woensdag 24 november 2010

Deel 2 van de workshop.

Nu gingen we eindelijk aan de slag, de materie van de vorige keer heeft een beetje kunnen zakken, de algemene tendens bij ons groepje van 7 personen was, dat we erg bezig waren met plastics en het smelten ervan. We begonnen met de 2 x 7 lapjes of papier wat we mee moesten brengen.
P1020805.JPG
De lapjes of papier werd uitgedeeld en we moesten een compositie maken, niet alles hoefde gebruikt te worden, mijn compositie ligt aan de bovenkant in het midden. De kleuren combineerden erg goed bij elkaar, dat was geluk hebben. Bij de 2e serie deden we hetzelfde, daar heb ik jammer genoeg geen foto van gemaakt. Mijn 2e compositie klopte niet helemaal, maar voor we die gingen bespreken had ik al door dat ik niet goed bezig ben geweest, dat hebben meerderen van ons gehad, dat geeft niet, als je er maar van leert. Voor deze 2 opdrachten kregen we een kwartier de tijd per opdracht en dat lukte bij iedereen wel om op tijd klaar te zijn. Daarna gingen we met onze sandwiches als basis aan de slag en dat ging eerst moeizaam bij iedereen. Met of zonder hulp van Marjon kregen we ineens de spirit te pakken en zijn we heerlijk aan de gang gegaan. Mijn verflappen waren wel heftig van kleur, maar gelukkig bestaat er zoiets als organza en tule. Om de lap qua kleur af te zwakken zijn er 1 laag organza en 2 lagen tule overheen gegaan. Nu had ik al 2 smalle stroken groen plastic op de top genaaid en daarom heb ik die herhaald op de lagen organza en tule. Ook heb ik een foto uit de krant gebruikt die ik uit de trein had meegenomen, het was een foto van de boyband Take That van weleer. 2 van de bandleden stonden op de foto in een schuine lijn boven elkaar. De uitsnede van de foto is gesmolten tussen 2 lagen vershoudfolie. Aan de onderkant heb ik een rood stukje net gebruikt wat over een kistje met mandarijnen gespannen was, dit stukje net is gesmolten tussen 2 lagen tafelzeil, om dit rood terug te laten komen heb ik met rood garen het rood in de stof, onder de 3 lagen, terug laten komen met vrij quiltwerk.
P1020809.JPG
Het plastic op de quilt komt niet goed over op de foto.
Na deze heb ik even pauze genomen om het uit mijn hoofd te laten zakken en weer ruimte vrij te maken voor een volgende proef.
Ik heb daarvoor een rustiger lapje genomen als ondergrond, ik wilde iets doen met de plastic sheet die ik de vorige keer heb laten maken, een sheet met het voor velen bekende rozenkoepeltje wat ik afgelopen zomer heb gefotografeerd in een botanische tuin in Zuid-Frankrijk. Ik heb alle onderdelen versmolten met de strijkbout, maar ze moeten nog vastgenaaid worden, daarom zijn ze even vastgezet met spelden.
P1020807.JPG
Aan het eind van de middag hebben we alles bij elkaar gelegd en besproken, Marjon was heel tevreden met onze werklust en de resultaten, vooral omdat we nogal rustig begonnen, maar volgens ons kwam dat omdat je dan zoveel materiaal tot je beschikking hebt, dat de keuze moeilijk wordt. Dit in tegenstelling tot de eerste opdracht met de 2 x 7 stofjes en papier, want dan heb je een beperkte keuze. Wij waren ook zeer tevreden met de resultaten die we geboekt hebben en het smaakt naar meer. Morgen zal ik laten zien wat de resultaten van de anderen waren. Ik was pas om 20.00 uur thuis en na het eten heb ik dit bericht nog zitten schrijven, terwijl mijn hoofd rust wil en straks lekker slapen, want het was een lange dag!

6 opmerkingen:

sylvia zei

tjonge, dat was een dag hard werken!!
moeilijk he, om met dit soort werk te 'starten'.
je hebt zoveel en dan een keuze maken!!
wij smolten ook plasic tasjes, de één smelt anders dan de ander en er zitten veel (of niet) kleuren in: geeft ook een leuk effect!!
maar mijn art-quilten was verder geen lang leven beschoren, zoals je weet!!!

leuk verhalen om steeds te lezen!!!
en hopelijk ben je weer fit om vandaag verder te gaan......
liefs uit noord holland

Webredactie zei

Ja petje af voor je discipline, reizen, bedenken, uitwerken en dan ook nog schrijven... En heb je al een gevoel of deze plastics bij je passen? Ik vind het wel mooi!

hannie zei

Ja, ik ken het, uren reizen om een workshop te volgen! Zeker als er vertragingen zijn,of je trein mist met overstappen. Maar je resultaten zijn er dan ook naar. Heel bruikbaar om verder te verwerken.

Liesbeth Wessels zei

Leuk om te zien en te lezen wat jullie allemaal gedaan hebben. Ik vind jou rozenkoepeltje erg mooi ! Mijn petje af voor jou, je zult wel weer al je energie erin gegooid hebben. groet liesbeth

Anoniem zei

Fijn dat je de moed nog op kon brengen om een stukje te schrijven. Ik was echt benieuwd naar het resultaat. Zoveel info tegelijk...ik zou er helemaal kriebelig van worden.
Groet, Ineke

vilterietje zei

het lijkt me echt een roaler coaster avontuur! je kunt er in elk geval je creativiteit in kwijt en je houdt er nog mooie werkstukjes aan over ook!
lieve groet en tot....riet:)