donderdag 11 november 2010

Even een proefdruk maken.

Gisteren wilde ik toch even kijken hoe de afdrukken werden van mijn zeefdruksheets. Tussen alle werkzaamheden door het ik toch even een stuk
P1020723.JPG
plastic over de bar gelegd en daar overheen mijn dropcloth. Ik heb afdrukken gemaakt met de zwarte verf om voorbeelden te hebben, deze doe ik in mijn zeefdruk map, zodat ik alles bij elkaar kan houden. Afgelopen zaterdag heb ik de beginners boeken al verkocht op de quiltmarkt in Bennekom, het waren bijna 20 boeken en alles was om 17.00 uur weg. Ik hoop dat de kopers van die boeken er veel plezier aan beleven, want ik had ze niet meer nodig. Zo hoop ik wat ruimte te krijgen om de nieuwe materialen een plaats te geven. Op het textielfestival in Leiden in maart jongstleden had ik transferverf gekocht, vorige week had ik het nodig, maar waar ik het had opgeruimd ik kon het nergens vinden. Uiteindelijk heb ik het eergisteren gevonden. Dit zijn zo de problemen als je ruimte gebrek hebt. Volgende week zijn we even een midweek weg, dat wil zeggen van maandag tot en met vrijdag, jullie hoeven dan niet zonder me te komen zitten, Henk heeft een laptop ingericht zodat we er allebei mee kunnen werken, dus ik kan gewoon
P1020724.JPG
door bloggen. De berichten zullen dan over onze midweek gaan in Harlingen. Ik heb al een afspraak gemaakt voor dinsdag om 12.00 uur, ik heb een boek besteld bij www.boek4you.nl , deze webwinkel is gevestigd in Harlingen en laatst vond ik daar het boek DESIGN EXPLORATIONS van KATIE PASQUINI, het boek wordt afgeleverd bij het Hotel. Is dit klantvriendelijk, of niet! Afgelopen week zag ik op de site dat het boek niet meer voorradig was, maar goed dat ik het apart heb laten leggen. Ik ben wel van plan wat mee te nemen wat ik op de hand kan doen, zonder hoef ik niet te zitten, stel je voor dat het de hele week slecht weer wordt, liever niet, we willen ook nog wat van de omgeving zien. Henk is al aan de restaurant jacht begonnen, ik zie het wel.
P1020726.JPG
Deze afdruk is van het kleine slakkenhuis, dit is het kleine slakkenhuis, onder deze foto komt het grote slakkenhuis.
Virtueel heb ik al een wandeling door Harlingen gemaakt, het is een leuk klein stadje, maar het zeezicht vind ik het fijnste, ik hoop ook lekker tot rust te komen en weer nieuwe idee├źn te krijgen. Het schetsboek gaat ook mee en de aquarelpotloden, er is water genoeg om mijn kwast in te dopen. Misschien komen deze zeefdrukprints ook nog wel van pas.
P1020727.JPG
Terwijl ik dit bericht schrijf, moet ik nog ontkleuringspasta maken, dit moet namelijk een nacht staan om beter te kunnen werken, dan kan ik er straks eens mee aan de slag.

5 opmerkingen:

marjolijn zei

Je bent al lekker bezig geweest Aart. De ramen zijn wel heel herkenbaar voor mij. En gaan jullie heel erg genieten volgende week en dat zal ook best wel lukken.
groetjes, Marjolijn
www.marjolijnquilts.web-log.nl

vilterietje zei

je hebt er wel slag van en volgens mij ook weer volledig je energie terug! Geniet van jullie midweek en tot....Riet:)

hannie zei

Lijkt me een zeer leuke midweek worden! Niet te veel lapjes meenemen!
Leuke afbeeldingen van de zeeframen!Mooi om met verscillende kleuren en verf over elkaar af te drukken!

Joke Hardenbol zei

Hallo Art, Jij hebt het nu ook over ontkleuringspasta, ik lees dat vaak in Quiltbogs. Wat is dat of hoe maak je het?
Hartelijke groet,
Joke Hardenbol

Joke Hardenbol zei

Sorry, tikfoutje, ik zag pas te laat dat ik een a in je naam had gemist.
Joke