zondag 29 augustus 2010

Borger.

Gisteren een dagje naar Borger geweest, op zich heb ik er niet zo lang rondgelopen, maar de reis erheen en weer terug kostte meer tijd, 2 x 2,5 uur.
P1020461.JPG
Zo hing mijn quilt, in een party-tent in de tuin, vreemd om hem in ander licht te zien hangen. Nu denken jullie natuurlijk, je quilt buiten, hoe zit het dan met de regen? Dat was allemaal prima geregeld, er was geen kans dat hij nat zou worden. De foto heb ik genomen na een regenbui. In de tuin stonden ook wasrekken met quilts erop en bij de eerste regendruppels werden deze wasrekken door het personeel allemaal onderdak gebracht. Er waren ook diverse winkeltjes en het nieuwe cursusseizoen werd ingeluid met de presentaties ervan. Ik moet zeggen dat er leuke cursussen aan zitten te komen. Waar ik lang heb gestaan was de hoek waar Ien Rappoldt bijzonder werk liet zien. Zij reist al sinds 1997 jaarlijks naar zuidwest China, waar de Miao wonen. Deze bevolkingsgroep maakt op een bijzondere manier patchwork. Een artikel over Ien kun je op dit moment lezen in de Quilt & Zo, maar toch ziet het er in het echt veel mooier uit dan op een foto. Aan tafel in de tuin met een kopje koffie en een stuk appelgebak kwam ik makkelijk in gesprek, we hebben het over van alles gehad, beginners cursussen, stofverven enz. enz. Gelukkig komt na regen weer zonneschijn, dus al met al een leuke dag.
P1020463.JPG
De inkopen van deze dag vallen wel mee: 2 lapjes , zakje zijde cocons, stempels voor stofverf. De stempels komen van www.trapsuutjies.com . Ze zijn natuurlijk voor allerlei verf te gebruiken, dus dat komt wel goed. Het was alleen moeilijk beslissen welke ik wilde kopen, want er zijn zoveel leuke stempels, maar bij de stand lag een stoffenboek met op elke pagina een afdruk van de stempel met het nummer van de stempel erbij. Na het uitkiezen moest er door de dame achter de stand in allerlei bakken gezocht worden naar de nummers op grote zakken. Zo dat was Borger, nu even reageren op een reactie van gisteren. Hilde vroeg waar ik de blokken voor de NYB vandaan had. Ik ben gaan zoeken in mijn papieren en vond daar de site, www.blockcentral.com , maar daar kon ik ze niet meer vinden, maar jullie misschien wel, misschien nog wel meer ook, kijk er even rustig rond. Maar toen kwam mijn Henk om de hoek met een andere site, die ik natuurlijk meteen bij mijn favorieten heb gezet. Op http://quilterscornerclub.tripod.com , kun je een heleboel vinden en downloaden. Veel plezier Hilde, ik hoop dat je er blij mee bent. Vandaag misschien weer verder aan de NYB, dat hangt even af van het weer, bij mooi weer wil ik toch even de stad in om een paar bekken open te trekken, zie hiervoor naar de reacties van gisteren.

6 opmerkingen:

http://geckoboxes.blogspot.com/ zei

Hoi Aart, bedankt voor de tip! Nog een fijne quiltdag, Hilde

hannie zei

Prachtig je quilt Aart! Gelukkig hebben ze rekening gehouden met de weersomstandigheden! Leuke aankopen heb je gedaan.De stempels van Trapsuutjiens zijn heel bruikbaar.Dus binnenkort zien we je resultaten hiermee?

Clair zei

Fantastic quilt!

Nienke zei

Zo zie je dat bij daglicht de kleuren op z´n sterkst uitkomen, wat is je quilt mooi! En bedankt voor de links, fijn leesvoer op deze regenachtige dag!

susie zei

Je quilt is prachtig Aart !!

marjolijn zei

Je quilt is prachtig. Ik heb hem in het "echie" bij de Stofmeid mogen bewonderen. Helaas heb ik je daar niet ontmoet. Was natuurlijk wel leuk geweest. Inderdaad leuke aankopen. En die stempels ga ik ook nog uitproberen. Zien er zo leuk uit.
groetjes, Marjolijn