maandag 30 augustus 2010

Dilemma.

Soms kan je dat hebben, is er iets leuks in de stad waar je naar toe wilt, maar het weer werkt niet zo mee en je wilt verder achter de naaimachine. Wat doe je dan? Ik heb de buienradar bekeken en ben toch even de stad in geweest en daarna was er nog genoeg tijd om achter de naaimachine te duiken.
P1020474.JPG
De foto is niet echt goed gelukt, maar geeft wel een impressie, het leuke aan dit werk is de afwisseling in garens die ik gebruik. Ik heb een doosje met 20 kleuren Mettler garens en daar ben ik ondertussen verliefd op geworden. Ze naaien zo mooi, voelen lekker aan en zijn heerlijk dun. Door de vele kleuren kan ik er genoeg in dit werk kwijt. Nu nog 1 blok voor ik bij mijn probleem aankom, gisteren had ik niet veel zin om aan dat probleem te werken, vandaag ben ik alleen thuis, dus alle tijd en in de morgen zal het weer niet zo lekker zijn, mooi de gelegenheid om problemen op te lossen. Ik zal mijn probleem binnenkort laten zien, of eigenlijk is het mijn stommiteit. Het gebeurt ook weleens dat je iets wilt, dat het tegenzit en uiteindelijk toch lukt. Dat had ik met een zilverdraadje dat ik wilde gebruiken met blauwe stoffen, het begin ging goed, maar bijna aan het eind brak de draad elke keer, ik ben toen even weg gelopen en daarna de draad weer opnieuw ingeregen en alles liep gesmeerd.
P1020475.JPG
Dat was bij dit blok, als je erop klikt, wordt de foto vergroot en dan zie dan zie je de zilverkleurige draad misschien lopen. Nog even en ik kan aan de fun part beginnen, het vullen van de centra en buitenkant van de blokken, dan krijgen ze nog meer reliëf. Hoe en wat dat komt nog wel.
Vorig jaar was het lekker warm toen World Statues er was, nu was het toch wat anders met dat koude, soms regen. Al met al is het allemaal meegevallen. Ik heb maar een paar foto’s gemaakt maar de meest vervreemdende wil ik jullie niet onthouden. Ik kwam hem tegen aan de Rijnkade en dit is vreemd, ik heb nog gekeken wat er niet klopte, qua proporties, maar ik kwam er niet uit. Alles lijkt zoals het moet zijn, behalve zijn……. Meestal stond hij stil en soms liep hij een stukje, meisjes gebruikten hem om bij te poseren.
P1020470.JPG
Dit is hem, leuk haar hè!

7 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Aart jij hebt vast betere ogen dan ik.
Ik zie geen haar en ik zie geen foutje/stommiteit.
Ik zeg er meteen maar bij dat ik niet blond ben.
mooi quilt weer toch, groet liesbeth

vilterietje zei

Ha Aart!
Jammer voor de levende standbeelden dat het weer niet meewerkte. We hebben in Sittard ook veel regen, maar vooral veel wind gehad. Je hebt wel lekker achter de naaimachine gezeten: ook top toch??
Groetjes en tot..Riet

Margeeth zei

Dat hoofdloze type is inderdaad erg knap gemaakt.

Unknown zei

Ik vraag me af waar de kijk-gaatjes zijn, bij de man zonder hoofd.
Groetjes Berbel

hannie zei

Ja heel knap die figuur,ik denk toch dat het van zichzelf een heel klein menneke is? In Helmond bij Artimond in Mei, is altijd geweldig straattheater,op hoog niveau, soms ook met dergelijke figuren.Erg leuk! Maar het weer was was voor jou toch ook een (binnenkansje) om te quilten!

Nienke zei

Aart, metallic garen is erg gevoelig voor wrijving en warmte, smelt dan echt waardoor de draad telkens breekt. Als je even wegloopt kunnen alle geleiders afkoelen en gaat het daarna weer lekker. Heel langzaam naaien is vanuit dat perspectief ook een manier om het langer vol te houden ;-)of metallic op de onderspoel doen, dat is ook een optie maar niet altijd haalbaar.
Geinige vent kwam je tegen.

Suus zei

Wat je ook eens zou kunnen proberen als steeds de draad breekt is een topstich naald, wil ook nog wel eens helpen. Mooie quilt hoor.