maandag 10 januari 2011

Sheraton hotel Schiphol.

Zaterdagmiddag kwamen we hier aan, het is tegenover de vertrekhal op Schiphol. We hebben ons eerst even geïnstalleerd en ik heb geprobeerd een reservering te maken voor het restaurant, maar kreeg geen telefonisch contact. Toen we later naar het restaurant gingen bleek dat helemaal niet nodig. Er waren meer tafeltjes leeg dan er bezet waren. Het was wel relaxed en we zijn op tijd het bed ingedoken omdat we om 6 uur gewekt wilden worden.
P1020933.JPG

Toen ik mijn jas in de kast wilde hangen, kwam ik dit tegen, had ik nu maar wat quiltwerk meegenomen, dan had ik wat kunnen strijken. Niet dat dat nodig was, maar alleen voor de lol. Het is in dit hotel wel erg stil, als je je bedenkt dat je op één van de drukste plaatsen van het land bent. Het hotel is totaal airconditioned, we zaten ook nog aan de binnenkant van het hotel, met uitzicht naar de overkant en naar het Atrium beneden.
P1020934.JPG
Vanuit ons raam kon ik deze foto maken, de onderste rij ramen is de eerste verdieping van de hotelkamers, maar onder het Atrium zit nog de etage voor de receptie en daaronder de ingang met conferentiezalen. Het blauwe licht onder de trapsgewijs geplaatste ramen bleef de hele nacht branden, zo ook de blauwe verlichting in twee rijen langs de 2 liftschachten. Ik ben ‘s nachts even wakker geweest om naar het toilet te gaan en kon het met gemak vinden. Dit hotel draait ook 24 uur, 7 dagen per week.
P1020935.JPG
Op de kamer lag een lijst met eten en drinken wat je als roomservice kon bestellen. Wat dachten jullie van 24/7 een grote schaal met roomijs!!!
De gedachte alleen is al lekker, maar ik heb het niet gedaan. Om 5.45 uur was ik al wakker, dus de wekdienst was niet nodig geweest. Toen snel onder de douche en gaan ontbijten, de koffie was zeer welkom. Om 8.00 uur kuste ik Henk ten afscheid, hij ging de douane door, nog een keer zwaaien en nergens Joris te bekennen van Hello-Goodbye! Raar is dat eigenlijk, dat je je daarna een moment van eenzaamheid ervaart. Ik ben met de trein naar huis gegaan en heb gevolgd op teletekst wanneer hij vertrok. De vluchten voor zijn vlucht en die erna gepland stonden, zag ik op vertrokken staan, maar zijn vlucht niet. Uiteindelijk is hij met bijna een uur vertraging vertrokken. Aan schetsen heb ik niets gedaan, maar de foto’s bieden wel ideeën. Nu heb ik een hele week voor me, wat zal ik eens gaan doen??

4 opmerkingen:

vilterietje zei

goeiemorgen aart! vreemd? zo alleen? als je veel hobbiet deze week vliegt de tijd om en zie je henk weer voor je het weet. lieve groet, riet:)

Unknown zei

Binnenkort is mijn man ook voor een weekje weg,
kan ik lekker m´n gang gaan,
ik verheug me er bijna op;)
Groetjes Berbel

Inge Slaats zei

Zielig hoor, helemaal alleen, maar ook wel een beetje lekker omdat het maar voor een weekje is. En wat je eens zult gaan doen? Nou, wat dacht je van quilten, quilten en nog eens quilten? LOLOLOLOL Flauw hè!
Sterkte hoor deze week, hij vliegt voorbij, voor je het weet vliegt Henk weer binnen!

Groetjes,
Inge

Anoniem zei

Zelf dacht ik altijd dat ik egoistisch was als ik graag alleen wilde zijn. Nu merk ik dat er meer mensen zijn die daar "behoefte" aan hebben. Lekkere week. Stofzuigen hoef je pas vrijdag.
Groet, Ineke