zaterdag 11 september 2010

Rustig weer doorgaan.

Het is een rustige bevalling aan het worden, gisteren moest er eerst veel huishoudelijk werk verricht worden, we moeten ook eten en de was moet ook schoon en in de kast. Daarna ben ik weer achter de naaimachine gekropen, eerst om het naamplaatje te maken, daarna om de bies op de quilt te
P1020502.JPG
naaien, hiernaast op de foto zie je dat de bies er al op zit en dat ik hem aan de achterkant al aan het afronden ben. De komende dagen zal ik hier nog wel mee bezig zijn, ik heb geen haast en vandaag staan er alweer dingen om te doen op de agenda. De leukste ervan is een biertje op het terras, het weer zal goed zijn. Liesbeth van Hulsteijn vroeg gisteren of de quilt ook in de cannenburgh komt te hangen, ik heb haar gemaild dat dat wel zou kunnen. De eerste keer dat hij te zien zal zijn, is op 6 November in Bennekom op de quiltmarkt. Daarover binnenkort, wanneer ik de informatie binnen heb van de organisatie. Ik heb net een fout ontdekt in het naamplaatje, deze heb ik gistermorgen zitten maken met de cirkelnaaier, de letters moet ik in programmeren en ik ben een letter vergeten, in plaats van Colours in Motion staat er nu Colous in Motion, ik kan dit niet meer veranderen, maar ik kan de naam er nog wel met stift in zetten.
P1020503.JPG
Doordat ik kleurverlopend garen heb gebruikt is alles niet altijd goed leesbaar. Of we het willen of niet, maar het najaar staat weer voor de deur, met als gevolg dat de cursussen weer beginnen. Ik heb al 2 cursussen geboekt, namelijk een cursus met Ineke Berlyn bij Cordi-atelier in Groningen, www.cordiatelier.nl. Ook bij cordi-atelier een cursus van Marjon Hoftijzer, over het bewerken van plastic. Dus dat beloofd al een spannend najaar. Nu is mijn oog gevallen op nog in cursus van Marjon Hoftijzer, die zij thuis geeft in Harderwijk, de cursus heet Voorstudies. We gaan verzamelen en werken met papier en verf, maar we gaan ook in de verdieping. Waarom gebruik je bepaalde kleuren en bepaalde vormen. We houden dan ook een werkboek bij en moeten bereid zijn om “huiswerk” te maken. Klinkt mij erg leuk! Ik voel dat ik op een creatief kruispunt ben aan beland. Soms maak ik al stapjes diverse richtingen uit. Dus hoe de toekomst er qua werk uit gaat zien weet ik niet, ik ben er ook niet bang voor, laat maar komen. Nu is Harderwijk voor mij niet zo goed te bereizen ‘s avonds. Daarom zoek ik iemand, liefst niet te ver weg, waar ik mee mee kan rijden. We zouden elkaar ook kunnen helpen in dit proces waar we induiken. Het E-mail-adres van Marjon is marjon.hoftijzer@gmail.com , daar kan je vragen om informatie en vragen om een lesprogramma voor 2010-2011. De cursus Voorstudies wordt op 6 woensdagavonden gegeven, te beginnen op 27 oktober en het eindigt op 6 april 2011. Wie gaat er met me mee in de creatieve rollercoaster? Er zijn nog maar een paar plaatsen.

4 opmerkingen:

Bev zei

Beautiful!

Anoniem zei

Colous in motion vind ik ook een mooie naam. Mensen gaan er van alles in interpreteren...geinig!

En wat spannend Aart, die cursussen. Ik hoop dat je iemand vindt om deze creatieve reis mee aan te gaan.
Maar waarom cretaief kruispunt? Ik zie het eerder als een rotonde ...dat houdt alle wegen (en de creatieve geest) open.

Fijn weekend een biertje op een terras op zaterdag...heerlijk!

JOS zei

Hoi Aart,
Het thema van de expositie op 6 november in Bennekom is toch
'MEMORIES'
Mijn quilt "PAST AND PRESENT" komt daar ook te hangen. Voor geïnteresseerden:
Die is gemaakt van stukjes stof uit 24 overhemden, 12 stropdassen, een spijkerjack en een spijkerbloes, een pyjama en oud wit-op-wit borduurwerk. De quilt bestaat uit twee lagen; de bovenste is doorzichtig.
De achterste laag is "past" en de voorste laag is "present".
Vandaar dat-ie perfect in het thema in Bennekom past.

Anoniem zei

Je bent goed bezig Aart. En dan die leuke cursussen. Ikzelf woon net over de grens in Belgie dus het is allemaal nogal ver rijden.

Straks krijgen we nog een nieuwe kreet. I.p.v. Artquilt wordt het AArtquilt.

Fijn weekend.
Groet, Ineke