donderdag 12 augustus 2010

Een van alles wat dag.

Dat was het gisteren, eerst heb ik de randen aan het centrum van de workshopquilt gezet, ik heb er nog geen naam voor. Ik had wat moeite met de 2 zijranden, alhoewel ik de strips recht van draad had gesneden liepen de zijkanten een beetje rond en allebei de zelfde kant op. Ik heb ze toch aan de top gezet en ze daarna uitvoerig met stoom gestreken, het is wel beter geworden, maar nog niet optimaal. Binnenkort nog maar een keer doen, maar dan de randen nat maken.
P1020396.JPG
Ik ben verder wel tevreden over de uitvoering van mijn plannen, nu nog het vlak strijken, het sandwichen en quilten. Nog voldoende te doen dus, het sandwichen doe ik altijd op maandag, je vraagt je natuurlijk af waarom. Hier in de huiskamer is de laminaatvloer te glad, schilderstape blijft niet zitten, maar dan heb ik nog de beschikking over de algemene hal beneden. Hier liggen plavuizen en de schoonmakers komen op maandag ochtend. Als zij geweest zijn is de vloer tenminste schoon. Maar afgelopen maandag was ik van plan een paar tops op te spannen beneden, toen ik merkte dat de beneden buurman een vrije dag had genomen om al het bouwafval wat op zijn achterbalkon stond weg te brengen. De vloer beneden zag er niet uit, overal kalk en vocht. Dus heb ik het maar even uitgesteld, geeft niet, want er zit geen haast achter. Dit is dus voorlopig de laatste keer dat deze vrolijke kleuren hier te zien zijn, de volgende keer zal zijn als het klaar is en een naam heeft.
P1020395.JPG
Dit zijn mijn olie pastel krijtjes waar ik de rubbing mee gedaan heeft (zie bericht van gisteren), ik vind de Markal paintsticks een beetje prijzig, vandaar dat ik deze heb aangeschaft, maar waarom je de rubbing een week moet laten uitharden weet ik niet, wie het wel weet mag het zeggen. Na die week gaat de strijkbout erover heen, natuurlijk met bakpapier onder en over de stof, want ik wil wel graag mijn strijkplank en strijkbout beschermen. Omdat het olie krijtjes zijn en er warmte bij komt om de rubbing te fixeren zal de olie misschien wel gaan vloeien, ik zie wel, alhoewel ik ze ook weleens gebruikt heb om er een kaart mee te maken, toen heb ik er gelijk de bout op gezet omdat de kaart de volgende dag af gegeven moest worden.
Vandaag heb ik ook nog achterstallig werk verricht, ik liet afgelopen vrijdag iemand een quilt van me zien, die ik heb gereserveerd voor een tentoonstelling en kwam tot de ontdekking dat het etiket en de ophang tunnels nog gespeld waren. Vandaag is het  dan
P1020397.JPG
toch nog goed gekomen, stel je voor dat de spelden waren gaan roesten in de stof, wie was dat nu ook al weer met roestige borduurnaalden in een oud borduurwerkje? Ik heb gelijk de lat in de tunnel geschoven en de quilt opgerold, meer krijgen jullie jammer genoeg niet te zien. Ik vindt het niet leuk als de quilt allang bekend is en dan op een tentoonstelling komt te hangen. De ene tentoonstelling is daar heel erg streng op, bij deze tentoonstelling weet ik het niet. De kat maar niet op het spek binden.

3 opmerkingen:

Iris-Julimond zei

Hello Aart

The colours look beautyful.
I am waiting on the finished quilt.;-)

Sorry, i can't read any word in dutch, but i love your projects.
And i love blogs from dutch, you all are great quilter.
Greets from Germany

Iris

vilterietje zei

Ha Aart! Ik zie dat je werk vordert en het wordt mooi! Jammer van de vuile hal, hopelijk heb je maandag meer succes. Dankjewel voor de uitleg van de krijtjes.
Groetjes en tot...
Riet

Birgitte aka Bietje zei

Ik was nog heel jong toen ik de naald er in liet. En ik was vast van plan om het af te maken. Alleen vergat ik het. (pruil, pruil)