zaterdag 22 januari 2011

Linkendag.

Ik heb vandaag een linkendag ingesteld, dat wil zeggen een dag met verschillende linkjes. Gistermorgen kreeg ik een hele leuke link van Nienke doorgemaild, ze had het bij het rechte eind, ik spaar inderdaad links van websites of blogs van quiltende mannen, maar ook van textielkunstenaars. Kijk eens even uitgebreid naar deze site van een kunstenaar met een eigen stijl,
http://www.matthewharriscloth.co.uk/cloth.html, dank je wel Nienke. Verder heb ik voor jullie nog een leuk adresje voor stoffen, want ik ben gisteren even binnen gelopen bij Coming Soon, een winkel die produkten verkopen van aankomende mode- en andere ontwerpers, www.arnhemcomingsoon.nl. Elke 3e vrijdag van de maand is de winkel van Trickledown aanwezig. www.trickledownfabrics.com het is altijd even leuk om rond te kijken, ik heb er dit keer een stukje leer gekocht, een reststukje lamsnappa.
P1020958.JPG
Ik moet er alleen nog leernaalden voor kopen om dit te kunnen verwerken, ik ben ook benieuwd hoe het eruit komt te zien als ik het bestrijk met een dun laagje verf. Bij de Mode-biënale van 2009 heb ik een meter high tech stof gekocht met een metaaldraadje erin, laatst gebruikt bij de quilt Hot town, summer in the city. Dit quiltje maakte ik naar aanleiding van de schets die ik maakte. Verder heb ik 2 stoffen gekocht waar ook een dun metaal draadje in geweven is. Deze stoffen zijn niet mooi glad te strijken, ik wil erop gaan zeefdrukken en daarna bewerken met de heatgun. Laat ik eerst maar een stukje gaan uitproberen met de heatgun, voor het niet gaat werken.
P1020959.JPG
Het zijn een witte en een zwarte stof, de zwarte is aan de achterkant opgeruwd, maar die kan ik natuurlijk ook als voorkant houden, of misschien wel afwisselend. Dat is nu een voordeel van het wonen in een stad met een gedegen mode opleiding!!
Via de schets van de stad, waaruit mijn quiltje is ontstaan, kom ik op mijn volgende link, namelijk die van http://sketchcrawlgouda.blogspot.com, vandaag is er de gelegenheid om in een mooie omgeving eens te schetsen, terwijl ik dit bericht schrijf zit ik nog een beetje te dubben of ik ga afreizen naar Gouda, maar ik denk dat je een grote kans hebt om mij daar tegen te komen. Dus tot straks!!

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuke links Aart! Een gezellige dag in Gouda gewenst.
Vooral ook die van Matthew Harris

vilterietje zei

goeiemorgen aart, wat een sjiek idee die links. als je eens een link met zijden stoffen tegenkomt, hou ik me aanbevolen. fijn weekend, riet:)

Dea zei

Mooie links, Aart! Dat is toch wel een van de leukste kanten van onze hobby: je hebt een excuus om heel veel mooie en aparte stofje te verzamelen. ;-)
Veel plezier vandaag in Gouda!