vrijdag 3 september 2010

Kadootjes.

Het was me het dagje wel, veel gedaan maar niet achter de naaimachine of met naald en draad. Het stond in mijn agenda gebrand, maar ik had een afspraak bij de tandarts en moest mijn beslissing meedelen of ik hem een brug liet zetten. Eerst de mondhygiëniste en daarna de tandarts. Sinds ik hem als tandarts heb, heb ik geen verdovingen nodig gehad. Hij heeft veel geduld en stopt als je een teken geeft, dat het even te veel wordt. Eerlijk gezegd scheelt het enorm dat hij er erg leuk uitziet, dus als het even te veel wordt probeer ik me af te leiden om naar zijn voorhoofd te kijken of naar zijn oren, dat helpt wel. De afspraak voor de brug is op 21 September, een afspraak van een uur, na 2 weken nog een afspraak voor 10 minuten. Maar
P1020484.JPG
waarom is de kop van dit bericht ‘kadootjes’? Vandaag, 3 September, is mijn schoonmoeder jarig, 84 jaar oud is ze geworden. Daar zijn die kadootjes voor, vorig jaar heeft ze ook al puzzelboeken van ons gekregen, om de winter door te komen, zei ik toen. Nu vroeg ze weer om puzzelboeken en omdat ze niet altijd zo vrolijk is, een scheurkalender met flauwe moppen. We zullen wel zien of het helpt! En als ze de moppen leuk vindt, dan kan ze ze door geven als ze gaat bingoën in de 2 verzorgingshuizen die ze voor dit soort vermaak bezoekt. Ze woont nog steeds op zichzelf en kookt nog zelf, alleen de mobiliteit gaat langzaam achteruit. Tot twee jaar geleden kwam ze nog op onze verjaardagen en bleef dan een nachtje slapen en met oud en nieuwjaar was ze ook altijd bij ons. Maar nu wordt is het haar te zwaar geworden om te komen, dus moeten we haar wat meer bezoeken en bellen. Hopelijk wordt het voor haar niet zo’n winter als vorig jaar, want toen kon ze een maand lang het huis niet uit door de sneeuw. Daardoor zijn de puzzelboeken van vorig jaar vol gekomen denk ik. Ze puzzelt heel vaak en het gebeurt weleens dat wij ineens een brief krijgen dat we een prijs hebben gewonnen met een puzzel, we weten dan wie we moeten bellen, want dan heeft ze weer een kaartje met oplossing verstuurd met ons adres erop. We hopen dat ze haar leven nog redelijk gezond kan leven, als ze op haar moeder lijkt dan kan ze nog 12 jaar mee. Ma van harte met je 84 en op de volgende 84!

5 opmerkingen:

vilterietje zei

Van harte proficiat met schoonmama!
Heerlijk zo'n pak vol puzzelboeken, ze zal er zeker veel plezier van hebben.
Groetjes en tot...Riet

Unknown zei

Gefeliciteerd met je schoonmoeder,met die boeken kan ze weer een poos vooruit!
Groetjes Berbel

Hannie de Beer zei

Fijn toch,dat ze er nog is is,en redelijk gezond!
De tandarts ja, ook niet echt mijn hobby.Maar ik heb ook een fijne tandarts. Afgelopen zomer heb ik een telescoop prothese laten maken.Op 4 kronen.Heel wat afspraken .Niet zo misselijk allemaal, maar dank zij zijn geduld is het allemaal gelukt,en zit het prima! Dus je mag wel blij zijn met zo'n goede tandarts!

Birgitte aka Bietje zei

Mijn verbeeldingsvermogen gaat weer op de loop met mij. Ik zie jou al zitten in de tandartsstoel, helemaal in katzwijm voor die knappe tandarts. Dat moet toch wel de beste verdoving ter wereld zijn. Och hemel, waarom heb ik geen knappe, jonge en 'knusperige' tandarts???
Proficiat met je schoonmoeder. 84 jaar, een behoorlijke leeftijd en dan nog puzzelen, petje af.

sylvia zei

van harte, Aart en Henk, met moeders 84ste verjaardag!!