vrijdag 19 november 2010

Artemis.

Dat is de naam van het tallship uit Franeker, waar ik gisteren de naam schuldig moest blijven. Ik heb hem nu bij daglicht gefotografeerd en dinsdagavond toen het al donker was.
P1020782.JPG
P1020782.JPG
Zo zie ik hem ‘s ochtends als ik wakker word, is dat niet een romantisch beeld?
Het was gisteren een rustige dag, ten eerste had Henk een rustdag genomen en ten tweede de lucht is de hele dag grijs gebleven, dat hadden we nog niet meegemaakt hier. Ik ben eerst even op jacht geweest naar sigaretten, ik had wel gevraagd waar ik het beste heen kon. Ja, natuurlijk weet ik dat bij iedere supermarkt sigaretten te koop zijn, maar ik wilde dat doen bij een speciaalzaak, zij moeten er van leven trouwens. Nu zit er op de Voorstraat, vlak bij de toren achter het stadhuis een hele mooie tabakspeciaalzaak, met op de planken mooie tabakspotten, er mochten geen foto’s gemaakt worden, omdat de tabakspotten eigendom waren van het museum, dus ben je een keer in Harlingen loop hier even naar binnen.
P1020786.JPG
P1020786.JPG
Dit is de Artemis van de voorkant af genomen. Volgens mij worden alle foto’s die ik genomen heb zichtbaar als je op een foto klikt, dus maak hiervan gebruik zolang het nog kan!! Zaterdagmorgen gaan we weer naar huis, bij het bericht van zondag kan dat niet meer, want dan heb ik mijn breedbeeld laptop weer en gaat
P1020793.JPG
P1020793.JPG
de kleine die ik nu gebruik weer in de kast. Na de lunch ben ik even de stad in gelopen en ben ik naar een tegelbedrijf gelopen, daar kan je normaal een rondleiding aanvragen, maar omdat ik onaangekondigd kwam binnenvallen mocht ik overal rondkijken. Er waren 2 schilders bezig, de ene schilder zat tegels te beschilderen met meeuwen, de ander was bezig met herinneringsborden voor het 25 jarig bestaan van een transportbedrijf. Leuk om hier even rondgekeken te hebben. Daarna heb ik wat galeries afgelopen, maar goed dat ik Riet- Viltarietje- niet bij me had, bij atelier DV vond ik vilten kunstvoorwerpen, hoeden, sjaals, vilten voorwerpen bespannen als een schilderij. Eén had er zelfs de lange grijze krullen van een poedel in verwerk zitten. Riet als je aan vakantie toe ben Atelier DV zit aan de Rommelhaven 18, 8816 AS in Harlingen. Ik had de eigenaresse beloofd dat ik haar Atelier zou noemen in mijn bericht voor vandaag, jammer genoeg heeft zij geen website! Op de laatste foto zie je de gevels van de panden aan de Noorderhaven, deze façade is door de verschillende niveaus van de ramen een spannend geheel. Soms staat er naast een statig pand met grote hoge ramen ineens een klein huisje die met het raam op de 2e verdieping net niet reikt tot de bovenkant van het raam op de eerste verdieping van het grote voorname pand.

3 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Leuk verhaal en leuke foto's. Bedankt voor het meekijken. groet liesbeth

vilterietje zei

heerlijk verhaal met mooie foto's! wat lief dat je aan me dacht bij de vilten spullen. als we weer een keertje in harlingen zijn, zal ik er zeker even binnenwippen!
Dank je wel aart en tot....riet:)

Suus zei

Wederom prachtige foto`s, mooi schip en leuke gevels. Leuk dat je dat met ons wilt delen.