maandag 24 januari 2011

Schetsen.

Gisteren heb ik jullie beloofd dat ik de schetsen zou plaatsen vandaag. Belofte maakt schuld, dus hier komen ze.
image0.jpg
Deze schets maakte ik van een vaas in het museumgoudA, ik was er niet tevreden over en dat geldt vooral over het onderste gedeelte, het deksel is voor mijn doen aardig geslaagd.

De volgende schets is die van de houten steunbalk, waarvan ik gisteren de foto plaatste.
image3.jpg
Toen ik deze schets maakte was ik de enige die zat te schetsen, dat was heerlijk, want dan wordt je door niets afgeleid. Alhoewel in de zaal naast de zaal waar ik zat liep een vader met zijn zoontje kinderboekjes uit te zoeken en deze vader had een tatoeage in zijn nek die doorliep over zijn achterhoofd. Zijn hoofd was ook geschoren met een streep haar nog bovenop zijn bolletje. Je zit dan overal naar te kijken om te kunnen schetsen en de verleiding was best groot om hier een schets van te maken, uiteindelijk durfde ik het niet te vragen.

De volgende schetsen zijn die van het begin van de dag in de Agnietenkapel. Ik heb toen 3 schetsen op 1 vel papier gemaakt, de eerste schets was van het koorhek, de 2e van een raam en de derde, waar ik mijn vel papier voor moest draaien, is die van een deur met schaduwpartij.
image2.jpg
Doordat ik een keuze moest maken hoe ik de foto zou plaatsen staan de eerste 2 schetsen op zijn kop.
Als je naar http://sketchcrawlgouda.blogspot.com gaat kun je de schetsen zien die via flickr zijn geplaatst.

3 opmerkingen:

vilterietje zei

mooie schetsen aart! hoe vaker je schets, hoe meer inzicht. lieve groet, riet:)

Birgitte aka Bietje zei

Ik kan zien waarom je over de eerste schets niet tevreden bent. Maar het is een schets en geen tekening die ingelijst hoeft te worden. Je bent te streng voor je jezelf.

Dea zei

Het deksel van de eerste schets is wel goed gelukt. Ik kan ook wel zien waarom je deze vaas wilde schetsen. Het is een heel aantrekkelijke vorm.