zondag 23 januari 2011

Sketchcrawl Gouda.

Zoals jullie gisteren konden lezen, was ik nog aan het dubben of ik wel zou gaan, ik heb mezelf toen een schop onder mijn kont gegeven door te eindigen met DUS TOT ZO! Gistermorgen heb ik de trein gepakt en kwam rond 11.00 uur aan in Gouda. Ik ben begonnen op het startpunt de Agnietenkapel, waar ik hartelijk werd verwelkomd en na een kop koffie te hebben genomen ben ik aan het schetsen geslagen, de foto’s van de schetsen houden jullie nog even van me tegoed, het was te donker om te fotograferen toen ik thuis kwam.
P1020961.JPG
Van de agnietenkapel ben ik naar de bibliotheek gelopen, waar ik bovenin in een zaaltje ben gaan zitten die speciaal voor dit doel was ingericht, ook hier kon je gewoon koffie of thee pakken. De zaal op zich zag er niet speciaal uit, maar de oude balken waren zeker een inspiratie, ik ben een liefhebber van structuren, deze balk heb ik zitten schetsen. Na verloop van tijd ben ik hier ook weer vertrokken en aan de overkant ben ik een restaurantje in gegaan waar je onder het genot van een hapje en een drankje kon zitten schetsen. Daar ben ik bezig geweest met het schetsen van een boom en een stoel, over de boom ben ik tevreden, over de stoel niet echt. Dat geeft ook niet, je probeert en dan kan het goed gaan en niet goed. Over het algemeen ben ik heel tevreden over deze dag, ik kan meer dan ik had verwacht en het bijzondere van deze dag is dat je vrijwillig wordt gedwongen nu eens naar dingen te kijken en te gaan schetsen. Als ik thuis was gebleven had ik de rust niet gehad om te gaan zitten schetsen. Ook heel belangrijk en leuk waren de ontmoetingen met andere mensen die zaten te schetsen, uit uiteenlopende groepen kwamen nu mensen elkaar tegen. Ik heb zitten praten met illustratoren, die het probleem hadden dat er weinig niet watervaste stiften te koop waren. Wij quilters zoeken juist de watervaste stiften.
P1020968.JPG
Na dit adresje ben ik een rondje rond de sint Jan kerk gaan lopen, een oud stukje Gouda met veel sfeer. Daar kwam ik langs het museumgoudA ( geen typefout ), waar je gratis naar binnen kon door het tonen van je schetsboek. Een mooi museum met gouds keramiek, Gouda is zeer bekend om het plateel, stijlkamers, schilderijen en zeer oude kerk gewaden met fijn borduurwerk. Ik heb hier getracht een vaas te tekenen, maar dat was geen succes, dat geeft niet, ik heb het geprobeerd en de volgende keer gaat misschien beter. Al met al een prima dag, het leuke is dat je overal mensen ziet zitten die zitten te schetsen.
P1020971.JPG
Het was gelukkig droog en tegen dat ik vertrok begon het zonnetje door te breken.Een foto die ik jullie niet wil onthouden is onderstaande, ik durfde hier niet in of uit te lopen, gevaar komt ALTIJD van boven.
P1020972.JPG
Knipogende emoticon

9 opmerkingen:

vilterietje zei

het ziet er naar uit dat je een heerlijk dagje had. ik kijk dan ook uit naar je schetsen. lijkt me heerlijk ontspannend, het resultaat is minder belangrijk en al doende leer je. ennuh... ik zou onder die laatste foto ook niet doorlopen, hihi! lieve groet, riet

Anoniem zei

Wat een uitstekend event van de stad Gouda! Zo te horen heb je de dag heerlijk gevonden. Ik vind tekenen in het openbaar best moeilijk ... je moet toch even over wat schaamte heen stappen ( ik wel tenminste) , maar als dat dan lukt is het zooooo bevrijdend.
Ik kijk zeer uit naar je schetsen!

Dea zei

Klinkt als een ontspannen en inspirerend dagje, Aart! Ik zal eens in de gaten houden wanneer het hier in de buurt komt.
Die laatste foto! :D

Birgitte aka Bietje zei

Jij en iets niet durven?
Maar alle gekheid, ik zou toch zweren dat je al binnen was. Je staat op de foto binnen een foto te nemen van de bangeriken buiten die niet naar binnen durven. Vergroot de foto maar eens dan zie je jezelf staan.

Liesbeth Wessels zei

Die laatste foto duurde even,voordat het kwartje viel.(Vergroten tot 200 %) Die verwacht je toch niet midden in de stad.
Leuk om te lezen; knap dat je het gedaan hebt. fijne zondag Liesbeth

Hannie de Beer zei

Je hebt een geweldige dag gehad,en veel inspiratie opgedaan. Zo'n dag kan eigenlijk niet stuk? Gouda staat ook nog op mijn lijstje van stadswandelingen.
Ik ben wel erg benieuwd naar je schetsen!

tilly zei

Dat is een geslaagde dag geweest, leuk al die foto's van schetsende mensen.En wees maar voorzichtig met die 2 bonte dames(heren) een zeer geslaagde foto. groetjes

christina zei

Kan me voorstellen dat je een beetje schroom moest overwinnen om heen te gaan. Knap dat je het toch gedaan hebt. Ik ben nog nooit in Gouda geweest, maar de foto's die je van dit stadje laat zien, doen we wensen er toch eens heen te gaan.

Loes Vork zei

Mooi verslag Aart, we vonden het erg leuk dat je er was. Nu ben ik een echte Gouwenaar en ik kom dagelijks minstens twee keer over dat pleintje, maar ik had de afbeelding op de luiken echt nog nooit gezien! Daar is dan weer de opmerkzame blik van een buitenstaander voor nodig!
Als je nog meer wil zien van de Sketchcrawl Gouda, kijk dan eens op: http://www.flickr.com/groups/sketchcrawlgouda/pool/show/
Hartelijke groet van Loes!