dinsdag 3 augustus 2010

Wat een heerlijke dag!!

Heerlijk zo’n dag, een tafel vol naaimachines, dat gezoem. Iedereen was druk met de eigen dingen, de één moest nog stof uitzoeken, de ander geholpen worden als de naaimachine kuren had. Maar we hebben allemaal genoten. Ik had natuurlijk mijn drukke stoffen, de anderen gebruikte meer
P1020376.JPG
rustige en bedekte kleuren. Ik ben begonnen om 2 blokken op elkaar te spelden op 2 hoeken, om er voor te zorgen dat de blokken niet verschoven tijdens het snijden. Je moet gewoon snijden en niet meer naar het bovenste blok kijken, welk blok er onder ligt, vergeet je al snel. Daarna wissel je de 2 helften met elkaar en met een zigzag met grote lengte en niet al te kleine breedte worden de 2 helften met elkaar verbonden. Toen ik alle 16 blokken had gesneden en gezigzagd ben ik begonnen er een dichte zigzag overheen te naaien, deze zigzag moet iets breder zijn dan degene die eronder zit. Na alle blokken gezigzagd te hebben, heb ik ze om en om op de vloer gelegd. Ik denk dat ik er sashings tussen ga zetten maar hoe en wat moet ik nog uit laten kristaliseren, eerst eens kijken wat voor wilde stof ik daar voor heb liggen. Ik heb geen foto’s gemaakt van de blokken van de anderen, die waren nog aan het zigzaggen rond de rondjes en de één had 4 blokken klaar, de ander 6 en de derde was net de vormen aan het knippen, aan strijken moest ze nog beginnen. Dat geeft helemaal niet, als ze er maar zin in hebben om er aan te werken en dat gebeurt zeker. We waren alle 4 enthousiast.
P1020374.JPG
Kijk ons hier eens lekker werken, het was helemaal niet erg dat het gisteren wat minder weer was, want we hadden er geen tijd voor gehad. Met de lunch moest de tafel even helemaal leeg, zodat Ada de heerlijke lunch op tafel kon zetten, maar nadat dat verorberd was, moest er snel afgeruimd worden, want we moesten door. Van links naar rechts zie je Gerda, Jos , Ikzelf en Yvonne. Yvonne hoort niet bij ons groepje, maar Diny was verhinderd en daarvoor was Yvonne benaderd. Ik denk dat ik dit werk nog een keer ga maken met andere stoffen, ik denk aan mijn geverfde stoffen. Morgen bericht ik over het project waar ik gisteren over gesproken heb.

5 opmerkingen:

Suus zei

Ze zijn erg leuk geworden Aart, nog mooier dan voordat je ze door hebt gesneden.

sylvia zei

wow, wat een eye-catcher!!!
ik kan niet wachten tot vanmiddag: Aart's Art live........

Webredactie zei

Leuk dat je ze met een gebogen lijn hebt doorgesneden dat maakt het nog spannender.

Anoniem zei

Wat leuk dat je een golvende lijn heb genomen gaat dat een beetje met het in elkaar zigzaggen? Heel verrassend geworden ben benieuwd wat je er verder mee gaat doen.
Groeten Marijke

christina zei

wat zijn ze prachtig geworden. Dat je ze versneden hebt is een verrijking geworden.

Wat hier misschien ook wel past is om ze ragime aan elkaar te naaien. Is weer eens wat anders dan sashings. Maar je moet daar wel van houden. Is heel persoonlijk.