maandag 6 september 2010

Kunstroute Noordwest Veluwe.

Gisteren ben ik naar Nunspeet gereisd om één onderdeel van de kunstroute te bezoeken. In de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet was de expositie van Marjon Hoftijzer-Boer te zien, de rest van de route waren diverse adressen in Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Er was veel te zien als je alle adressen af reed met je autootje of met de fiets, maar een trein is wat minder flexibel. Omdat ik aangewezen was op openbaar vervoer, lees trein, was dit mijn enige doel. Ik wilde het werk van Marjon eens van dichtbij en in het echt aanschouwen. Mijn fototoestel had ik bij me, maar ik vond het niet kies om foto’s te maken, Marjon heeft laatst nog in Frankrijk geëxposeerd, dus haar werk kun je nog weleens tegenkomen.
P1020487.JPG
Maar ik heb leuke quilts gezien en inspiratie opgedaan en dat is het belangrijkste. Omdat ik geen foto’s heb van het werk van Marjon, heb ik wel een foto gemaakt van de vernieuwde perronoverkapping op het station van Arnhem, perron 3 en 4, de andere perrons krijgen deze overkapping ook, maar dat wordt pas in fases. Dit perron is nog lang niet klaar, ik vind eigenlijk dat hier marmeren tegelvloeren goed bij passen. Als je weleens met de trein in Duitsland bent geweest, bijvoorbeeld op station Frankfurt airport, dan ligt daar een mooie gladde vloer, die er schoon uitziet. Kom je dan vanuit Duitsland Nederland binnen rijden dan hebben de perrons trottoir tegels, waar altijd troep ligt. Wie weet wat hier gaat gebeuren met de vloer. Voor een hoop Arnhemmers een ergernis zijn de 2 nieuwe flats bij het station, de groene heet de Parkflat en de blauwe de Rijnflat. Vanaf perron 3 en een blauwe lucht is de Rijnflat toch een plaatje, vinden jullie
P1020488.JPG
niet! Die golvende lijnen van de buitenvorm en de raampartijen van de flat  tegen de strakke lijnen van de bovenleiding van het spoor zorgen voor een leuk contrast. Er is hier gekozen voor een modern uiterlijk, wat van deze tijd is, maar zo’n station als in Groningen kan mij ook bekoren.
Om even terug te komen op de expositie, er waren nog 2 kunstenaars, Bastian van de Schootbrugge, zijn website is te vinden onder www.bastianvandeschootbrugge.com en Julia van Steden, haar blog is te vinden onder www.juliavansteden.blogspot.com. Deze kunstenaars hadden er schilderijen hangen, ik heb hier ook van genoten, alleen de ruimtes waren eigenlijk niet zo geschikt om te exposeren, het is een oud gebouw, type schoolgebouw, met hoge plafonds en rijen tl-buizen. Door deze verlichting sloegen kleuren nog weleens dood. Straks komt Liesbeth Wessels langs, zij heeft moeite om ronde lijnen te appliqueren en ik plaatste een keer een reactie op haar blog, dat ze maar eens langs moest komen, dan kan ik het haar leren, misschien. Die keer is vandaag aangebroken. De koffiemachine staat klaar en Liesbeth neemt iets lekkers mee en dan zal het wel goed komen. http://kleurrijkleven.blogspot.com.

5 opmerkingen:

sylvia zei

gezellige dag met Liesbeth!
volgens mij is zijn ook met de SBS bezig.
mooi is de overkapping van het station geworden, en troep: Nederland kan er wat van! Vies land af en toe!

vilterietje zei

Ha Aart! Kan me voorstellen dat met slecht weer die flat er minder mooi uitziet! Maar op je foto is ie prachtig.
Veel plezier met Liesbeth en laat de koffie smaken. Zelf ga ik Pauline leren haken.
Groetjes en tot...Riet

Hannie de Beer zei

Een mooi staaltje van architectuur dat station in Arnhem! Jammer dat het nogal achterstand heeft opgelopen met de moeilijke uitvoering ervan. Als je interesse hebt voor kunst en architectuur moet je eens kijken naar Kunstuur van de Avro.Daar komen allerlei vormen van Architectuur en Kunst in Nederland aan bod. Ook Kunst van de straat en musea.Ik neem het altijd op, omdat ik op Zaterdag meestal geen tijd heb om overdag te kijken! Echt de moeite waard!

Anoniem zei

Hoi Aart,

Veel plezier vandaag met het "lesje ronde vormen" dat Liesbeth van je krijgt! En Liesbeth, goed naar de meester luisteren, hoor!

Groeten van Digna

Webredactie zei

Aart, mocht je ooit quiltmoe worden, verleg je je passie dan naar fotografie? Ik vind ze weer prachtig!