dinsdag 28 september 2010

Helpdesk.

Gisteren werd er als reactie een vraag gesteld, waar ik antwoord op wil geven. Het gebeurt wel vaker dat mensen vragen stellen, meestal krijgen ze vanzelf antwoord in volgende berichten, dan antwoord ik niet en denk ik, je wacht maar een paar dagen. Dat is altijd goed bedoeld hoor!!! Deze vraag
P1020566.JPG
ging over het gebruik van aluminiumfolie in de binnenranden van de dropvorm. Ik wil de scheur die er ontstaan is effect meegeven, of het net is of er een ontploffing is ontstaan. Een ontploffing, explosie, is altijd van binnen naar buiten toe, daarom ligt er bij een gasontploffing altijd glas op straat, ramen schijnen daar niet sterk genoeg voor te zijn.Je hebt ook een implosie, dan is de ontploffing naar binnengericht. Hier is de denkbeeldige korst van het sterrenstelsel ontploft, dus de randen staan naar buiten toe open. Aluminiumfolie is een heel dunne vorm van aluminium, een metaal, dunne metalen kun je buigen. Daarom heb ik nog een foto gemaakt om dat te verduidelijken, de linkerkant moet ik nog vastzetten, maar de omgebogen hoeken bleven zo mooi overeind staan. Soms wil je een effect in je quilt bereiken die niet gebruikelijk is, ga dan altijd op zoek naar attributen die je in huis hebt, meestal zit er iets bij wat je goed kunt gebruiken. Ik wil nog een effect gebruiken, maar dat komt pas aan het eind als de quilt af is, onder tussen heb ik al een naam verzonnen voor de quilt, die naam komt ook aan het eind. Dat scheelt voor jullie weer vragen stellen. Natuurlijk mag dat, QUILTING IS SHARING, meestal krijg je nog antwoord ook. Bij sommige mensen kan ik dat per mail doen, bij anderen hoop ik dat ze nog eens terugkomen om te kijken en te lezen. Ik mag toch al niet klagen over bezoekers, de laatste tijd tussen de 100 en de 200, mijn tellertje kan het maar net bijhouden. Soms komen bezoekers uit windstreken waar je je bij afvraagd, hoe komen die hier terecht, maar ik ben er erg mee in mijn sas dat ik kan zeggen, dat ik over de hele wereld gelezen wordt. Ik geniet hier erg van, zeker als je je bedenkt dat ik als kind van mijn vierde tot mijn twaalfde Luminal heb geslikt, omdat artsen bang waren dat ik epileptisch aanvallen zou krijgen, Luminal mag nu niet meer voorgeschreven worden, ook niet aan volwassenen, omdat het zwaar verslavend is. En ik was toen een kind, ik heb die jaren zwaar onderdrukt doorgebracht. Nadat ik er mee mocht stoppen heeft het nog jaren doorgewerkt, zeker tot mijn 20ste. Daarom ben ik nu zo blij, dat ik kan functioneren zoals ik doe. Dus als jullie het niet erg vinden ga ik vlug weer aan de slag, voor deze roes uitgewerkt is, zonder dat ik er iets voor slik;-).

6 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Mijnheer van de helpdesk... Leuk idee dat van die aluminiumfolie, als je het zo beschrijft, denk ik ja natuurlijk. Maar ik was er niet opgekomen. Thanks for sharing.
groet liesbeth

sylvia zei

eindelijk een helpdesk die snel hulp biedt: wat een goed idee, en je kunt het goed zien als je de foto even vergroot!!!
zonde dat je vroeger zo 'onderdrukt' hebben: er zit zoveel in jou!
gelukkig dat je nu niet beperkt bent, genieten wij ook van!!!!
sharing is dus heel toepasselijk!!!
succes, liefs, Syl

Anoniem zei

Dan kun je beter aan quilten verslaafd zijn.Veel plezier.
Groet, Ineke

Hannie de Beer zei

Een bijzonder idee met de alluminium. Het ziet er super interessant uit!

Wat jammer die medicatie van vroeger. Het heeft zoveel talent onderdrukt. Maar gelukkig ben je nu goed bezig om het in te halen!

Anoniem zei

Heel leuk Aart!Je kan de stof heel stevig maken door een papje van 3 eetlepels houtlijm en 1 eetlepel water te mengen,daar je lapje in laten weken en daarna het in de vorm laten drogen die jij wilt.Je krijgt dan ook een heel mooi efekt,lijkt me wel wat voor jou.

Anoniem zei

Sorry ik vergeet mijn naam weer eens....
Marrie-Jette.