maandag 9 mei 2011

OEQC–Veldhoven.

Op de laatste dag van de OEQC ben ik naar Veldhoven gereisd gisteren. Het was de moeite wel waard. Eerst ben ik langs de winkeltjes gelopen, dan hadden we dat gehad, daarna kregen de quilts alle aandacht. Ik heb niet alles gezien, want op een gegeven moment is je hoofd vol. Daarom heb ik dit jaar alleen maar naar de Art-quilts gekeken, omdat dat mijn aandacht heeft tegenwoordig.
P1030225.JPG
De oogst van de dag is op de foto hiernaast te zien, bovenaan rechts zie je 5 klossen Aurifil garen, gekocht voor een project wat nog moet gaan starten, bij 5 klossen kreeg je er een opbergdoosje bij. Naast het garen ligt een opgevouwen lap Scrim, de klos naar links is papieren garen, wat geverfd kan worden. Linksboven liggen 3 boeken, van boven naar beneden SCREEN PRINTING, geschreven door Claire Benn & Leslie Morgen, daaronder PAINTSTIKS, door Ruth Issett en IMAGE TRANSFER WORKSHOP, door Darlene Olivia McElroy & Sandra Duran Wilson. Ik kan weer gaan spelen! Rechtsonder liggen ook nog leuke lappen die handgeverfd zijn en bewerkt met batik en/of gezeefdrukt. Deze lappen zijn gekocht van Els van Baarle, ik denk dat het haar afval of resten zijn, ik ben er erg blij mee! Ook heb ik nog een open vlies gekocht, maar die staat om één of andere reden niet op de foto.
P1030224.JPG

Stiekem was er ook een kantklostertje bezig geweest, een hele struik was ermee bedekt. Of deze struik het gaat overleven, wie het weet mag het zeggen. Ik heb wel weer wat ideeën opgedaan, je zou zeggen dat ik er wel weer een jaar tegen kan, maar over een maand is er ook weer de tentoonstelling in de Cannenburch in Vaassen.

5 opmerkingen:

pauline zei

Inderdaad was Veldhoven de moeite waard, voor elk wat wils.
Toevallig stond er vandaag een artikeltje in de krant over de spinselmot, die zelfs binnen de kortste keer een hele auto kunnen "inpakken". Maar het kan geen kwaad voor de struiken en bomen (gelukkig maar). Het blijft een vreemd gezicht zo'n ingepakte struik.
groetjes,

vilterietje zei

een idee om zo'n motje een keertje over een quiltje te laten gaan:)

joke zei

Prachtige kleuren garen heb je gekocht. Het boek van Claire Benn heb ik ook maar ik ben er nog steeds niet toegekomen om het uit te proberen.
Ik dacht dat ik je gisteren in Veldhoven zag, maar toen ik dichterbij kwam was je ineens verdwenen. Mooi lapjes van Els, maar dat kan ook niet anders, haar werk is ook fantastisch.

Hannie de Beer zei

Ja, het was een waar waar eldorado voor de quiltliefhebbers!
En weer prachtige aankopen heb je gedaan. Daar krijgen we natuurlijk tzt wat van te zien in je werk?

Wat apart toch die struik, wonderlijk hoe zo'n mot in korte tijd alles kan inpakken!
Wel leuk voor de inspiratie?

Anoniem zei

Leuke dingen heb je gekocht. Ik heb me ook staan vergapen bij Els van Baarle en Cherilyn Martin. Ik ben jaloers op jouw lapjes.
Groet, Ineke