woensdag 4 augustus 2010

Kleine workshop.

In het blad Patchwork Professional staat een kleine workshop van Pia Welsch, een vrije snij workshop. Ik heb het zondagmiddag uitgeprobeerd met
P1020362.JPG
mijn geverfde lappen, je moet er toch eens het mes in zetten, dan maar meteen! Ik begon met 2 contrasterende lappen op elkaar te leggen en 2 doorsnijdingen te maken, kleuren uitwisselen en weer aan elkaar naaien. Heel leuk om nu eens zonder liniaal te werken en uit de slappe pols te snijden. Bij het weer aan elkaar naaien gebruik ik spelden om toch een beetje goed uit te komen. Ook grappig om te zien hoe de kleuren met elkaar verhouden. Maar wat het spannendste is, hoe het eruit komt te zien, als alle stappen doorgelopen zijn. Weer eens wat anders dan het werk aan de voorbereidingen aan de Bee, maar wat me opvalt is dat ik op dit moment heel erg bezig ben met kleur en dan in de heftige vorm. Na deze stap moest er weer gesneden worden en genaaid. Ik had het blad Patchwork Professional niet in de buurt liggen en had bij de 2e stap niet goed gelezen, waardoor ik in plaats van 3 doorsnijdingen er 2 heb gedaan. Dat vindt ik niet zo erg, want nu zit er iets van mezelf in. Na de 2e stap heb ik de blokken 2 aan 2 een beetje diagonaal doorgesneden om zo een goede kleur verdeling te krijgen.
P1020368.JPG
In eerste instantie zag het er zo uit, maar zo krijg je geen goede verdeling van donkere en lichte stoffen. Ik vind het geheel nog niet aan mijn verwachtingen voldoen, maar wat doe je dan om het beter te krijgen. Vandaar dat ik dacht aan een diagonale doorsnijding en licht en donker weer te mengen. Toen deze stap was gezet heb ik de blokken op een gelijke maat gesneden en de blokken aan elkaar genaaid. Ik wil dit nog een keer gaan doen, maar dan loskomen van het spelden. Daar moet ik maar eens gaan oefenen, want met rechte lijnen lukt het me wel.
P1020369.JPG
Dit is het resultaat tot nu toe, alle diagonale naden heb ik dezelfde kant op laten lopen om richting te krijgen in het geheel, door de rechte en gebogen lijnen denk ik aan de naam Movement en motion. Nu eerst maar eens een rand er omheen, maar dat moet wel passen met deze blokken. Dus weer verder denken en proberen. Gelukkig heb ik nog wel wat geverfde lappen liggen.

7 opmerkingen:

Anneke van Diggelen zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
sylvia zei

....en dat heb ik niet eens gezien??
of had je nog de energie om daar gisteravond aan te werken?!
zo kun je zien hoe mooi je verven gelukt is, he, in een quilt in wording komen ze nog beter uit!!!
groetjesss, ik ga weer op stap!!!
;)

vilterietje zei

Zóóó mooi!! Je bent een echte duizendpoot met een creatieve geest! Zonder verstand van quilten te hebben, geniet van elk van je blogs.
Groetjes en tot...
Riet

Birgitte aka Bietje zei

Een durfal krijgt prachtige creaties, dat is weer bewezen. De titel die bij mij opkwam was Colormotion. Want je hebt eigenlijk de verschillende kleuren verschoven in het totaal.
Om er echt beweging in te krijgen zijn golvende lijnen misschien nog een optie. Al heb ik dat zelf nooit uitgeprobeerd. Je hebt daar zelf misschien ervaring mee.

Hennie zei

Dat ziet er erg leuk uit, je stofjes zijn erg mooi van kleur ! ! !

JOS zei

Mooi ! Aart.
Heb je wel eens gehoord dat het bekend is, dat het menselijk oog van links-onder naar rechts-boven kijkt. Als je daar rekening mee zou willen houden dan zou ik de schuine naden in die richting leggen en qua kleur denk ik dat dat hier ook mooier uitkomt.
Wat leuk dat je al je eigen geverfde stoffen hiervoor gebruikt ! En je verslagje van onze BEE was ook gezellig.

Webredactie zei

De geverfde lappen op hun mooist, ze versterken elkaar echt he? Het spat het scherm af, leuk om te zien!