zondag 28 november 2010

Gemeen, heel gemeen!

Vandaag ben ik weer even een schurk, dat is een onderdeel van mijn persoon, wat voor veel plezier kan zorgen. In eerste instantie voor mij dan, maar ik wil er niemand kwaad mee doen. Nu is Lia van Leeuwen van www.stoftotverven.nl de klos!! Sorry, Lia. Tijdens de actie voor Jayden mailde ze mij de maten door van haar agenda, met het verzoek er een hoes voor te maken. Door de drukte van dat moment heb ik de opdrachten verschoven naar een tijd, dat het wat rustiger was, omdat ik er even goed over na moest denken. Afgelopen week mailde ze me met de vraag of ik het niet vergeten was. ik was het niet vergeten maar zocht naar een dag waarop ik geen verplichtingen had en in de ochtend al kon beginnen en doorgaan tot ik klaar was.

P1020820.JPG

Vrijdagmiddag ben ik begonnen met de geverfde stoffen, van Lia zelf en geschonken voor de actie voor Jayden, te behandelen met ontkleurder. Met een verfkwast heb ik streken gemaakt over de stoffen, ze een tijdje laten drogen en toen gestreken. Gistermorgen heb ik er strips papier op gelegd die geverfd waren met transferverf.

P1020821.JPG

Dit stofje heb ik gestempeld een batikstempel, die ik met de kwast nat had gemaakt met de ontkleurder, doordat er ontkleurder tussen de V-vormen liep, kwam dat ook op de stof toen ik de stempel omkeerde om te stempelen. Dat wist ik en dat was dus ook de bedoeling. Nu moet ik eerlijkheidshalve vermelden dat ik door de ontkleurder geen of te weinig verdikkingsmiddel heb gedaan, daarom is het heel waterachtig.

P1020822.JPG

Het stofje hiernaast op de foto is de enige verflap van mezelf die ik ertussen gebruik, de ontkleurder heeft in deze lap goed zijn best gedaan. Ik vond dat er meer kleur aan toegevoegd moest worden, daarom zijn sommige, niet alle, lappen met de transferverf bestreken. Gistermorgen ben ik begonnen met het snijden van de lappen in ongelijke banen, de basis, een stuk ongebleekte katoen, lag al klaar en was op maat. Voor ik de stroken stof op de ondergrond ging naaien heb ik er eerst vier lagen vlieseline op gelegd om het geheel wat zachter te maken en om het een beetje te vullen.

P1020823.JPG

Hiernaast op de foto zijn de stroken aan elkaar genaaid en was de basis klaar om er verder mee te gaan. Ik had nog nooit gewerkt met Lutrador, daar heb ik een baan van af geknipt. Die baan is ook bestreken met de stroken transferverf, de verschillende kleuren een beetje overlappend. Van deze baan heb ik stukken geknipt en op de ondergrond genaaid, ondertussen ook strookjes zwart plastic versmolten. Ook heb ik er met een thermofax-screen op gezeefdrukt, al met al dus een mixed-media agendahoes.

P1020824.JPG

De foto hiernaast toont de volledige lengte van de hoes, na deze foto genomen te hebben heb ik de Lutrador behandeld met de heatgun, zodat er gaatjes in de Lutrador gebrand werden. Omdat het een agendahoes is heb ik het woord agenda op genaaid. Op stik-en-trek heb ik met behulp van een alfabet mal het woord agenda in spiegelschrift geschreven en dit op de achterkant van de hoes gespeld.

P1020826.JPG

Het is makkelijker om de letters op de achterkant te stikken, want na afloop moet het papier weggehaald worden, blijft er wat zitten dan is het aan de achterkant niet zo erg. waarom ben ik nu zo gemeen? Lia krijgt de hoes pas te zien als ze het uit de enveloppe haald en jullie moeten ook nog even wachten!!!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

heel bijzonder, zo'n unieke 'aart agenda' - mooi!

vilterietje zei

wowzer!! wel een heel bijzonder stofje voor een agenda! lieve groet en tot....riet:)

Liesbeth Wessels zei

Erg mooi weer Aart. Je kunt je geld er mee gaan verdienen, als alle lezers een agenda bij jou bestellen.
Hoe vind je litradur verwerken ?
fijne dag nog liesbeth

sylvia zei

ai, wat een beauty!!!

conny's quilts en creaties zei

Ha je weet ons wel nieuwgrierig te maken, het begin ziet er veelbelovend uit!