zondag 21 november 2010

We zijn weer thuis tralalalala.

Dit was de herkeningsmelodie van een tv-programma, maar voor ons gold het gisteren ook. Met een beetje weemoed en een voldaan gevoel namen we vanmorgen na het ontbijt afscheid van Harlingen. Om nog even terug te keren naar Terschelling heb ik nog een foto met weemoed.
P1020781.JPG
Bij het gebouwtje van de duikvereniging op Terschelling staan allerlei spullen die ze in de loop der jaren hebben opgedoken, zoals kanonnen, delen van onderzeeërs die in 1917 en 1918 met man en muis vergingen. Zo ook deze Singer naaimachine, ik heb nog geprobeerd aan het grote wiel te draaien, het zat muurvast. Eigenlijk wel een zielig gezicht zo, mijn Bernie stond er nog goed bij thuis, da’s weer een opluchting, want binnenkort zal hij er weer aan moeten geloven. Daar heb ik wel weer zin in gekregen. Het weg gaan en weg zijn is leuk, maar het thuis komen is ook weer lekker. Je hebt alles weer bij de hand. Ondertussen zijn de boodschappen weer gedaan en de wasmachine heeft weer gedraaid. Gelukkig was onze terugreis voorspoedig, om 9.30 uur vertrokken we uit Harlingen en om 12.30 uur waren we thuis. De overstappen in Leeuwarden en Zwolle gingen perfect. Tot Arnhem konden we lekker doorkachelen met de trein, veel reizigers die verder naar het westen moesten, richting Utrecht konden verder reizen per bus.
P1020800.JPG
Thuis gekomen lag er een stapeltje post, waar de buurvrouw netjes voor had gezorgd. Daarbij zat een enveloppe die was aangekondigd via een blog afgelopen week. In die enveloppe zaten posters en flyers die gemaakt zijn door Liesbeth van Hulsteijn, www.quiltservice.blogspot.com , de posters zijn de aankondiging van de tentoonstelling op kasteel Cannenburch in Vaassen. Liesbeth heeft de quilt ZINKENDE ZOMERZON van mij als basis gebruikt voor deze poster. Ik wacht nog even met publiceren van de foto van de quilt, kom hem maar bekijken in Vaassen, hij komt er met nog meer quilts van mij te hangen in Juni 2011.

Op de terugweg naar huis had ik genoeg tijd om nog even verder te kijken in het boek wat afgelopen dinsdag is afgeleverd bij mij in het hotel. Het is een boek waar ik wel wat mee kan. Er staan diverse ideeën in die je kunt gebruiken
P1020801.JPG
met behulp van foto’s van jezelf, daarom ben ik de afgelopen dagen erg in de weer geweest met mijn camera, je neemt het niet voor niets mee, toch?

6 opmerkingen:

Sewing Junkie zei

The Singer machine is a leather machine. I worked for a shoe repair shop and we repaired boots and saddles and on this machine. We also would replace zippers in bags like luggage and golf bags on this machine. They are big, but had a lot of power. Chris

Liesbeth Wessels zei

Het gewone leven kan weer beginnen. Wat leuk dat je nu weet dat de Singer een leermachine is geweest, daar wordt de vondst nog bijzonderder van. fijne zondag groeten liesbeth

Unknown zei

Oost west, thuis best...vind je niet ook?
Veel succes met je zinkende zomerzon.Ik heb ´m herkend!
Groetjes Berbel

liesjequilt zei

Mooi is de affice geworden, vind je niet!
Ben een keer in een schoenenfabriek geweest en inderdaag daar kun je mooie hoeken en rondingen mee maken, misschien kun je het restaureren. Ze zeggen altijd dat cola roest oplost.
Wie weet waar je nog aan toe komt.

gr. Liesbeth frederiksoord

Hannie de Beer zei

Net wat je zegt: Een paar weg is leuk,maar thuiskomen ook.
En wat voor thuiskomst! Wat een mooie flyers voor Cannenburgh. Ik ben benieuwd om de quilt in het echt te zien? Juni duurt nog lang.
Een heel interessant boek heb je gekocht, daar ktijgen we natuurlijk de resultaten wel van te zien!

marjolijn zei

Ja, thuiskomen is altijd heerlijk, dat ervaar je altijd weer na een paar dagen weg. Ook krijg je daar weer nieuwe energie van.
En een geweldig boek is dat! Ik heb er ook al een paar ontwerpen door gemaakt. Erg leuk om te oefenen. Moet je zeker gaan doen.
groetjes, Marjolijn