donderdag 13 januari 2011

Vervolg–Hot town.

Gisteren meldde ik nog dat ik de volgende morgen verder zou gaan, maar dat deed ik nog dezelfde avond, nadat ik het bericht had geschreven.
P1020940.JPG
Het was heerlijk om er aan te werken, met lekkere muziek op de achtergrond. In één van de reacties van gisteren werd door Marjolijn gevraagd of ik niet beter de lijnen van boven naar beneden had moeten laten lopen. Ik heb daar gistermorgen even over nagedacht, toen ik naar deze quilt keek. De lijnen lopen haaks op de naar boven gerichte flats, klik op de foto voor een vergroting en je ziet dat ik verschillende kleuren garen heb gebruikt.
P1020941.JPG

Aan de onderkant ben ik begonnen met zilverkleurig garen ( water?), daarna met zwart garen, ter hoogte van de onderkant van de flats met donker groen ( bomen, struiken?), daarna met 3 kleuren blauw, de donkerste onderin ( lucht?) Je mag het zelf invullen, maar mijn uitgangspunt waren wel deze onderdelen van een omgeving. De horizontale lijnen symboliseren het brede landschap. Ik moet nog wel heel wat draadjes wegknippen. Ik heb expres nog wat foto’s van dichtbij gemaakt, waarop te zien is, ik de lutrador na het strijken met transferverf en het vastnaaien op de stof, heb bewerkt met de heatgun.
P1020942.JPG
Dank jullie wel voor de uitvoerenden van het nummer Hot town, summer in the city. Ik had inderdaad Joe Cocker in mijn hoofd, die elke keer dit nummer zingt. Ik heb veel muziek in mijn hoofd, soms de hele dag een zelfde nummer, maar dat kan ineens veranderen als ik iets anders opvang. Heerlijk is dat, om altijd muziek om je heen te hebben, bij mij staat ook altijd de radio aan, mensen zeggen weleens dat je dan bang bent voor de stilte, maar dat vind ik onzin. Ik ben een opgeruimd persoon en muziek is een prettig gezelschap!
P1020943.JPG
Op de foto van gisteren is te zien dat de letters nogal in de stof zaten, maar nu ik de lijnen heb genaaid, is dat effect weg, nu komen ze veel mooier uit. Mijn plan om naar Woerden te gaan heb ik gisteren uitgevoerd, het was wel slecht weer, maar dat ben je vergeten als je in het stadsmuseum bent, wat een mooie werken, niet alles vond ik even mooi, maar daar gaat het niet over, ik heb genoten van alles wat er hing. Ik vind het altijd een verrassing om geconfronteerd te worden met werk van Wietske Kluck, ik heb meer werk van haar gezien en ik volg haar blog al vanaf het begin van mijn digitale leven. Natuurlijk heb ik de catalogus gekocht met de CD erin. Ik heb goed gekeken vandaag en gebruik de catalogus om bij diverse werken te kunnen schrijven wat me opgevallen is. Henk maakt het wel goed in Seattle, alleen het ontbijt bij Microsoft is full breakfast, al die Hollanders willen brood, want het ligt wel erg zwaar op de maag. Henk begreep waarom amerikanen zo fors zijn, alles is groot, groot en groot. Ik hou het maar op mijn crackertjes en 2 plaatjes koek.

6 opmerkingen:

vilterietje zei

goeiemorgen aart! een keertje full breakfast is echt wel een lekker, maar na 2 dagen kan ik me voorstellen dat je gewoon een sneetje toast met boter en jam wilt.
succes met summer en tot....riet:)

sylvia zei

hallo eenzame ziel, ik liep wat achter met lezen en lees nu pas dat Henk even op reis is! Kan me voorstellen dat je even moest wennen!!!
wat ben je geweldig mooie dingen aan het maken: als ik even niet langsgeweest ben, zie ik weer zoveel nieuw bij je!
ben nog steeds flabbergasted door je switch naar Art, het is je op het lijf geschreven!
lieve groet, Syl

Anoniem zei

Het wordt mooi Aart. Zo zie je dat je met "waardeloos" materiaal toch iets moois kunt maken. Wat Wietske betreft, ben het helemaal met jou eens. Verbaas me iedere keer over haar ideeen en vooral de uitvoering ervan.
Groet, Ineke

Anoniem zei

hoi Aart,heerlijk dat we zo'n fijne hobby hebben he?Of moet ik zeggen levenswijze?In ieder geval heb je geen tijd om je eenzaam te voelen denk ik....een week is zo weer om,toch?
Groet marrie-Jette.

marjolijn zei

Misschien heb ik het niet goed omschreven Aart, ik bedoelde niet verticaal, maar wel horizontaal zoals je hebt gedaan. Maar je bent onderaan begonnen met quilten en ik vroeg me af of het niet beter zou zijn vanuit het midden naar boven en beneden te werken. Ik vind de horizontale lijnen juist erg mooi hoor!

Dea zei

Wat een prachtige uitvoering van de schets! Op de foto in het vorige logje leek er wat meer diepte te zijn doordat de bovenste horizontale quiltlijn een horizon suggereerde. Die zou je kunnen vasthouden door boven die lijn een ander quiltpatroon te gebruiken. Maar ik kom te laat met dat idee, hè? Ik vind hem hoe dan ook erg mooi. En zo snel!