zaterdag 8 januari 2011

Sketchbook challenge.

Het is ondertussen een grote inktvlek aan het worden, art-quilters doen, net als ik, mee met de Sketchbook challenge, als je geïnteresseerd bent kijk dan even op het blog van Dea,http://quiltidea.blogspot.com/2011/01/sketch-book-challenge-januari.html, daar staat een Nederlandse vertaling. Je hoeft je niet aan te melden, dat doe ik ook niet, maar ik wil wel mee doen, om me te kunnen focussen op een onderwerp. Zo her en der komen de schetsen tevoorschijn op de verschillende blogs.
P1020931.JPG

Hier is mijn eerste schets, het gaat over de grote stad met kleurige bewoners, ik heb hier oliepastels gebruikt. Het is niet echt een goede schets geworden, maar het is de bedoeling dat het steeds beter gaat worden. Ik vind het zelf niet erg om mislukte of deels gelukte schetsen hier te plaatsen. Het gaat ook om het idee. De schets is nogal plat, er zit geen perspectief in. Al vanaf mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in perspectief. Ooit op de middelbare school werd er met de tekenles een verhaal verteld waar wij een onderdeel uit moesten werken. Het verhaal ging over een zeemeermin die verliefd was geworden op een prins. Ik ben niet zo’n tekenaar, maar met een terras van een paleis die over het water gebouwd was en een vissenstaart in de hoek, kreeg ik toch een redelijk cijfer. Daarom ben ik met schets nr.2 maar in perspectief gaan werken.
P1020932.JPG

Een kleur heb ik nog niet toegevoegd, ik wil hier met kleurpotloden aan de slag, misschien wel met aquarelpotloden. Vanmiddag gaan we richting Schiphol, daar hebben we een hotel genomen, zodat Henk om 8.00 kan inchecken voor een vlucht naar Seattle. Omdat we dan tegen schiphol aan zitten maak ik misschien wel een schets met vliegtuigen of iets dergelijks.

5 opmerkingen:

hannie zei

Leuk Aart.Dat je ook bent begonnen.Ik zag het op verschillende blogs! Ik zal proberen om je vorderingen te volgen. Wie weet komt er straks nog een boekje van je schrtsen?

hannie zei

Sorry van het foutje. Moet natuurlijk "schetsen" zijn!Ik moet het voortaan beter nalezen.

vilterietje zei

leuk aart om aan wat totaal anders te beginnen, het verruimt je blik!
lieve groet en tot....riet:)

Dea zei

Ik vind de kleuren van je eerste schets wel heel aansprekend, Aart. Leuk om te merken dat er allerlei ander soort ideeën ontstaan door het schetsen, hè?

vilterietje zei

hahaha aart, geen veilingkist nodig! we wonen halverwege de kolle BERG (ca 100m boven AP)
dus voor ons geen natte voeten. we hebben wel al eens met de poten in de modder gestaan toen door regen de kolleberg naar beneden begon te komen. dank voor je tip anyway.
lieve groet en veel plezier op schiphol, riet:)
ps wens henk een vruchtbare trip en goed thuis.