woensdag 17 november 2010

Vroeg dag.

P1020749.JPG
P1020749.JPG
Het was gistermorgen vroeg dag, ik had geslapen als een prinsje, maar werd wakker van de motor van de vissersboot die gisteravond om een uur of zeven aanlegde aan de kade. Het was 5.30 uur, toen de boot vertrok was het 5.45 uur, voor de 2 man aan boord was het ook vroeg dag. Aan de andere kant van de haven lag een boot waar de zeilen van gehesen waren, dan wordt het afwachten wat er gaat gebeuren, maar aan het eind van de dag werden de zeilen weer gestreken en ingepakt. We zijn ‘s ochtends een ommetje door de binnenstad gaan wandelen, er staan hier veel oude gebouwen, de ene gevel nog meer naar voren hellend dan de andere, met de zijmuren idem
P1020757.JPG
P1020757.JPG
dito. Dit geeft toch wel een leuke sfeer, als alles kaars recht is, zou er minder sfeer zijn.
Na de lunch ben ik even alleen weg geweest, Henk had zijn energie al verbruikt, vanmorgen bij de wandeling, ik ben eens even wezen kijken bij de driemaster die in ons uitzicht ligt. Het is een replica van het schip van Tsaar Peter de Grote. Het schijnt dan Harlingen in 2014 de aanlegplaats is voor Tallships. Henk heeft even gegoogled naar Tallships en wat blijkt, officieel zijn er nog maar 4, waaronder de Kruzenstern en Amerigo Vespuci. De norm is bijgesteld wat tallships betreft, de lengte op de waterlijn moet tenminste 9.10 meter zijn en een groot deel van de bemanning moet een leeftijd onder de 15 jaar hebben, dat wil zeggen dat deze jongeren leerlingen zijn op dat opleidingsschip.
P1020761.JPG
P1020761.JPG
Op de foto hiernaast zie je de ruimte die de huidige bemanning heeft in de hangmat tot het plafond. Hoe kom ik aan deze foto’s? Je kon op het schip een kijkje nemen, ik ben heel blij dat ik het gedaan heb, want om 16.00 uur voer het uit. Ik heb op het schip heel wat foto’s gemaakt van de tuigage, want  gistermiddag om 12.00 uur is mijn bestelde boek bezorgd in het hotel, een boek van Katie Pasquini. Gisteravond gingen we op weg naar een restaurantje, bleek het gesloten te zijn, verderop was een eetcafé, maar goed dat de eerste dicht was, we hebben hier heerlijk gegeten. Het hoofdgerecht was een tournedos van koeien die het hele jaar buiten lopen, niet worden bijgevoerd met krachtvoer en geen medicijnen toegedient voor de kleur van het vlees mooi te laten zijn. Dit vlees was zó lekker! Ik hoop op nog een lekker nachtje slapen en devissersboot van ‘s ochtends ligt weer aan de kade, dus het zal morgen wel weer vroeg dag zijn.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zie hier weer een zeefdruk van komen.
Groet, Ineke

vilterietje zei

dat rundvlees is inderdaad heerlijk, in schotland zijn de koeien ook het hele jaar buiten en dat proef je, je hoeft het amper te kruiden. veel plezier nog en tot....riet:)

Janice zei

Lieve aart,

Via deze weg even een reactie, en uiteraard een enorme dank je wel!
Wij zijn inmiddels in Philadelphia aangekomen vorige week en hebben er al bijzonder veel spannende zaken opzitten. Wij willen jou en alle mensen die ons gesteund hebben via jou, enorm bedanken voor hun bijdrage en jou voor je inzet.
Als je ons Jayden wilt volgen dan kun je kijken op www.jaydenvanhek.waarbenjij.nu

Daar houden we een blog bij van hoe het ons vergaat!

Nogmaals enorm bedankt, en zoals al eerder gezegt, je bent een kanjer!

Heel veel liefs van Danny, Janice en Jayden