woensdag 8 september 2010

Lekker weer verder.

Er moet nog een hoop gebeuren aan mijn NYB, dus weer verder gegaan. Gisteren met de ruimtes om de kwartcirkels heen, ik wil elke kwartcirkel zijn
P1020494.JPG
eigen karakter meegeven. Maar voor dat ik daar over vertel eerst iets anders. Op het blog van Tonny http://tonnyswerk.blogspot.com kwam ik deze link tegen www.zonneglossis.nl , waar blokken gevraagd worden voor een groot Vredesquilt. Dit lijkt mij nu eens een leuk initiatief waar ik aandacht voor wil vragen. Ga eens wat verzinnen wat met vrede te maken heeft en stuur het blok op. Onder het naaien kun je eens nadenken over dit onderwerp. Nu weer naar de NYB, de groene stof heeft een streep patroon, ik heb  de delen voor deze boog al expres haaks aan elkaar gezet en door deze strepen te accentueren benadruk ik de lijnen. Bij het blokdeel eronder heb ik, voor mij, iets nieuws gedaan, met de stopvoet, transport naar beneden en de naalddruk op bijna 0 heb ik gemeanderd met een zigzagsteek, dus hier is geen aardbeving geweest.
P1020495.JPG
De boog aan de linkerkant is gewoon gemeanderd en de boog aan de rechterkant is ook met de stopvoet gedaan, ik heb kleine vierkantjes genaaid met een van kleur variërend garen, daardoor zit er een kleurige waas over de groene stof. Erg leuk, maar arbeidsintensief en vermoeiend voor de ogen. Wat ik nu nog moet gaan doen is de achterkantstof verlengen, aan één kant is het iets te kort om er aan de voorkant nog een extra rand in één kleur omheen te zetten. Toen de top werd gesandwichd wist ik dit nog niet, daarom heb ik aan die kant de blokjes van de eerste rand nog niet bewerkt met fantasiesteken. Misschien heb ik dat al gedaan als jullie dit lezen, want Henk heeft een cursus met diner erachter aan. Dus ik kook voor mezelf, lekker iets oosters, het vlees staat al in de marinade als ik dit schrijf. Of er rijst of bami bijkomt weet ik nog niet. Omdat Henk er niet is zit er extra knoflook en sambal bij de marinade. Ik laat morgen wel weten of het gesmaakt heeft, misschien is er ook iemand die het recept van de marinade wil hebben. Morgen ga ik verder berichten over het quilten van de bogen, want het programma waar ik de berichten mee schrijf wil even niet verder.

4 opmerkingen:

susie zei

Goeiemorgen Aart, dit ziet er weeral mooi uit en jongens wat een werk.
Bij het vergroten van de foto's kan men de details goed zien.
Je legt het allemaal heel goed uit zodat wij, ' de leken' het goed kunnen opvolgen.
Ken er dus niks van maar ik vind het wel mooi om naar te kijken.
Nog een aangename dag en smakelijk ! :)

Birgitte aka Bietje zei

Goedemorgen, ik ben deze keer eens niet de eerste die reageert. Susie is me voor.
Over de NYB hoef ik niets te zeggen, die is gewoon prachtig. Alle verdere woorden zijn dan overbodig.
Maar dat recept... Ik ben altijd in voor een lekker recept. Zeker van marinade. Wij eten veel kip en gemarineerd vind ik die hemels. Dus kom maar op.

Liesbeth Wessels zei

Ik ben een latertje vandaag. Lang geslapen en lui geweest.
Dat recept is altijd welkom, ik ben dol op koken. Deze week ook al gekke dingen gemaakt. eet smakelijk, of laat even wat proeven .......... groet liesbeth

Anoniem zei

Altijd weer leuk genoeg om een lach om mijn gezicht te toveren Aart. Ik hoop dat je Oosterse gerechtje goed heeft gesmaakt! Ik ben dol op Indonesisch en als het niks met vlees te maken heeft houd ik me aanbevolen :-).

Je NYB wordt met de dag mooier en ik ben zo benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!