dinsdag 25 januari 2011

Nog één keer schetsen.

Omdat het heel erg leuk was zaterdag en omdat ik nog niet alle schetsen heb laten zien. Ondertussen ben ik tevreden over mijn schetsen, ik ben inderdaad te streng voor mezelf, dank je wel Bietje voor het inzien ervan. Vandaag heb ik even gekeken op flickr : http://www.flickr.com/groups/sketchcrawlgouda/pool/show/ daar zijn veel schetsen, foto’s en één filmpje te zien. Ik heb me zaterdag niet bezig gehouden met gebouwen, maar de schetsen ervan vind ik leuk, misschien toch maar eens gaan oefenen, hier aan de overkant staan genoeg interessante gebouwen. Ik ben zaterdag gespot
5380400575_6a21965866_b.jpg

Dit was een perfecte plaats om te zitten schetsen, een glas thee en appelgebak erbij en daglicht op je werk, maar bovenal een leuk uitzicht. Hier heb ik een stoel zitten schetsen en de stam van een boom. De boomstam heb ik nodig voor een volgend project. De dame naast mij zat één van de ramen van de bibliotheek te schetsen. Bij het schetsen van de stoel had ik moeite met het perspectief van de rugleuning, de bodem is gelegd, het smaakte naar meer.
image1.jpg
Ik zie het nu als een verbreding van mijn creativiteit, wie weet waar dit toe lijdt. Mocht je ook eens naar Gouda afrijzen, dan zijn de straatjes rond de St. Jan kerk erg leuk om te zien en te fotograferen, ik hou van zowel de strakke architectuur, maar ook van de wisselingen in een oude stad, waar lijnen niet mooi recht zijn en de ene gevel naar achteren helt en de andere naar voren. Ook mijn vroeger opleiding tot bloemist komt nog weleens bovendrijven, want één van de vakken toen was kunstgeschiedenis, de les werd gegeven door dhr. Grimm, één van de nazaten van de sprookjes schrijver. Nu ga ik me even heel oud voelen, want dit is alweer 30 jaar geleden, het oud voelen is alweer over bij de volgende zin.  De schets van de boomstam is voor een quilt met een landschap, waar een boom centraal zal staan, die boom wil ik in diverse bruine kleurvlakken gaan maken, in de techniek waar Nienke laatst mee bezig is geweest, daarom heb ik goed naar deze boom zitten kijken.
image4.jpg
Langs de boom lopen donkere lijnen door het vocht van de regen, die zijn sporen heeft nagelaten, vooral als er takken zijn afgezaagd en de wond langzaam dicht gaat groeien.
Gisteren ben ik bezig geweest met een geheim project voor de regiodag West-Gelderland. Na de regiodag komen hiervan de foto’s. Op dit moment lopen er meer geheime projecten, ik moet uitkijken dat ik niets verklap.

4 opmerkingen:

marjolijn zei

Ik vind de schetsen erg goed gelukt Aart. En vergeet niet dat schetsen geen perfecte tekeningen hoeven te zijn. Het zijn vingeroefeningen voor iets anders. Hier kun je echt iets mee. Leuk om te zien. Maar ga niet het leiden met lijden verwarren hoor!!!!

conny's quilts en creaties zei

Mooie schetsen Aart.Ooit volgde ik een tekencursus en die leraar zei heel terecht: Het hoeft geen Rembrandt te worden, dat belemmert je alleen maar, het gaat om het plezier in het schetsen zelf en het kijken, niet om het resultaat!

Ps ik heb de randen om jouw RR blok al af.....

vilterietje zei

ben helemaal kapot van de stoel! lieve groet, riet:)

Suus zei

Ik vind het knap gedaan. Ga zo door zou ik zeggen.