zaterdag 6 november 2010

Workshop zeefdrukken van Ineke Berlyn.

Voor ik verder ga eerst even mijn excuses voor het ontbreken van een bericht gistermorgen. Ik was donderdagavond zo moe, dat ik na 2 regels te hebben geschreven niets meer wist. Maar Henk heeft me prima vervangen! Dank je wel. De vermoeidheid kwam door de workshop op dinsdag, toen ik om 7.00 uur in de trein stapte en om 19.30 uur weer thuis kwam, woensdag de boodschappen voor de eerst komende 5 dagen, tas klaar maken voor de bee van donderdag en ondertussen nog de laatste omslagen maken. Toen ik thuis kwam van de bee stortte ik in.
P1020710.JPG
Op de eerste foto de zeefdruk van mijn eigen thermofax sheet. Daar begon ik niet mee natuurlijk, toen ik binnenkwam, met wat vertraging door blaadjes op de rails, begonnen we na een inleiding met printen van diverse sheets van Ineke. Lekker kennis maken met de verschillende onderdelen als verf, stof, en prints. Ook had Ineke een fles Formisol bleekpasta bij zich, leuk om eerst een gebleekte print te maken en daarna met dezelfde print met verf eroverheen te printen, dit geeft diepte. Het was ook leuk om te zien dat iedereen rustig begon met enkele prints te maken en daarna zoetjes aan los te gaan. Er werd geprint op organza , voeringstof, linnen, zijde enz. Als de verf droog was kon de stof gestreken worden om de verf te fixeren, thuis moet het gewassen worden om er verder mee te gaan. John, de man van Ineke was er na de lunch ook en hij maakte de thermofax sheets, die je kon laten maken, ik heb een kleine sheet laten maken met mijn naam en woonplaats om dit op de achterkant van een quilt te kunnen printen. Ik heb ook nog een paar andere sheets gekocht en verschillende kleuren verf. Dus ik kan binnenkort ook gaan zeefdrukken en bleken. Ik heb mijn zwarte stof ook met bleekpasta bewerkt en dan vooral over de zgn. kanten randjes heen, op de stof werkte het goed op de zgn. kant niet, dan weten we dat ook weer. Met de fixeerpasta van Stof tot Verven kan ik ook bleken, ik heb nu materiaal genoeg.
P1020707.JPG
Dit is het werk van iemand anders, nu ik nadenk is dit een print van Marjolein, een medeblogger, ik zal morgen haar blogadres publiceren, dan kunnen jullie haar verhaal ook even lezen. Straks ben ik in Bennekom, zie het bericht van Henk van gisteren. Nadat ik dit geschreven heb ik het zaak mijn tas leeg te ruimen en weer in te pakken voor vandaag. De naaimachine gaat mee, garens, en mijn beginners boeken die ik opruim om plaats te maken voor moderne spullen, want de 7 flessen met verf moeten ook weer een plaats hebben. Binnenkort plaats ik wel meer foto’s over het zeefdrukken.

11 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Fijn dat je weer de puf hebt zelf te schrijven, hoewel het leuk was ook Henk hier tegen te komen.En dat je even total loss was kan ik heel goed begrijpen. Ik lees morgen wel hoe het vandaag was, Ik ben heel benieuwd. Leuk verhaal trouwens over de workshop bij Ineke. groeten liesbeth

Webredactie zei

Wat heb jij veel gefleerd en gedaan deze dagen, geen wonder dat je total-loss was! Maar allemaal kennis die je zocht en nu gevonden hebt, dat wordt een mooie winter om mee aan de slag te gaan!

vilterietje zei

druk, druk, druk, druk, druk!
gelukkig heb je een goeie vervanger op je blog, want anders waren er heel wat lezers in de stress geschoten!!:)
veel plezier vandaag en dat je goede zaken mag doen voor jayden.
lieve groet en tot....riet

Patty Biermans zei

Veel plezier op de markt en succes met het verkopen voor Jayden.... Groetjes, Peebee

Tilly zei

Fijn dat je er weer bent, wat heb je een hoop kennis weer opgedaan, ben benieuwd wat er allemaal uit voort gaat komen. groeten Tilly

hannie zei

Ja al die aktiviteiten gaan je niet in de kouwe kleren zitten?
Fijn,dat je er weer bent.
Maar je zeefdruk ziet er veelbelovend uit! Het is echt verslavend om te zeefdrukken!

Anoniem zei

We zijn heel blij met jou iedere dag, maar je hoeft je niet te verontschuldigen als je er een keertje niet bent. Kan ik me goed voorstellen!!
Groet, Ineke

Anoniem zei

hoi Aart
Tja, dat is wel logisch dat je het even niet meer trekt. Ik denk wel vaker: waar haal je toch al die energie vandaan? Ik hoop dat je een hele leuke dag hebt gehad vandaag. groetjes, Hetty

Shirley zei

Joh ik word al moe van alleen het lezen van je activiteiten, kan me voorstellen dat jij helemaal de punt af was. Hoera voor Henk, hij heeft ook al zo'n prettige schrijfstijl.

marjolijn zei

Wat een heerlijke verhalen weer Aart en wat was het een verrassing je in Groningen te ontmoeten. En inderdaad, je hebt mijn lap met ammonieten geplaatst. Wat leuk. Ik zelf moet nog verhalen gaan schrijven voor mijn blog, maar dat komt vandaag nog wel. Gisteren heb ik geverfd bij Ans Kastein (en daar Liesbeth ontmoet). Er valt dus veel te vertellen. En je hebt een mooi resultaat voor Jayden.
groetjes, Marjolijn

Ineke Berlyn zei

hoi aart,
ik heb een twee daagse workshop 'print and stitch' georganiseerd in Aalten eind november dit jaar - zou je dit op e blog even bekent willen maken? info op mijn website
hoop alles verder goed!