zondag 26 september 2010

Laagje voor laagje voor laagje.

Het was weer heerlijk knutselen gisteren, ik had al Angelina vezels gestreken onder bakpapier klaar liggen. Die heb ik op de ‘scheur’ gelegd en vastgezet met een klein draadje, daar tussen heb ik Zijden sari-draden gelegd en ook vastgezet met den klein draadje. Daar overheen is organza
P1020561.JPG
genaaid, de ruimte voor de scheur had ik van te voren al met spelden aangegeven, dan weet je tenminste tot waar je kunt gaan. Een deel zal verdwijnen onder de rand van de ‘scheur’, maar ik ga een foefje uitproberen, zodat de rand een beetje open kan staan. Bernie had begrepen dat een vrije dag er weer niet inzat, die heeft goed zijn best gedaan. De lagen organza zijn vastgezet met een dubbele steek en na het naaien heb ik de randen met een paar millimeter ruimte uitgeknipt. Omdat het gistermiddag lekker weer was, alleen een beetje fris, ben ik even de stad in geweest om wat kralen te kopen, als ik helemaal klaar ben komen die er ook nog bij. Ik vind het oppervlak nu iets te vlak, daarom wil ik her en der de organza gaan inknippen, zodat dat wat eronder zit naar boven kan komen. Al met al een lekkere klus, ik geniet met volle teugen. Ik dacht eerst het idee voor de rand aan de buitenkanten te gaan gebruiken, maar kwam tot de conclusie dat ik dat beter voor de binnenranden kan doen.
P1020562.JPG
Met de dropdelen erop komt het er dan ongeveer zo uit te zien. Ik heb allerlei kleuren organza gebruikt, effen gekleurd en bewerkt met streepjes en goudkleurige sterren. Dat is misschien op de foto niet te zien, maar ik plaats er nog weleens één, waarop dat wel te zien is. Henk kwam ook nog met een goed idee, om koperdraad te gaan gebruiken, maar dan moet ik wel goed opletten met het vastnaaien van de dropdelen. Misschien later meer hierover.

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Dit wordt wel een heel bijzondere afwerking van de quilt!

Birgitte aka Bietje zei

Leuk om ook metaal te gebruiken. Ik heb net een blogje gemaakt over metaal en textiel in een tentoonstelling.
Maar in plaats van koperdraad zou je ook DMC borduurgaren kunnen gebruiken. is er ook in koperkleur (Zelf heb ik roodkoper en goudkleurig liggen om ooit te gebruiken). Voordeel het is beter plooibaar. En een deuk in je koperdraad is er lastig uit te krijgen.

Anoniem zei

Je bent lekker inventief bezig Aart! Het idee van koperdraad is ook een goede...ben heel benieuwd naar de omzetting.

Liesbeth Wessels zei

Het lijkt wel of je helemaal los gaat. Geweldig toch zo bezig te zijn. Ik mis op dit moment even die drive. Geniet ervan. Het ziet er weer geweldig uit. groet liesbeth

Patty Biermans zei

Je ideeen te verwerken in het "echie" vind ik erg moeilijk. Als jij een idee in je hoofd hebt begin je dan gewoon met het materiaal te verwerken of zet je eerst nog een schets op papier. Misschien niet zo'n slimme vraag maar ik ben je blog nog niet zo lang aan het volgen, vandaar.
gr. pattybee