vrijdag 26 november 2010

Over de grens!!

Nee, ik ga het land niet uit, ik ben net thuis uit Friesland. Maar er is gisteren een andere grens overschreden en wel de 40.000!!! bezoeker is lang geweest. Dat wil ik niet zomaar voorbij laten gaan, er komt een Give-away, maar daar moet Henk wat voor regelen. Deels heeft hij dat al gedaan, maar het moet nog wel even op het blog komen. Ik moet nog een cadeau opzoeken, want als je wat gaat weggeven, moet je het ook paraat hebben.
Gisteren is er iets fout gegaan met de foto’s en de tekst, dat komt omdat er hier is ge-upgrade en dan werkt alles weer anders. Ik hoop dat jullie het wel konden volgen!
Gisteren ben ik verder gegaan met de 2e opdracht van de workshop, het duurde even voor ik van start ging. Eerst moesten alle losse delen verwijderd worden en moest de sheet met de rozenboog vast gezet worden.
P1020816.JPG
Daarna zijn de losse onderdelen stuk voor stuk vast gezet. Het nadeel van plastic is dat het gaat glijden, maar het voordeel van plastics is dat als er een bobbeltje ontstaat je het daarna kan verwarmen met de heatgun, dan trekt het door de warmte weer glad. Om het geheel heb ik nog een soort rand genaaid met de naaimachine. Normaal zorg je dat het geheel groter is dan het canvas, waar je je werk omheen spant, dus heb ik er zwarte stroken aan vast genaaid, waardoor ik het werk wel kon spannen. Met een nietapparaat wordt het werk vastgeniet op de achterkant. Een naam heb ik nog niet verzonnen, ik denk aan #1.
Conny van http://connysquilts.blogspot.com heeft een QUILTBLOG ROUND ROBIN 2011 in het leven geroepen, daar kan je je voor opgeven. Het eindresultaat is een top van 70 x 70 cm. Het werkt zo, je maakt een middenstuk van 20 x 20 cm met naadtoeslag en je krijgt er 2 maanden de tijd voor. Daarna stuur je het naar de volgende persoon op de lijst en die maakt een aanvulling in de vorm van een rand. Kijk even op Conny’s blog en meld je aan als je dat ook leuk vindt. Voor een verdere uitleg kan je daar ook terecht, je kunt je opgeven voor het gebruiken van rustige traditionele kleuren en voor felle kleuren. Eén keer raden waar ik mee voor heb opgegeven!

8 opmerkingen:

sylvia zei

wat een mooie kleur is het geworden!!
helemaal mijn kleuren.....maar wat staat het eng op het randje,zodirect kukelt het naar beneden!!!
gefeliciteerd met je 40.000ste!!!
geweldig!
liefs, Syl

vilterietje zei

prachtig!!! veel succes met het zoeken van een naam! lieve groet en tot...riet:)

Klaske zei

Nee, daar hoeven we niet naar te raden welke jij gaat doen...
Ik ben nog aan het dubben welke ik ga doen, de felle of de antieke.
Heb nog nooit een RR gemaakt dus ik vind het wel spannend.Fijn weekend.

Liesbeth Wessels zei

Prachtig jouw tweede oefening. Hele mooie kleuren. Kunnen we niet een moderne Round Robin doen, met alternatieve materialen ?

Anoniem zei

Die rozenboog doet het iedere keer weer goed. Mooi geworden.
Groet, Ineke

christina zei

Nou Aart, van harte gefeliciteerd met jouw bezoekers. Dat zijn wel heel erg veel.

En wat is je werk met plastic prachtig geworden!

Tilly zei

gefeliciteerd met je 40.000ste,dan weet je in iedergeval dat je blog met veel interesse wordt bekeken (in iedergeval door mij) laatste werkstuk is erg mooi geworden.
groeten Tilly

conny's quilts en creaties zei

Mooi zeg al 40.000 bezoekers Aart. Leuk is dat, vind je niet, om zo te zien dat zoveel mensen meelezen, meekijken met wat je maakt. Dank je wel trouwens dat je reclame maakt voor de RR2011, Ik hoop dat zich nog velen zullen melden! Enne...in jouw kleurgroep mogen zich ook nog wel meer mensen opgeven! Fijn weekend.