dinsdag 9 november 2010

Instortingsgevaar geweken!

Na de dip van zondag ben ik gisteren weer met volle energie begonnen. De was moest gedaan worden en vergeet de strijk niet.
P1020721.JPG
In de 2e wastrommel had ik de lapjes gedaan waar ik afgelopen vrijdag op gezeefdrukt had, daarom was die het prettig om de 2e trommel te strijken. Je moet ook altijd het nuttige met het onaangename verenigen, om nog lol in je werk te hebben, de lappen waren al gestreken voor ik ze in de wasmachine stopte. Dit is om de verf te fixeren, dit had ik ook gedaan met een lapje voeringstof waarop rozen waren gezeefdrukt, deze had ik op de zijde stand gestreken tussen bakpapier. Toen de voeringstof uit de droger kwam kon ik nog vaag wat donkerblauwe rozen ontdekken, maar de witte, rode en gouden waren verdwenen. Dit was een goede les, dat je echt met een hete bout, dat wil zeggen op de katoen stand de verf moet fixeren. Dat was natuurlijk jammer, maar ik heb nog iets wat de pijn verzacht. Tijdens het zeefdrukken had ik een meeloper onder de stoffen liggen, bij de voeringstof waren de rozen doorgedrukt in de meeloper. Ze zijn er dus nog!
P1020719.JPG
Deze 2 lappen, alsmede ook de 2 lappen op de volgende foto zijn eerst gezeefdrukt met ontkleuringspasta, het is een print van een haakwerkje, daarna heb ik dezelfde zeef gebruikt om er een kleur overheen te drukken. Bij de schelpen is dit ook gedaan, misschien zie je nog, als je op de foto klikt voor een vergroting, dat er rode schelpen zijn te ontwaren. Bij de bovenste foto heb ik een zebraprint gezeefdrukt in verschillende kleuren op linnen, dat was ik vergeten naast de foto te vermelden. De stoffen op foto 2 en 3 had waren gesponsord door www.stoftotverven.nl en moeten nog in een agenda omslag verwerkt worden.
Verder heb ik gisteren de proefjes van de workshop plastics versmelten netjes op gekleurde vellen papier in insteekhoezen gedaan. Ik had op memopapiertjes vermeld wat er gebruikt was en nu heb ik dat op de
P1020720.JPG
gekleurde vellen papier geschreven, zodat ik altijd na kan kijken wat ik gedaan heb en hoe de uitwerking was.
Gisteren is Jayden om 12.51 uur opgestegen van Schiphol met bestemming Philadelphia samen met Danny en Janice, zijn papa en mama, aanstaande woensdag hebben zij de eerste afspraak in het ziekenhuis voor onderzoeken, de behandeling start de woensdag daarop. Dit drietal hadden een emotioneel weekend achter de rug, allerlei afscheidsbezoekjes met familie, vrienden en anderen. Danny was nog te emotioneel om mij te bedanken voor de opbrengst van de actie, die gisteravond is overgemaakt op hun bankrekening. Ik vind dat geen punt. Als dat knulletje maar baat heeft bij de behandeling, dat is het belangrijkste. Ik wil voor vandaag afsluiten met de zin die Danny en Janice de afgelopen tijd veel gezegd hebben:" We laten alles wat ons lief is voor een halfjaar achter en we nemen mee wat ons het allerliefste is".

7 opmerkingen:

sylvia zei

leuke lappies.........wow, misschien wat verdwenen door het niet-fixeren: maar dit resultaat is heel mooi en volgens mij kun je daar leuke dingen mee doen in je art quilts!!
ben blij dat je weer boven Jan bent en laten we duimen voor Jayden!!
kan me voorstellen dat de ouders helemaal kapot waren: wat een emoties!!!!

marjolijn zei

De lapjes zijn mooi geworden. Ik heb ze nu alleen nog gestreken en ga ze zo wassen. Ik denk dat ik de zijden chiffon nog maar even opnieuw ga strijken, want dat was niet zo heet. Bedankt voor de tip. Ja, ja, je leert veel uit ervaring. Ik geef je hierbij nog even het adres van mijn weblog. Wel even de spatie eruit halen. Voor Jayden en ouders zal het zeker een emotioneel afscheid zijn geweest.
groetjes, Marjolijn
www. marjolijnquilts.web-log.nl

Suus zei

Om verf te fixeren die op lapjes zitten die niet heet gestreken kunnen worden, kun je ook fixeren door middel van stoom. In een pan een laagje water doen, daarop een stoommand of pan en stomen maar.Mooie lappen trouwens ook het gehaakte is erg leuk, mooie huisjes zie ik erin.

Suus zei

Oh ik vergeet nog te melden dat je dan de lappen wel in een krant moet wikkelen.

Liesbeth Wessels zei

Mooie effecten. Ik vind die schelp heel mooi, en de huisjes en zebra's ook. Wat kan een mens toch met leuke dingen bezig zijn. groet liesbeth

Hannie de Beer zei

Prachtige lappen Aart.Jammer dat er door het wassen wat afdrukken verloren zijn gegaan! Zelf was ik de lapjes niet na als ik zeefdruk. Als de stof voorgeverfd en gewassen is lijkt me dat niet nodig. Wel natuurlijk als je nog naverft.

Fijn dat je actie een succes is geworden Ik hoop samen met iedereen dat de behandeling van Jayden goed aanslaat!

vilterietje zei

blij dat het instortingsgevaar geweken is en je weer lekker aan de slag bent. het ziet er allemaal goed uit en van mislukkingen kun je leren:)
door alle mensen die toch aan jayden en zijn ouders denken, moeten ze een hoop energie krijgen, die ze daar goed kunnen gebruiken.
lieve groet en tot...riet:)