zondag 22 mei 2011

Sporen.

Deze titel is verschillend uit te leggen. Vandaag geef ik één uitleg, morgen komt de andere. Jullie zijn natuurlijk benieuwd de lap met kranten- en tijdschriftenfoto’s, dat was ik ook gistermorgen. Na eerst iets anders gedaan te hebben, heb ik de achterkant van de knipsels wat opgeruwd met een schuurpapiertje.
P1030265.JPG
Als je een nieuw stukje neemt is dat zo gebeurt, het hoeft alleen maar het oppervlak open te maken. Daarna heb ik die lap op een snijmat gelegd en er een klein laagje water overheen gedaan, even gewacht, zodat het water de tijd had om in het papier te trekken en daarna met een vinger stevig over het papier bewogen, zodat je het papier er af rult. Daarna is het een lekker zootje, zie de foto, ik heb het lapje onder de kraan uitgespoeld, de pulp is niet in het riool gekomen. Dat kan je beter in de vuilnisbak doen.
P1030267.JPG
Na het uitspoelen zie je of je nog stukjes vergeten bent, als dat het geval is weer even de vingers gebruiken en na afloop weer uitspoelen. Ik heb wel gemerkt dat ik een te groot stuk stof heb ingesmeerd met Gel Medium, wat trouwens extra heavy gel medium is van het merk Talens Amsterdam. Ik heb de gloss hiervoor gebruikt, maar er ook nog een matte variant.
Na het uitspoelen heb ik de lap nog door een warm sopje geslagen en weer uitgespoeld, voor ik het op een droogrek te drogen hing op mijn achterbalkon, daar waar de zon lekker schijnt.
P1030268.JPG
Er zijn stukken die niet gepakt hebben, maar andere zijn mooi geworden. Ik ga stukjes uit deze lap gebruiken voor een nieuw projekt, de volgende keer zal ik de medium dunner op brengen, waarschijnlijk met een kwast, ook niet zo’n groot stuk stof ermee bestrijken. Gistermorgen vroeg Bietje of je deze techniek ook kunt gebruiken om foto’s op stof over te brengen, ik denk dat dat niet gaat lukken. Wat je wel kan doen is deze foto’s scannen en dan uitprinten, deze prints zijn wel te gebruiken. Dat ga ik ook nog uitproberen.

5 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Dank je wel voor de uitleg. Lijkt me inderdaad leuk om met foto's te doen.
Volgens mij heb jij iets met ogen. nu de foto's 'onthuld' zijn, zie ik alleen maar ogen die me aanstaren. Wordt er bang van

joke zei

Als je de foto's zelf afdrukt om goedkoop fotopapier lukt het wel. Maar het moet echt goedkoop papier zijn, van de Action of zo. Het zal ongetwijfeld met de kwaliteit van het papier te maken hebben.

vilterietje zei

MOOI!!!!:)

Anoniem zei

Persoonlijk vind ik de Matte Medium van GOLDEN beter werken.Deze is ook niet zo compact en vooral omdat je de heavy hebt gebruikt zul je een ander resultaat krijgen. Succes. Groet, Ineke

christina zei

leuke techniek he. Ik gebruik trouwens een oud pasje om het medium op te brengen.