vrijdag 14 januari 2011

Het lot tarten.

Gisteren was het zo grauw en somber weer, dat ik besloten heb het lot te tarten. Niet dat er daardoor een weersverandering gaat komen, maar binnen ziet het er wel gelijk een stuk gezelliger uit.
P1020944.JPG
le Door het glas van het tafeltje zie je de kerstballetjes nog, ze liggen in een glazen vaas. Ik schaam me bijna dat ik het zeg, maar gisteren is de kerstboom naar buiten gegaan. Als het weer kouder gaat worden en we hebben zin om de openhaard aan te steken, dan gaan de takjes van het boompje het vuur in voor een knetterend effect. Er is van iets quilterigs niet veel gekomen, ik had andere werkzaamheden, stofzuigen en dweilen, ook de weekend boodschappen zijn voor een deel al weer binnen. Ik heb wel gemerkt dat ik de afgelopen week weinig uitgegeven heb aan boodschappen. Als je alleen bent gaat er veel minder door heen. Wel heb ik gisteren een recept uitgeprobeerd uit het bedrijfsblad van Henk zijn werk. Elk jaar met kerst staat er een artikel in met recepten van één van de vele collega’s. Vorig jaar hebben we ook recepten uit het artikel gebruikt voor het kerstdiner, maar dit keer waren het indische recepten. Henk is daar niet zo dol op, dus heb ik het bewaard voor deze week. Het was een recept van Indische eieren, een erg makkelijk recept, maar verbluffend lekker. Ik koop nooit meer kant en klare pinda-satésaus, ik maak het voortaan zelf. Willen jullie het recept ook hebben? Nou vooruit!! Let op, het is een bijgerecht.
Ingrediënten: 4 el olie, 4 uien fijn gesnipperd, 4 tenen knoflook fijngesnipperd, 2 tl sambal oelek, 4 el pindakaas, 2 tl citroensap, 4 el ketjap manis, 8 eieren hardgekookt, 1 el fijn gesneden koriander. Voor de lezers uit het buitenland, el betekend eetlepel en tl betekend theelepel.
Schenk de olie in een reeds hete wok en fruit de uien en de knoflook 2 minuten. Roer de sambal oelek erdoor en voeg na 1 minuut pindakaas en 1 deciliter water toe. Blijf zolang roeren tot alles aan de kook is gekomen en de pindakaas geheel in de saus is opgenomen. Voeg citroensap en Ketjap toe. Temper de warmtebron en laat alles, onder regelmatig roeren 10 minuten zachtjes sudderen. Leg de gepelde eieren in de saus en laat ze in circa 5 minuten door en door warm worden. Halveer de eieren en serveer ze met de saus en de koriander.
Ik heb dit bijgerecht bij de bami gegeten, die ik op mijn eigen wijze heb bereid. Voor mij alleen had ik het recept door 2 gedeeld en eigenlijk was dat de helft te veel voor mij. Gisteren heb ik er nog van gegeten met rijst. Raar genoeg had ik van de knoflook de hele hoeveelheid genomen, ik ben dol op knoflook!!!!

5 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Ziet er dus weer fris en gezellig uit met die tulpen, in afwachting van Henk. Recept kunt goed en eenvoudig. groet liesbeth

vilterietje zei

tulpen.......zóóó voorjaar, het weer wordt er inderdaad niet mooier van, maar het gevoel is er wel. je receptje schrijf ik in mijn opschrijfboekje, lijkt me lekker, ook zonder eitjes! lieve groet, riet:)

marjolijn zei

oh, dat klinkt wel heel erg lekker, dat ga ik ook een keer uitproberen.

Webredactie zei

Oh hilarisch Aart, ik moet de kerstboom ook nog aftuigen, ik kan er geen afscheid van nemen, ik ben blij dat er nog meer zijn...

Dea zei

Inderdaad, tulpen geven een voorjaarsgevoel. Een leuke combinatie dus met kerstballen, haha.
De week is toch wel snel voorbijgegaan voor je, denk ik? Morgen komt Henk weer thuis, toch?