maandag 9 augustus 2010

Aan de slag! En hoe!!

In het bericht van gisteren was de foto te zien van gesneden lapjes die nog aan elkaar genaaid moesten worden. Dat is gelukt!
P1020385.JPG
Hier liggen de blokken met stap 1 van het patroon van de workshop in Patchwork Professional, de workshop van Pia Welsch. Zo was ik de vorige keer ook begonnen. Ik heb wederom mijn geverfde lappen hiervoor gebruikt, die ik laatst met de zonnewarmte heb geverfd, de vorige keer waren de lappen wat egaler geverfd, maar dit keer wilde ik met deze lappen werken, omdat er meer tekening in de stoffen zat. Ik wilde de effecten zien. Eigenlijk moet je 2 stoffen gebruiken die een goed contrast geven, maar eigenwijs als ik soms kan zijn heb ik geel-oranje gebruikt met rood-oranje kleuren in de stof. Ik ben blij met het resultaat tot zover. Ik heb ze hier op de foto 2 aan 2 naast elkaar liggen. Toen kwam ik in tweestrijd, de vorige keer heb ik ze hetzelfde doorgesneden als in deel 1, maar eigenlijk moest ik de stoffen op een andere manier doorsnijden. Wat doe je dan? Ik heb er toch maar voor gekozen om de workshop te volgen, ik hoefde het blad er niet bij te pakken, want ik wist nog hoe stap 2 eruit zag. Ik heb wel gemerkt dat je beter in één keer snel moet snijden, dan gaat het veel beter. Als je langzamer snijdt wil de stof voor het mes gaan golven, daar had het nu de tijd niet voor. 
P1020386.JPG
Na stap 2 ziet het er zo uit. Ik ben zeer verrast en erg tevreden over mijn beslissing. Nu heb ik ze zo gelegd dat het net lijkt of de gebogen lijnen een bamboestengel vormen, maar er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden. Eerst maar eens op maat gaan snijden die blokken, dan kan ik daarna gaan draaien en puzzelen. Het was heerlijk om achter de naaimachine te zitten, af en toe viel er een bui, soms een stevige, daarna was het weer droog en scheen de zon weer naar binnen. Lekkere muziek erbij en een glas water, om de dorst te stillen. Ik hoop dat Viltariet geniet van de kleuren en de tekst, het is voor mij fijn als mensen melden dat ze genieten van wat er te lezen en te kijken is, maar je hoeft geen quilter te zijn om hier op bezoek te komen, iedereen mag komen. Wanneer is ga ‘Brassrubben’ weet ik niet Digna, maar dat er mensen stil staan en kijken, misschien vragen, wat ik aan het doen ben, verwacht ik wel. Gewoon verstand op nul en blik op oneindig. Maar ik zie me ook al zitten op mijn knieën, met mijn waskrijtjes.
P1020387.JPG
Ik heb ook nog maar even een foto gemaakt vanaf de andere kant, om te voorkomen dat ik morgen weer een ‘grijsblond’  gevoel krijg als iemand vraagt of de foto gedraaid kan worden. Alhoewel een ezel stoot……….dezelfde steen. Je kunt zien aan de blokken dat als ik 2 blokken doorsneed dat de ‘bloembladvormen’ dezelfde kant op lagen, bij andere blokken lagen ze dat niet en dat geeft even een leuker effect.

4 opmerkingen:

Els zei

Hallo Aart, via via kwam ik hier op je blog terecht. Wat heerlijk om te lezen dat je ook zo'n naaimachine fanaat bent! Ook ik geniet enorm achter het machientje, lekker laten snorren! Mooi werk!

vilterietje zei

Ha Aart!Het ziet er weer fantastisch uit! Telkens als ik stap 1 van je ondernemingen zie, denk ik mwah!? Maar als ik dan verder kijk wordt het toch elke keer héél bijzonder en héél mooi.
Groetjes en tot....
Riet

christina zei

Ziet er erg kleurrijk uit. En ik mag dat wel, niet altijd kiezen voor de kleuren die 'bij elkaar horen".

Kies je er bewust voor om 2 dezelfde blokken bij elkaar te houden? Wat geberut er wanneer je alles door elkaar gebruikt?

Francien zei

Tjonge jonge...dat je dat allemaal durft zomaar in je al mooie blokken te snijden...maar het wordt zeker prachtig zo...en niet alleen Viltariet geniet van je teksten en photo`s hoor...ik ben al geruime tijd aan het kijken en ook al is mijn blog misschien niet zo interessant voor jou misschien zou je daar ook eens je mening kunnen en willen geven..ik vind je kleurencombinaties altijd zo gedurfd en het wordt altijd prachtig ook al denk ik of het wel bij elkaar past soms..het wordt een echt kunstwerk..ben benieuwd hoe het verder gaat...
groetjes Francien.