zaterdag 4 september 2010

Rand afwerking.

Na gisteren heb ik niet veel gedaan, we waren om half 11 in Amsterdam en zijn tot een uur of 3 bij moeders geweest, ze was blij met de puzzelboeken en de scheurkalender. Ze had ‘s ochtends nog wat boodschappen gedaan en gebakjes mee genomen, dus het was echt feest. Ze begint nu best een oude vrouw te worden, maar voor uitjes is ze altijd nog te porren. In Amsterdam is nu een nieuwe organisatie die dit soort dingen organiseert, iedereen kan plannen indienen en als er 4 mensen zijn met dezelfde ideeën, dan kan een tochtje doorgaan.
P1020485.JPG
Gistermorgen ben ik nog even bezig geweest met de randen, op de naden zet ik fantasiesteken in de kleur van de stoffen. Hier heb ik dat met groen gedaan, de rand kan je in 8 delen verdelen en ik wil voor elk deel een andere fantasiesteek nemen. Ik ben nu net gestart om eerst deze randen te versieren, daarna………., dat moet nog komen. Pas als deze rand klaar is kan ik er een rand in één kleur omheen van 2 inch breed. Misschien komt daar vandaag wat van. Een rode rand is al klaar, maar met een andere fantasiesteek, ik vind dat ik daar gevulde patronen voor moet gebruiken om de rand body te geven.
P1020486.JPG
De foto is een beetje donker geworden, maar het reliëf is wel te zien.

4 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Sommige quilts zijn prachtig in het geheel te zien. Deze van jou moet je én in zijn geheel bekijken (al die prachtige kleuren en vormen), én in detail.
Ik geniet iedere keer weer van die prachtige detailfoto's. Nu weer van de gebruikte steken. Geweldig. Je denkt er echt goed over na.

vilterietje zei

Ha Aart! Drukke dag gisteren en toch nog zo veel gedaan! Je bent een echte naald- en tijdkunstenaar. Mooie foto's van je werk hoor, ben benieuwd naar het totaalresultaat. Groetjes en tot...Riet

Anoniem zei

Ja, heel mooi om de randen meer textuur en body te geven - het wordt een beauty Aart.

Als ik later groot ben wil ik in Amsterdam wonen, als ik dat zo lees...

Hannie de Beer zei

Wat is dat mooi zeg,om de naden op deze manier door te stikken ,je brengt me wel op een idee! Het wordt met echt een Beauty!