donderdag 30 september 2010

Genieten!

Waar ik me al een tijdje op had verheugd heb ik gisteren gerealiseerd. Nadat ik de dropdelen op de top vast had gezet, kon het eindelijk verwezenlijkt worden, het machinaal quilten van de gouden droppen tussen de sterren. Om het ene naar boven te krijgen, qua reliëf, moet je het ander naar beneden werken.
P1020569.JPG
De droppen heb ik gequilt met metalic garen, omdat ik wil dat er nog meer glimmers in zitten. Toen ik klaar was heb ik de droppen geteld, het waren er 84. Bij elke drop moet je eerst aanhechten en aan het eind weer afhechten, je kunt niet in één keer doorsjezen. Nu was er gisteren een vraag van Ineke, bij haar breekt het metalic garen, nou bij mij ook. Ik heb het eerder gebruikt, toen was het breken schering en inslag. Dinsdag heb ik Metalic naalden aangeschaft, maat 90/14, merk Schmetz. Deze naalden hebben een groot oog. Ook gebruik ik katoenen garen in de spoel, polyester garen is te scherp voor het metalic garen, de kans op breken is dan groter. Als ik klaar ben met een drop en afhecht, dan zet ik mijn vinger op de knoop en druk stevig aan voor ik de stof naar voren trek om het garen af te knippen. Doe ik dat niet dan is de kans ook groter dan het garen breekt. Mijn tip, om met metalic garen te werken, is zorgen dat er zo min mogelijk weerstand is bij het werken. Ik hoop dat ik Ineke’s vraag voldoende heb beantwoord, anders zie ik het wel terug in een reactie. Oh, ja, de draadspanning heb ik ook een stukje lager gezet, dat moet je zelf even uitkienen.
P1020570.JPG
Nog even een overzicht, vandaag wil ik verder met het uiterlijk van de uitbarsting, hoe ik dat ga doen?

5 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Daar houd je wel van he, de spanning erin houden. Gelijk heb je. Iedereen presteert het beste met een beetje spanning. Nu moet je er wel iets bijzonders van maken van de uitbarsting. Je kunt ons niet teleurstellen. groet liesbeth

Anoniem zei

Dank je Aart. Ik wist niet eens dat er speciale naalden zijn voor metalic garen. Ik ga het proberen. Je hebt weer een mens gelukkig gemaakt.....hoop ik.
Groet, Ineke

hannie zei

Ja, dat is zeker genieten. Het ziet er prachtig uit zo! De drops zijn een blikvanger nu!

liesjequilt zei

Als ik dit allemaal zo lees wordt het bij jou ook meteen een uitbarsting.
Let je wel op dat je in het goede zonnestelsel zit!

Hij wordt trouwens wel heel mooi!
fr Liesbeth Frederiksoord

Shirley zei

Je had best van het ene dropje naar het andere kunnen oversteken, toch, ze liggen tegen elkaar aan, ik denk dat dit niet was opgevallen. Ik werk ook graag en vaak met metalics, en het scheelt ook als je even met de spuitbus Siliconenspray (van de Praxis oid) een paar lijntjes spuit op het klosje van boven naar beneden. Het garen glijdt dan wat makkelijker overal door en langs. Ben heel benieuwd hoe je die explosie gaat uitbeelden, heel benieuwd.