dinsdag 7 september 2010

Hectische maandag.

Normaal kom ik op maandag graag een beetje langzaam op gang, het is meestal ook een puinruimdag, zo na het weekend. Maar gistermorgen niet!! Ik had een afspraak met Liesbeth Wessels van http://kleurrijkleven.blogspot.com , zij wilde weten hoe ik appliqueer en vooral voor de gebogen naden. Zij werkte heel anders en weet nu hoe ik appliqueer. Nu is het vaak teleurstellend als je een cirkelvorm moet appliqueren en dan lijkt het na afloop net een ei, eigenlijk moet je je daar niet zo aan storen, dit maakt het jou quilt. Ik las laatst een zin van iemand, ik weet niet meer wie, die mij vertelde dat  we perfectie niet na moeten streven. Als je dat loslaat, dan leef je veel plezieriger, maar je kunt het wel nastreven om bijna perfect te werken.
P1020489.JPG
Ook had ze de Pocket of Posies-blokken meegenomen. Leuk om ze nu eens in levende lijve te zien, die mandjes. Ook had ze een project meegenomen om lekker over na te denken. Ze is bezig met een ruil project, iemand heeft haar een blok van 25 x 25 cm toegestuurd die ze moet veranderen naar 50 x 50 cm. Dat is een vergroting van 400%. We zijn samen al pratend en verleggend tot ideeën gekomen. Het is erg leuk om een andere blogger te ontmoeten. Dank je wel voor de gezellige morgen, Liesbeth! Maar dat was niet de enige Liesbeth die mij met een bezoek vereerde. Zondagavond kreeg ik een mail van Liesbeth van Hulsteijn, wel bekend van Quiltservice in Frederiksoord of van haar blog http://quiltservice.blogspot.com , volgend jaar komt er weer een tentoonstelling aan in het kasteel van Vaassen, die hou tijd vrij rond hemelvaartsdag. Nu wilde Liesbeth een foto van een quilt van mij gebruiken voor de flyer, dat is gelukt, binnen kort krijgt ze de foto gemaild. Ook hebben we quilts uitgezocht die dan geëxposeerd kunnen worden, er ligt hier al een stapeltje klaar die dan te zien zijn. Ik kan nu beginnen latten te zagen voor in de tunnels en niet te vergeten, de zakken te naaien waar de quilts in vervoerd kunnen worden, gelukkig heb ik nog ruim tijd. Jammer genoeg heeft Liesbeth wat problemen gehad met het parkeren
P1020491.JPG
in de parkeergarage. Lees haar blog en je kent het verhaal. Toen ik weer alleen was heb ik een boterhammetje gemaakt en mijn bord meegenomen naar de naaimachine om weer verder te gaan met de NYB. Ik ben bezig geweest met de ruimte rond de cirkels te vullen, bij de bovenste foto is de stof gestreept en heb ik die met op en neer gaande banen gequilt met het stopvoetje en het transport uitgeschakeld, omdat dit deel uit 2 delen bestaat ben ik tot de naad gegaan om het gestreepte effect te handhaven. Bij de tweede foto heb ik de print op de stof gevolgd, de ronde vormen zijn nu bolletjes geworden. Bij elke andere stof moet je dan even nadenken hoe je die gaat quilten. Bij elk ander gedeelte natuurlijk weer een ander garen.
P1020492.JPG
Bij dit blok heb ik de ronding geaccentueerd, de foto is van heel dichtbij genomen, daarom zijn ze wat donkerder geworden. Deze rondingen ga ik bij andere blokken ook doen, ik denk nog 2 of 3 blokken, deze blokken mogen kan niet bij elkaar zitten. Zo krijgt de NYB steeds meer vorm. Daarom was het gisteren een hectische dag, maar wel een leuke!

5 opmerkingen:

vilterietje zei

Ha Aart! Het lijkt me inderdaad heel leuk om medebloggers te ontmoeten. Zeker als ze ook nog dezelfde hobby als jij hebben. Je NYB wordt een echte VAMP! De bollen die net bubbels zijn vind ik heel bijzonder.
Groetjes en tot...Riet

Liesbeth Wessels zei

Hallo Aart
Bedankt voor alle tijd en aandacht die je gisteren voor mijn vragen had. En wat een prachtige quilts heb je toch. Ik kan er nog van na genieten. groet liesbeth

Suus zei

Gefeliciteerd dat je quilt op de flyer komt te staan.Het is inderdaad erg leuk om mede bloggers eens te ontmoeten. Je NYB word erg mooi, vooral de rondjes zijn er erg leuk in.

Hannie de Beer zei

Leuk,dat je een medeblogger hebt ontmoet! Altijd een verrassing! Je quiltwerk is nog een heel proces,maar wordt prachtig! En wat een eer om je quilt op een flyer te zien,en te mogen exposeren!
P.S. Met de ronde vormen appliceren,knip je toch zeker de naad wel? Krijg je het beste resultaat.

JOS zei

Hallo Aart,
Je weet toch wel hoe ik ronde vormen appliqueer ?
Maak een dun kartonnetje van de rondte die je nodig hebt. Knip het lapje rondom ongeveer 7 mm (tot 1 cm)groter dan het kartonnetje. Rijg rondom aan de rand een draadje er doorheen (begin met insteken aan de goede kant van de stof) en laat een eind draad hangen. Als je rond bent (het laatste uitsteken is naar de goede kant) span je het lapje om het kartonnetje. Trek stevig aan, door een dubbele knoop te maken. Pas op: ik bedoel niet twee knopen, maar één knoop waarbij je twee maal onderdoor de andere
draad gaat.
Als het lapje strak gespannen om het kartonnetje zit, strijk je het goed plat (een beetje rondom tégen het karton aan strijken). Daarna schuif je de draad weer los zodat het kartonnetje uit het lapje kan. Vervolgens de draden weer aantrekken totdat de gestreken vorm weer plat ligt. Nu de draden echt (dubbel) knopen en afknippen. Nogmaals plat strijken en je kunt het rondje met het grootste gemak appliqueren. Succes.
JOS.