woensdag 25 augustus 2010

Van de ene vrolijke kleuren rollen we gewoon naar de volgende.

Soms gaan overgangen geruisloos, andere keren is het weer moeilijk om aan iets nieuws te gaan beginnen, dit keer gaat het weer makkelijk. Voor deze quilt heb ik geen plan gemaakt, niets uitgetekend, het zit allemaal in mijn hoofd. Door de geringe hoeveelheid aan stoffen moet je op een gegeven ogenblik dubbele combinaties maken, ze komen niet bij elkaar te zitten dus het valt niet zo op. Om de sterren mee te kunnen nemen als ik een Bee
P1020448.JPG
heb, zoals afgelopen vrijdag, heb ik ze op een stuk stof gespeld, maar door de zoute drop vorm lopen ze nu van de stof af. Er moeten er nog 3 gemaakt worden, daarna kan ik ze met de warme stof met gouden zweem aan elkaar gaan verbinden. aan de buitenkant komt ook nog een baan met goud. Zover ben ik nog niet dus dat komt later. Ik moest gistermorgen eerst even goed met de stofzuiger door het huis, daarna dweilen op mijn manier. Dat houdt in dat ik een emmer vul met water en schoonmaakmiddel en een dunne theedoek, die ik alleen voor dit doel gebruik. Ik leg een handdoek onder mijn knieën en ga achterwaarts de kamer door, de handdoek onder mijn knieën zorgt er ook voor dat ik me door de kamer kan bewegen zonder op te hoeven staan. Dit wil je niet zien! En toen zat ik lekker rustig de droppen aan elkaar te naaien, ging de deurbel, ik had met niemand afgesproken dus wie kon dat nou zijn? Natuurlijk was het de pakjesbezorger, meestal is het voor de kunstschilder op de 4e etage, of voor de benedenbuurman. Volgens mij kunnen de pakjesbezorgers alleen mijn bel vinden, er zijn er echt 8! Maar dit keer was het voor mij, het was een dikke enveloppe, ik keek door het glas in de deur of ik postzegels kon ontdekken, ja hoor, het waren Engelse postzegels. Nu heb ik een tijdje geleden een tip gehad van Nienke, http://verfvirus.blogspot.com , er is een leuk boek van Ineke Berlyn. Henk en ik hebben gekeken hoe we het boek konden bestellen, betaling was met Paypal, daar had Henk niet zo’n zin in, omdat dat nog weleens gehackd  wordt. Ik heb toen een mail verstuurd naar Ineke en we hebben iets anders afgesproken.
P1020449.JPG
En hier was het dan, ik moest er even voor tekenen en toen openen. Een leuk boek met aan de linkerkant schetsen en aan de rechterkant de quiltjes die eruit zijn ontstaan. Het zijn dagboek quiltjes dus niet zo groot, maar waar je wel af je fantasie op los kan laten.
Gisteren ben ik nog iets vergeten te vertellen over de mails naar Duitsland, naar Patchwork Professional, in een volgende uitgave van dit blad komen de foto’s te staan van Zigzag door kleurenland. Ik ben heel benieuwd hoe dat eruit gaat zien.

10 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Nou, eigenlijk zou ik jou beste eens willen zien op je knieën door de kamer. Ik heb er al een titel voor: Aart zigzaggend door kamer(land).
Vraagje: kun je ons geen sneakpeek geven van de inhoud van het boek? Het maakt mij in ieder geval erg nieuwsgierig.

yvon zei

Mooie sterren worden het... vrolijk... ben benieuwd naar het eindresultaat. En boeken... daar kun je nooit genoeg van hebben...

susie zei

Ja Aart ik ga Bietje bijstaan en eigenlijk wil ik het ook wel best zien want nu kunnen we er ons alleen maar een voorstelling van maken en die gaat er bij iedereen anders uitzien, :)

Weer genoten van je relaas en mooi al die sterren.

groetjes Susie

JOS zei

Dat komt er van !!!
Ik wil dat boek ook wel van binnen zien. Je maakt ons nieuwsgierig.
Haha; nu moet je zeker een uitleen beginnen.
JOS.

Marion zei

Rare manier van dweilen heb je, daar zou ik wel een foto van willen zien.De duitse kunstenaar Walter Brix, maakt ook foto's van hoe hij het huishouden doet, maar dan ook nog eens in vrouwenkleding, ha, ha.En het boek heb ik ook leuk als inspiratie voor kleine werkjes,

vilterietje zei

Ha Aart!
Dit is de derde poging om een berichtje te zetten en ik hoop dat het deze keer werkt!
Ik zie je echt voor me als levende dweil over de grond: en dan gaat de deurbel!!!
Het boekje zou ik graag eens willen inkijken voor de schetsen, misschien als ik volgende maand in Schotland ben?
Groetjes en tot....Riet

hannie zei

Mooie kleuren gebruik je voor de "droppen" Zal een mooi geheel worden!
Moeilijke manier van dweilen heb je Aart. Ik heb een soort swiffy (plat), daar leg ik dweil onder. Microvezel groot van Action en zwier zo, nat of droog door het huis. Hoef ik helemaal niet te bukken!
Leuk boekje van Ineke Berlijn,ik heb er al wat plezier van gehad.
(Gewoon) gekocht bij Cordi atelier tijdens het quiltfestival in Groningen. Boekhandel van de Moosdijk stond ertegenover: Had het ook. Wij hebben trouwens in Nuenen ,hier vlakbij,ook een winkel van v.de Moosdijk Ik bestel het in Someren per tel. en kan het in Nuenen ophalen, als ik er toch ben ,want mijn zoon woont daar!
In ieder geval veel plezier van je boekje!

Marion zei

Hallo Aart,
Bedankt voor je tip inzake de Dahlia's en de hop. Volgens mij krijgt mijn hop geen zaadjes. Mannetje dus.....
Lijkt me een leuk boek wat je nu hebt!

Anoniem zei

Altijd een feestje om je blog te bezoeken Aart. Dorothee vertelde dat je een mooie foto hebt opgestuurd. Het is zo leuk om post met foto's van lezers te krijgen (gebeurt veel te zelden)

Shirley zei

Aart, wat vertel je ons nou, je doet het op je knieën? Je bent net mijn schoonzus, ze doet het ook zo, dan kan ze beter in de hoekjes komen en langs de plinten. Ze heeft wel gelijk hoor, maar wij hebben beneden iets van 100 vierkante meter tegelvloer, dat doe ik niet op mijn knietjes. Joh, en die sterren, met goudkleurige stof enzo afmaken, je hebt het wel goed in je hoofd zitten zeg, mmm.