vrijdag 27 augustus 2010

Under construction.

Ik heb me voor de verandering eens aan mijn voornemens gehouden. Na de boodschappen en achterstallig strijkwerk ben ik toch maar aan de NYB begonnen. Eerst strijken en een achterkant stof opzoeken, dan deze strijken, op maat knippen, Hobbs op de vloer uitleggen en ook op maat knippen.
P1020456.JPG
Toen ging alles mee naar beneden om gesandwichd te worden. Dat is ook nog een hele klus, maar na een half uur was dat ook klaar. Dan laat ik meestal de spuitlijm wat drogen door de quilt een uurtje op de vloer uit te leggen, kon ik ondertussen even lunchen. Maar na de lunch begon de zon te schijnen toen ik de quilt onder de naaimachine legde. Ik heb geen last gehad van plensbuien en als de slaapkamer onder water was komen te staan had ik het waarschijnlijk niet eens gemerkt. Nu is de kans dat dat gebeurd erg klein op de tweede verdieping. Het was weer heerlijk om de kleuren van de NYB te zien. Ik ben eerst bezig geweest om de middelste 4 blokken vast te naaien in de ditch, rond de bogen en in de centra wil ik misschien nog wat anders doen. Ik gebruik verschillende kleuren garen, behalve voor de onderkant, daar gebruik ik middengrijs, anders blijf ik spoeltjes verwisselen.
P1020457.JPG
De komende dagen ben ik weer lekker bezig, zeker met de rand, want daar heb ik een foutje gemaakt, dus dat moet nog hersteld worden. Wel weer extra werk, maar dat heb je als je je hoofd niet gebruikt. Probleem voor later, daar ga ik me nu niet over opwinden. Voorlopig heb ik nog 12 blokken te doen voor ik bij die rand aan kom. Even nog iets over het sterren bericht van gisteren, de afwijkende ster is de uiterste ster aan de rechterkant boven. Het was leuk om te lezen dat andere sterren werden aangemerkt. Ik heb hier wel plezier om gehad. Ik zou, denk ik, hetzelfde doen! Nu moeten de sterren even wachten, want de New York Beauty gaat even voor.
P1020458.JPG
Dit is de achterkantstof, ook weer een batik van de markt voor 6,95 Euro per meter. Dit kan ik zelf niet verven, maar ik vind deze stof helemaal te gek, je kunt ook zien hoe ver ik gekomen ben met de 4 middelste blokken, ik moet alleen nog wat draadjes afknippen, want ik knip met een schaartje onder de quilt, ik moet voelen waar het garen zit als ik afhecht en dan neem ik iets ruimte om te voorkomen dat ik in de stof knip. Ook een werkje voor later. Ik hoop dat ik jullie een zonnetje geef voor vandaag, want buiten de deur zal je hem niet tegenkomen vandaag. Geniet ervan.

8 opmerkingen:

Anneke van Diggelen zei

Wat een prachtige kleuren je quilt,zo te zien is het ook een flinke quilt om door te quilten!!
De acherkant is ook super om te zien komt er helemaal bij.

Succes verder en ben heel benieuwd naar je eind resultaat.

Groetjes Anneke

vilterietje zei

Ha Aart! Goed dat niet iedereen heeft gezien wat de afwijkende ster is, want dat houdt in dat het niet echt opvalt!
Je NYB wordt FANTASTISCH!!Het lijkt me zo verlavend om met zulke mooie kleuren en patronen te werken. Enne....bedankt voor je zonnetje! Groetjes en tot...Riet

Liesbeth Wessels zei

Wat een fantastische kleuren weer.Wat een lef! Leuk voor een regenachtige dag; had jij die besteld ?? Op deze manier kan een NYB( duurde een kwartier voor ik het wist) mooi zijn. liesbeth

quiltingmathilda zei

Mooie kleuren gebruik je,mijn complimenten. heb ook nog een vraagje, je gebruikt spuitlijm om de quilt te sandwichen, maar heb je dan geen last met het quilten, dat je naald erin blijft hangen?
groeten Tilly

Sandra zei

Lekker zonnig werkje op deze sombere dag.

Klaske zei

Ik moet mijn NYB ook nog steeds doorquilten, hij hangt al een paar maanden aan het quikltrek, maar wist nog niet of ik het met de hand of met de machine zou doen.
Mijn hobbykamer is haast in geruimd en mijn nieuwe naaimachine moet dan maar eens echt worden gebruikt om door te quilten dacht ik zo.
Je NYB word mooi zo, en die achterkant...... die had ik ook zo uitkunnen zoeken. Fijne dag.

susie zei

O Aart wat MOOI !!! Ineens schijnt de zon hier :)
En de achtergrond is mooi gekozen
En wat een werk !!

groetjes Susie

Anoniem zei

Daar wordt een mens nou helemaal vrolijk van!