en de foto`s even te bekijken. Je hebt waarschijnlijk weer veel inspiratie opgedaan.