zaterdag 20 november 2010

Psst niet verder vertellen.

Gistermorgen na het ontbijt zijn we rustig naar het Hannemahuis gelopen, hier is museum van Harlingen in gevestigd. Wat ze laten zien is een beknopte geschiedenis van de stad, zo kun je daar zien hoe de contouren van de stad waren in een aantal jaren, het meest opvallende is dat er van 1570 tot 1610 veel is gebeurt. De grachten zijn gebouwd en de straten hebben hun vorm gekregen zoals ze nu nog terug te vinden zijn.
P1020794.JPG
P1020794.JPG
Ook de geschiedenis van de tegelfabrieken, omdat er in de omgeving goede kleigrond te vinden is, waaruit de tegels zijn gebakken. Ook is er een kamer te vinden met de boeken van Simon Vestdijk, die hier geboren is in 1898. In zijn boeken heet Harlingen Lahringen. Op de foto een tegelwand met diverse soorten tegels. Aan de voorkant van het Hannemahuis is een kamertje, dat is geheim, dus niet verder vertellen,
P1020796.JPG
P1020796.JPG
Sinterklaas slaapt hier. Hij was net vertrokken en had zijn bed niet eens opgemaakt. Aan het gehaakte sprei te zien gaat hij wel met zijn tijd mee, of zou hij hier al eeuwen onder slapen. Het Hannemahuis heet zo, omdat hier vroeger de jeneverstokerij stond van de familie Hannema. toen een nazaat merkte dat zijn jenever werd verkwist door mensen die het zopen tot ze erbij neervielen, heeft deze man de jeneverstokerij steen voor steen afgebroken. Dat zie ik de familie Heineken nog niet doen. ‘s Middags ben ik alle galerie├źn afgeweest, de zon was doorgebroken en daarom was dat een heerlijke wandeling in de stad waar ik stilletjes een beetje ben gaan houden. Ook van haar bewoners, mensen zonder no-nonsens, die hard werken, maar er ook van kunnen genieten. De wandeling was ook gelijk een afscheidswandeling, want wanneer jullie dit lezen zijn wij op weg naar huis. We gaan met een beetje weemoed, maar thuis is ook weer leuk.

6 opmerkingen:

vilterietje zei

heerlijke vakantie in harlingen, wat leuk dat je ons mee hebt laten genieten. lieve groet en tot.....riet:)

Liesbeth Wessels zei

Welkom thuis als je dit leest. D
ie sint toch, hier in Lichtenvoorde heeft hij ook een slaapplaats in het bejaardenhuis. Die man slaapt ook overal.
Ik ga ieder jaar met mijn kleindochter even kijken, maar hij is altijd net weg....
groet liesbeth

sylvia zei

hallo AArt ( en Henk ) welkom thuis!
ik heb alle verhalen met veel plezier elke dag gelezen!!
niet gereageerd: vakantie is vakantie, vind ik altijd!!
het was een leuke week, dat heb ik wel begrepen!!
en natuurlijk was Sint al weg, die man maakt overuren.......

conny's quilts en creaties zei

Zo te lezen was het een heerlijk uitje naar Harlingen, fijn weekend verder.

marjolijn zei

Thuis is natuurlijk ook weer heerlijk. Gelukkig hebben jullie genieten en zijn lekker uitgewaaid.

Hannie de Beer zei

Welkom thuis Aaart en ook Henk natuurlijk! Zoals ik heb gelezen hadden jullie een paar fijne dagen. Zo af en tot moet je wat gas terug nemen en ontspannen!