dinsdag 4 januari 2011

Het normale leven is weer aangevangen.

Het is altijd wel weer fijn als we tussen kerst en oud en nieuwjaar weer rustig wakker kunnen worden als Henk vakantie heeft, maar als hij weer naar zijn werk is, vind ik dat ook wel weer lekker. Het hele huis voor mezelf alleen, kan een beetje aanmodderen als ik dat wil. Gisteren was een regeldag en eindelijk heb ik het colorcatch-doekje uit het verfbad gehaald. Dit doekje was laatst meegegaan in de droger, maar had geen kleur op gevangen, dat zou ook wel gek zijn, want heb beddegoed, wat toen in de droger zat, gebruiken we al een paar jaar.
P1020921.JPG
Eerst had ik dit doekje, wat van een soort papier is gemaakt, in de Soda-ash gelegd. Het is tenslotte van vezelig materiaal. Nadat het droog was heb ik het verfrommeld en in een emmertje met lekwater van het sneeuwverven gedaan. Ik denk dat het er al van voor de kerstdagen in heeft gezeten. Nadat ik het doekje uit het lekwater had gepakt, heb ik het in koud water uitgespoeld en daarna is het plat op het droogrek gegaan. Eenmaal droog heb ik het gestreken. Toch zit er een leuke tekening in het doekje, dit komt volgens mij door het verfrommelen. Ik ben uiterst tevreden met het resultaat. De bloempotten zijn in een sopje gegaan, die heb ik nu niet meer nodig, of er moet weer een lekkere laag sneeuw aankomen. De laatste tijd was de melk, die we drinken bij een broodje, niet altijd voorradig, dus ik moest een paar keer uitwijken naar een fles van 1 liter inhoud. Die flessen had ik schoon gemaakt en daar zitten nu
P1020922.JPG
2 kleuren smeltwater in, zou ik daar zeefdrukpasta van kunnen maken? Zo niet, dan gebruik ik die wel om wat ‘mislukte’ lappen mee te verven. Wie een antwoord heeft weet de weg om een reactie achter te laten. Waarom die flessen, hoor ik iemand zeggen? Die zijn handiger in het opbergen, dan die toetjes emmers. Als je niet al te veel ruimte hebt moet je soms slimme dingen verzinnen. Soms lukt me dat!

5 opmerkingen:

vilterietje zei

ik kan je geen goeie raad over het verven geven, maar wel : pluk de dag!! lieve groet en tot...riet

Margeeth zei

In die verf in die melkflessen zit soda, afkomstig van de lappen. Als je het nog wilt gebruiken, moet je er niet mee wachten, want anders doet het het niet meer.

Anoniem zei

De "natte" doekjes kun je ook dun met een kwast beschilderen, dan vloeit het mooi in elkaar over en evt scheuren. Van zeefdrukken weet ik helaas niets, dat wil ik nog gaan doen.
Groet, Ineke

Webredactie zei

Ben wat laat maar om twee redenen zou ik dat smelwater niet meer gebruiken voor printpasta, a) je hebt geen idee van de concentratie b) door de soda is het grootste deel waarschijnlijk al een reactie aan gegaan en niet meer bindbaar op stof. Zonde van al je werk. Je kunt er hoogstens nog wat andere lapjes in doen maar ik denk dat er niet veel kracht meer in zit.

Dea zei

O, ik had ook smeltwater bewaard maar dat kan ik dus wel wegmikken. Jammer!