zaterdag 13 november 2010

Sweater dag!

P1020734.JPG
Het is de dag geweest van Guido’s sweater, ik had deze al bewerkt met ontkleurpasta, die niet zo lekker ruikt. Nienke merkte gisteren terecht op dat als je dit gaat strijken, dat je de ramen even open moet zetten, door de ammoniak- en chloordampen die vrijkomen. Dat had ik ook gedaan met het strijken, maar ik was vergeten dat in het bericht van gisteren te zetten. Dus gistermorgen bij de open balkondeur staan strijken. Mijn balkon bij de slaapkamer is op het westen gericht en aan de linkerkant hebben we de muur van het pand naast ons, de wind kwam uit zuidelijke richtingen dus het waaide niet in en het was gelukkig droog. Dat was ‘s nachts wel anders geweest, toen waaide en regende het flink, hoorde ik van anderen. Ik vind het heerlijk om met dit weer te slapen. Vroeger thuis hadden we een vakantiehuisje die elk voorjaar opgezet moest worden en elk najaar weer afgebroken. Het huisje was 7 meter lang en 3.60 meter breed.
P1020735.JPG
In dat huisje was 2/3 huiskamer en 1/3 slaapkamer, de ruimtes waren gescheiden door een gordijn. In het slaapvertrek stonden een 2 persoons stapelbed en een 1 persoons stapelbed waar 3 eenpersoonsbedden boven elkaar gestapeld waren. Zo konden 7 personen slapen, wij zaten daar met ons gezin zo’n 6 weken in de zomervakantie, vader, moeder en 5 kinderen. Dan kwam het wel eens voor dat er een zomerstorm overtrok en ik sliep op het bovenste eenpersoonsbed net een halve meter onder het dak van zeildoek. Als het dan stormde en regende buiten, dan sliep ik altijd als een vorst. Dit verhaal heeft niets met de sweaters te maken, maar met het weer van de afgelopen dagen.
Op de eerste foto is te zien dat ik met de ontkleurpasta heb gezeefdrukt en met de kwast heb ik strepen getrokken. Foto 1 is de voorkant van de sweater en foto 2 is de achterkant.
P1020736.JPG
In diverse kleuren en met 2 screens heb ik de figuurtjes op de sweater gezeefdrukt. Op foto 3 weer de voorkant en op foto 4 de achterkant. Ik hoop maar dat hij het leuk vindt, ik ben er zeer over te spreken. Toen de verf droog was zijn de voor- en achterkant weer gestreken om de verf te fixeren, het zal me niet meer overkomen dat ik na de wasbeurt de kleuren kwijt ben. Deze sweater moet nog even wachten op de volgende wasdag, want die is pas als we terug zijn uit Harlingen. Ik had de was al klaar toen ik met de sweater bezig was. Vrijdag is bij mij boodschappendag en was- en strijkdag. Dit gaat er dan gewoon even tussendoor, je moet jezelf af en toe toch even belonen met leuke dingen. Ik ben ook verder gegaan met de lap die gisteren boven aan het bericht stond, maar die laat ik nog even niet zien, maar daar heb ik één van mijn grote screens voor gebruikt. Ik zal binnenkort wel uitleggen waarom ik deze even niet laat zien.
P1020737.JPG
Het is eigenlijk eenvoudig werken met deze techniek en de spullen zijn na gebruik zo schoon te maken met water, de screens moeten na het wassen even drogen en zijn dan weer klaar voor de volgende keer.

7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ziet er heel gezellig uit Aart!
Maakt het nog veel verschil,of je zelf ontkleuringspasta maakt,of gewoon kant en klaar koopt? Je hebt voor de zelfmaakpasta nogal het een en ander nodig!

marjolijn zei

Dat wordt heel leuk! Wat een heerlijke mogelijkheden heb je er weer bijgekregen. Hopelijk heb je genoten in Harlingen.
groeten, Marjolijn
www.marjolijnquilts.web-log.nl

Anoniem zei

Leuk hè om steeds nieuwe dingen uit te proberen. Hopelijk vindt Guido het ook leuk. Alvast fijne dagen samen in het hoge noorden en wat beter weer zou ook wel fijn zijn. Geniet ervan!
Groet, Ineke

christina zei

Dus nu ga jij ook al kleding pimpen. Dat is nogeens een goede tip.

sylvia zei

ach, wat zal Guido trots zijn op zijn unieke trui!!!!
hij is superleuk geworden.
geniet van jullie korte vakantie, ondanks regen en storm!
maar ja, jij slaapt wel, begrijp ik......;)

Patty Biermans zei

Leuk hè...lekker aanknoeien met allerlei middeltjes en weten dat het resultaat verrassend zal zijn. Groetjes...Peebee

Suus zei

Dat is een ontzettende leuke sweater geworden, hij is er vast erg blij ermee.