zondag 22 augustus 2010

Zelfde felle kleuren, andere toepassing.

Even iets heel anders! Het was gisteren in Arnhem Rio aan de Rijn, ofwel tropisch carnaval. Het feest van muziek, dans, kleuren, veren, brassbands, blote billen enz.enz.
P1020427.JPG
20 jaar geleden heb ik 2 keer meegedaan met het Zomercarnaval in Rotterdam, ik ging met een vriendin mee met de carnavalsgroep uit Utrecht, Kibrahacha. In Rotterdam is de route 6 kilometer lang. Het is veel heupwiegen, na 6 kilometer ben je kapot en je kan even niet meer normaal lopen, maar je slankt er wel vanaf. Er gaat ook veel drank door, maar ik weet nog van toen dat ik een hele fles drank heb gedronken toen, die zat in een geitenleren drinkzak die om mijn schouder hing. Die drank werd ook lekker warm van de zon die er op scheen. Na afloop had ik geen last van de alcohol, normaal ben ik gevloerd na 2 glazen. Gisteren was het een grote optocht en verrassend genoeg deden er ook mensen uit china mee en Bolivia. Dat is wel even verwarrend, want dat verwacht je niet. Ik heb straks daar nog een foto van. De jongen hiernaast op de foto wilde wel even poseren voor mijn camera, dat is op zich niet zo moeilijk, je maakt oogcontact en je laat de camera zien en ze staan voor je klaar om te poseren.  Deze groep had als thema wilde dieren, ik heb veel leeuwen gezien in deze groep. Zij waren ook mooi geschminkt, maar deze jongen was de enige met het zebra-thema. Kijk die mooie veren eens. Wat stof betreft heb ik heel mooi materiaal gezien. Je wilt ook niet weten wat die pakken kosten.
P1020429.JPG
Dit is de groep uit Bolivia, kijk eens onderaan die rokken, daar zit borduurwerk, nu zal dit in dit geval wel machinaal borduurwerk zijn, maar aan presentatie was hier veel aandacht geschonken. Eigenlijk vind ik dit het mooiste aan dit carnaval, die dames met netpakken en een bloem op hun billen en aan de voorkant worden wel door anderen geapprecieerd. Vorig jaar toen ik stond te kijken stonden er een paar hollandse dames die zich verwonderden over de gene over lichamen die zij wel hadden, maar deze tropische dames totaal niet. Donker gekleurde dames moeten juist mollig of zelfs dik zijn, dat ziet er gezond uit. Heerlijk dat verschil in opvatting en cultuur.
P1020433.JPG
Deze dames hadden als thema China, maar kijk eens naar de kleding en nog wel gewatteerd! Zeker met de temperatuur van gisteren. Gelukkig is het volume van de muziek weggevallen van de foto’s, anders zaten jullie nu allemaal met oordoppen in achter jullie pc of laptop, of…..

5 opmerkingen:

Unknown zei

gezellige boel daar bij julie in Arnhem!
Groetjes Berbel

Birgitte aka Bietje zei

Nou wordt het me eindelijk duidelijk. Ik, met mijn Venus van Milo-figuur, ben gewoon in de verkeerde cultuur geboren. Door donker gekleurde medemensen worden mijn royale curves wél gewaardeerd. Terwijl mijn blanke medemensen dat niet zo doen.
Gelukkig ben ik zelf tevreden met hoe ik ben. Conclusie: blank uiterlijk, donkere binnenkant.

vilterietje zei

Prachtige beelden Aart! Carnaval is een feest waar je je in moet storten en zo te zien gebeurt dit hier. Groetjes en tot... Riet

Liesbeth Wessels zei

Mooi die buitenlandse stofjes. Ik wil dan meteen even voelen, hoe het aanvoelt, hoe dik het is, etc.
Dat was dus genieten gisteren. Veel inspiratie opgedaan. groet liesbeth

Liesbeth Wessels zei

wat een nare afloop in het arnhemse !! Wat heb je toch bijzondere mensen. groet liesbeth