zaterdag 29 januari 2011

Nieuw project.

Ik ben gisteren begonnen met een nieuw profect, het moet een landschap worden. Daarom heb ik groene en blauwe stofjes uitgezocht.
P1020980.JPG

Dit zijn de blauwe stoffen, bedoeld voor de lucht. Ik heb hiervan eerst strips gesneden van 2 inch breed. De strips zijn weer verder versneden in de lengte van 5 inch, de ene keer iets groter, de andere keer iets kleiner. Het is de bedoeling dat het lucht gedeelte van de top ongeveer 40 x 100 centimeter gaat worden. Ik heb express verschillende blauwen genomen waardoor allerlei luchttypen in 1 lucht vertegenwoordigd kunnen zijn. De plannen zitten nu nog in mijn hoofd, ik hoop dat mijn plannen er goed uitkomen.
P1020981.JPG
Dit zijn de groene stofjes, waarvan ik het landschap wil gaan vormen, ook gesneden in strips en daarna in blokjes van 2 x 5 inch, net als met de blauwen, het ene blok iets kleiner het andere iets groter. In tegenstelling tot de lucht, die ik horizontaal uit ga beelden, wordt het landschap vertikaal uitgebeeld. Waarom? Het is een landschap met een wijde blik, dus de stroken moeten lang zijn. Bij de lucht wil ik de weidsheid daarom horizontaal weergeven. Ik hoop dat ik te snappen ben. Hier heb ik al maanden op lopen broeden, steeds kwamen de plannen niet, toen ik gistermorgen de lapjes ging uitzoeken kwamen de plannen vanzelf. Alleen de wisseling in horizontaal en vertikaal kwam tijdens het snijden van de strips.
P1020978.JPG
Dit project moet voor de zomer klaar zijn en gaat uit diverse lagen bestaan, er liggen al diverse plannen klaar, maar daar zeg ik nog niets over, zover ben ik ook nog lang niet. Misschien laat ik hier tussen door wat van zien, maar dat zal niet veel zijn. Jullie moeten daarvoor wachten tot het klaar is.
Gistermorgen viel de Quilting Arts in de brievenbus, weer meer inspiratie erbij en lekker leesvoer voor vanmorgen en morgenochtend met een kop koffie op bed. Maar het weekend mag van mij wel een week duren, want ik kocht ook nog de Patchwork
P1020979.JPG
Professional. Ik kijk wel hoever ik kom, want maandagmorgen gaat de wekker weer om 5.00 uur. Zover is het gelukkig niet, ik hoop vandaag wel lekker achter de naaimachine te zitten, bijna alle strips zijn gesneden.

12 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Mooie kleuren, we zijn benieuwd! groet liesbeth

vilterietje zei

wow, een hele klus aart, maar de stofjes zijn alvast prachtig. lieve groet, riet:)

Ayala Levinger zei

Ik ben ook benieuwd nnar de landschap quilt. Ik vind de wisseling in horizontaal en vertikaal een goed idee en zie ik het voor me!
Het nieuwe Quilting-Arts is inderdaad vol inspiratie!

Dea zei

Leuke plannen! Klinkt als een heerlijk dagje dat voor je in het verschiet ligt.

Birgitte aka Bietje zei

Je haalt je weer wat op de hals. Ik word nieuwsgierig. Je maakt de groene blik weidser door de stroken verticaal te verwerken. Wat denk je van uitwaaierend van een centraal punt naar buiten? Dat onderstreept de weidsheid van de lucht misschien ook nog eens.

conny's quilts en creaties zei

De kleurtjes zijn prachtig Aart, ben benieuwd hoe je landschap gaat worden. Heerlijk is dat hé als je inspiratie zo borrelt en bruist!

Dea zei

Al stofzuigend, dacht ik aan jouw plannen, Aart, en bedacht dat het misschien nog mooier is om de verticale stroken in je landschap naar 1 punt aan de horizon te laten verdwijnen. Net als wanneer je een landscap in perspectief zou tekenen. Maar ik ben spuit elf, lees ik al, want Bietje schrijft hetzelfde. :)

Anoniem zei

daarom miste ik je gister, je was druk met je nieuwe project!!
heel veel succes!!!
groetjes, Syl

Hannie de Beer zei

Spannend Aart! Dat wordt zeker een werkstuk voor de tt. van het Gilde in Leiden? Je gaat er vast en zeker iets mooi's van maken!

Suus zei

Wat heerlijk om de nieuwe quilting arts voor het weekend te hebben. Bij ons is hij nog niet op de deurmat gevallen. Fijn weekend.

Joke zei

Daar verheug ik me nu ook op, de nieuwe Quilting arts in de bus krijgen. Ik heb deze week een abonnement genomen via een Nederlandse distributeur. Dus als het goed is valt hij (zij?) de volgende keer ook op mijn mat. Samen met de Cloth, Paper en Scissors waar ik ook gelijk maar een abonnement op heb genomen. Over dat andere blad Patchwork Professional zal ik op het forum ook al iets. Dat heb ik nog nooit gezien, ik zal er eens naar op zoek gaan.

ina zei

Oh.............. dus jij hebt de nieuwe QA al - gelukkig ben ik niet een jalours type.