zaterdag 21 mei 2011

Is het echt komkommertijd?

Dat is de grote vraag vandaag, gisteren kwam het nieuws door dat er vanavond om 19.50 uur op Nederland 1 een ingelast Sinterklaasjournaal wordt uitgezonden. De mussen vallen bij wijze van spreken van het dak en dan krijgen we een Sinterklaasjournaal voorgeschoteld. Er is heel wat af getwitterd, met vaak een glimlach op de mond of een geweldige schaterlach. Jullie willen voorbeelden? Ze hebben een paar weken geleden de verkeerde man met een baard doodgeschoten. Hij is opgepakt voor pedofilie. Eén van die 8 boten in Libië, die naar de kelder is gegaan, was pakjesboot 12. We zullen het vanavond weten. Toch is het verhaal van Sinterklaas overal verschillend, wil je je erin verdiepen lees dan dit, http://nl.wikipedia.org/wiki/Sinterklaas. Terwijl ik dit bericht zit te schrijven komt de vraag bij mij boven of het bij mij ook niet komkommertijd is geworden? Nou nee, niet echt, gisteren was traditioneel wasdag en het inslaan van de weekendboodschappen. Toch had ik nog even tijd om een proef te doen over iets waar ik al een tijdje over lees en wat ook al een paar weken op mijn lijstje staat om uit te proberen. Dat is namelijk het overbrengen van foto’s op stof, met behulp van een Medium. Met een plamuurmes
P1030245.JPG

heb ik het medium, de glanzende variant, op de stof aangebracht en daar heb ik de stukjes uit kranten en tijdschriften in gedrukt. Nu had ik natuurlijk op safe kunnen gaan en de foto’s op witte stof kunnen aanbrengen, maar ik wilde weten hoe ze op deze stof zouden overkomen. De kranten- en tijdschriftenstukjes zijn met de kant die ik wil hebben in het medium gedrukt, dus je ziet nu de achterkant. Wat er op de voorkant staat ga ik nog niet prijsgeven, dat komt hopelijk morgen. Straks moet ik eerst het papier een beetje opschuren met schuurpapier, het papier nat maken, zodat het water in het papier dringt. Daarna moet het papier weg gewreven worden, zodat het beeld tevoorschijn gaat komen. Vandaag wil ik ook even iets gaan doen, wat na vandaag niet meer kan. Zoals vele treinreizigers weten wordt het station van Arnhem vernieuwd, er is de laatste jaren behoorlijk wat werk verzet. Veel scheldende reizigers, omdat ze ver moesten lopen, of dat de liften het niet deden. Ik heb het al die tijd maar positief benaderd. Een struikelblok op het spoor was al die jaren de trein naar Nijmegen, daar hebben ze nu een oplossing voor gebouwd, namelijk een dive-under, in goed Nederlands is dat een tunnel onder de sporen door. Voor de bouw van die tunnel heeft, ook door andere werkzaamheden, het station al 2 keer een tijd stil gelegen. Vandaag is er de gelegenheid om door de tunnel te lopen, straks kan dat niet meer. Vanaf 2 Juli wordt het ‘tijdelijke station’ afgebroken en kunnen de reizigers door de nieuwe tunnel die onder de perrons is gebouwd naar het perron lopen. Vanaf die datum duurt het nog wel een tijd voor het nieuwe stationsgebouw klaar is, daar zijn ze nu ook al een tijd mee bezig. Ik laat nu alle problemen en politieke rompslomp achterwege, want dan ben ik nog wel even bezig. Misschien morgen ook foto’s uit de tunnel, waar nog geen spoor ligt, maar er nog wel gaat komen.
P.s.Vandaag is het 21-5 en dat is het omgekeerde van 5-12!

3 opmerkingen:

vilterietje zei

achja, wat heet komkommertijd? voor DSK in elk geval niet:)

Hannie de Beer zei

Wij hebben gelukkig geen komkommertijd! Quilters gaan altijd gewoon door!
Ik ben bnieuwd hoe je afbeeldingen eruit komen te zien . Bij mij lukken tijdschriftplaatjes nooit zo als ik zou willen.Maar wie weet bij jou wel!

Birgitte aka Bietje zei

Ooit kopieerde ik foto's uit tijdschriften zo op papier. Welk medium gebruik jij hier? Kun je het ook zo met echte foto's doen?
Wat een vragen he, maar het lijkt me zo leuk om te doen.