woensdag 1 september 2010

samenspraak.

Het is erg goed om je plannen eens te delen met een ander en dat doe ik graag met Jos. Ik was natuurlijk ook benieuwd naar de koor jurk, want ik hoor er al zo lang over, maar nu begrijp ik waarom ze al zo lang bezig is. Het patroon is uit 3 modebladen gehaald, maar zelf verzint ze er ook van alles bij. Ik ben benieuwd hoe de jurk eruit ziet als het klaar is, alle delen liggen klaar en moeten nog samen gebracht worden.
P1020478.JPG
Gelukkig had ik nog foto’s die ik maandag had genomen, want er is niets van werken gekomen gisteren, het middenstuk en één blok van 4 is al eerder geplaatst, nu komen de andere 3. Ik was maandag al even bezig geweest met het invullen van de grote vlakken, maar ik was niet tevreden met de cirkels die ik uit de losse pols had genaaid. Nu heeft Jos een handig hulpmiddel, namelijk een cirkelborduurapparaat van Bernina, ik heb die geleend en wil de cirkels goed gaan naaien. Met zowel letters als fantasiesteken en de rechte steek is er met dit apparaat te werken, gelukkig heeft Jos het gedemonstreerd, want anders was ik er niet uit gekomen. Als ik ermee ga werken zal ik het hier op mijn blog laten zien, dan kunnen jullie meegenieten. Of het gaat lukken is nog de vraag, want de quilt moet in een ring en ik moet erg rustig naaien, om de quilt mee rond te draaien tijdens het naaien. Het is ook weleens goed om je quilt op een andere plaats dan thuis neer te leggen, ik krijg noorderlicht in onze huiskamer en Jos vanuit het westen. Gisteren bij haar in de serre op de vloer, zag ik voor het eerst de ware kleuren en jeetje wat knalde de kleuren als het zonnetje erop schijnt. Dus Yvo, deze quilt, ondanks de problemen die het misschien nog gaat opleveren, trap ik nooit in de ufo hoek. Problemen zijn er om opgelost te worden en niet om er voor weg te lopen.
P1020479.JPG
Dat is nu juist het leuke van deze hobby, of moet ik zeggen levenswijze. We hadden het gisteren over hoe je zo’n quilt gaat plannen, niet dus, dit kan je niet plannen. Toen ik begon heb ik in al mijn bakken met stof de meest felle uitgezocht, toen per kleur gesorteerd en de zakken met restjes erbij genomen, het was een heerlijke rommel om mij heen. Per onderdeel van een blok zocht ik dan stoffen bij elkaar, de opdracht die ik mezelf had gegeven was dat het moest knallen. Eigenlijk werd ik geïnspireerd door een reactie van één van jullie toen ik het blok liet zien die ik gemaakt had naar aanleiding van de regiodag in Bennekom dit voorjaar. De reactie was, dat het een leuk blok was, maar dat het niet AART was. Toen dacht ik, dit blok leg ik weg en ik ga AART kleuren gebruiken, dit is dus het resultaat. Deze zomer ben ik met diverse projecten bezig geweest, dan het één, dan het ander, alles ligt nog weleens op de vloer en dan is het een rij van vrolijke zonnige kleuren. Zo fel ben ik nog nooit geweest en ik geniet ervan, maar dan bedruipt mij ineens het gevoel, wat zal ik aankomende winter voor kleuren gebruiken, ik zie wel.
P1020480.JPG
Dit is het laatste kwadrant, de gehele quilt laat ik pas zien als hij helemaal klaar is. Een naam verzinnen moet ook nog en er begint wat te dagen. Het belangrijkste zou ik haast vergeten, de stof voor de rand om de gekleurde rand heen, komt erg mooi uit en gaat een mooie basis geven voor alle kleuren. Dus mijn missie om in samenspraak te gaan met Jos, is geslaagd.

5 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Leuk he, over je eigen grenzen gaan met zo"n quilt. Daar zoek ik ook graag naar. Maar Aart deze quilt is een echte knaller !! groet liesbeth

Anoniem zei

het wordt een quilt met een heel verhaal, he?!
fijn als er iemand soms even meekijkt!
ik vind de kleuren op de foto's al feller dan op de grond, viel me meteen op.
ach wat, tis gewoon een beauty en wordt nog steeds mooier door het quilten!
superproject, Aart, mijn complimenten!!!!
groet uit zonnig (hehe) noord holland! Syl

vilterietje zei

Heerlijk toch, zo'n klankbord die je weer verder kan helpen? Geniet van de cirkel-knutselaar en tot...
Riet

Marijke zei

Vind het een wonder dat je zoveel felle kleuren bij elkaar hebt kunnen vinden of heb je ze zelf geverfd? Het is prachtig om te zien en zal ieder huis opfleuren!
Groeten Marijke

Hannie de Beer zei

Als ik het zo zie, is de opdracht aan jezelf buitengewoon goed gelukt! Knap om al die kleuren zo mooi bij elkaar te krijgen.Dat vind ik nou een hele kunst! Met recht een Beauty! Wat zal het prachtig zijn als hij helemaal is gequilt!