dinsdag 11 januari 2011

Schets omzetten in nieuw werk.

Gisteren ben ik bezig geweest met het omzetten van een schets in een werkelijke quilt. Ik was hier al een paar dagen mee aan het spelen in mijn hoofd. Omdat ik nu toch het rijk voor mezelf heb, ben ik er maar mee begonnen. Ik was vroeg wakker en ook vroeg aan het werk. Dank voor jullie medeleven, het was een beetje raar toen ik zondagavond ging slapen, niemand die welterusten zegt en maandagmorgen was het natuurlijk ook vreemd. Ik begin mijn draai te vinden, wij zijn altijd samen, de vorige keer dat Henk naar Amerika ging voor een week is 13 – 14 jaar geleden.
P1020938.JPG
Ik heb een verflap genomen die groen-blauwe tinten in zich heeft, eerst heb ik er 4 strips freezerpaper op gestreken en de ruimte tussen de strips bewerkt met paintsticks, 2 vlakken heb ik ermee bewerkt, daarna heb ik strips gouden dunne stof gestreken op vliesofix en deze op de lap gestreken. Toen ben ik begonnen met het vastnaaien van de gouden strips met een metalic gouden garen. Ook heb ik lutrador bewerkt met transferverf en daar repen van gesneden, deze zijn ook op de sneeuwlap vastgezet. Ook heb ik 2 strips versmolten bubbeltjesfolie vastgezet op de verflap. Natuurlijk zit er een dunne vlies achter de sneeuwlap en een stof aan de achterkant. Ik moet hier nog mee verder, het is nog niet klaar.
P1020936.JPG

Eerst ben ik begonnen met alle losse delen op de stof te leggen, toen heb ik er een foto van gemaakt. Om het begin vast te zetten, moesten alle losse delen weg van de ondergrond, als ik weer iets toe ging voegen liep ik even naar de laptop, waar de foto ondertussen in het fotoprogramma was ingeladen. Dit vindt ik een goede manier om na te kunnen gaan wat je plannen waren. Er kan wat verschil gemaakt worden, dat is niet zo erg. Het gaat om het geheel.

5 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Ziet er Aart-achtig uit; een beetje een amerikaanse stad. groet liesbeth

vilterietje zei

hot town, summer in the city!
lieve groet en tot....riet:)

christina zei

dat is nog eens leuk om het hele proces te zien, want je schets is nog maar net koud. Heb je trouwens op het forum gezien dat er ook een challenge is om je schets om te zetten in een quilt?

Dea zei

Wat heb je die schets al snel omgezet in een quilt! Het ziet er mooi uit. Leuk om precies te lezen hoe je het hebt gedaan. Misschien lees ik niet goed, maar waarom heb je eerst stroken freezerpapier op je achtergrondstof gestreken?

Webredactie zei

Ja je weet pas wat je mist, als het er (even) niet meer is, heel goed om af en toe bij stil te staan. En verder vooral genieten van de zee aan tijd en vrijheid die nu nog voor je ligt. Mooi ontwerp zo!