vrijdag 6 augustus 2010

Grijsblond!!

Wat kan een mens toch dom zijn, vandaar dat grijsblond, als je een foto hebt geplaatst in een vorig bericht en je draait hem een kwartslag voor het volgende bericht, wat gebeurt er dan? Ja, natuurlijk, dan draait de foto in het vorige bericht ook een kwart slag. Zo zie je maar weer, grijsblond is ook een beetje veel blond. Jos, je was wakker gisteren.
P1020383.JPG
Ik probeer het weer goed te maken, met de juiste foto’s. Dit was de foto die ik woensdag plaatste en ik had het gisteren over het mensen oog wat van linksonder naar rechtsboven kijkt, om beelden te kunnen interpreteren. We hebben niet in de gaten hoeveel beelden we per dag verwerken om te zien wat we zien. Ik las laatst over iemand die van zijn derde jaar blind was, nu met de medische stand van heden ten dagen, was het mogelijk om deze man aan zijn ogen te opereren, zodat hij weer zou kunnen zien. Na de operatie was iedereen benieuwd wat deze man zag en hij zag helemaal niet zoveel. Want hij wist niet wat hij zag, zijn hersenen waren niet gewend geraakt om de beelden te interpreteren. Zien moet je dus leren van jongs af aan. Nu plaats ik de gedraaide foto, nee nu gaat het goed, want ik heb het blok gedraaid toen ik de foto nam. Een ezel stoot zich in het gemeen, geen tweemaal aan de zelfde steen, nietwaar?
P1020382.JPG
Dit is de foto, waarin de lijnen gelijk lopen met de kijkrichting. Ik weet niet of jullie zien wat er bedoeld wordt, maar in de eerste foto botsen mijn ogen tegen de diagonale lijnen op, de lijnen voelen nu als barrières. Grappig is dat, je wordt ergens mee geconfronteerd en ineens ga je zien wat er bedoeld wordt. Maar ik heb wel gemerkt dat ik weer stoffen moet gaan verven, maar dan per kleur grotere lappen. Vorige week heb ik nog 4 meter poplin gekocht, het zou dus kunnen. Gisteren kreeg ik een mail van Nienke, van Verfvirus, kijk eens op haar blog, erg leerzaam, Nienke had mijn foto met Photoshop bewerkt en het blok alle kanten op gedraaid.
Aart.jpg
Zo krijg je een idee als je vier dezelfde blokken maakt en ze elke keer een kwartslag draait. In het kader van het voorgaande verhaal zou ik alle diagonale lijnen één kant op laten lopen.
Gisteren ben ik ook nog in Amsterdam geweest, ik moest wat werkzaamheden bij mijn schoonmoeder verrichten, maar ik was vroeg weer bij haar weg, meestal is het een uur of vier, maar nu was het half twee. Dat is mooi, dacht ik, dan kan ik mooi nog even met de trein naar het centraal station reizen en even vlug via de nieuwezijds voorburgwal naar de oudezijds burgwal lopen en even bij Merel van Birdblocks binnenstappen. Het was, zoals gewoonlijk, weer even gezellig. Ik heb 3 klosjes garen meegenomen en twee nieuwe bladen voor mijn snijmes, want ik heb geen voorraad meer in mijn lade, voor het geval mijn mes bot wordt. Ik heb mijn mesje laatst nog vernieuwd, maar afgelopen maandag was er toch weer iemand die mijn mes had geleend zonder het even te vragen. Degene die dat deed ken ik niet voldoende om te weten of ze zorgvuldig met mijn mes zou omgaan. Kijk ik vind het niet erg als iemand mijn spullen leent, maar ik wil wel graag weten of diegene er goed mee omgaat. Er zijn namelijk mensen die altijd proberen door spelden de snijden. Ooit heb ik iemand mee gemaakt die haar tas met boodschappen gewoon op mijn quilt zette, die op tafel lag, omdat ik er iets over moest vertellen. Laten we zuinig zijn op onze eigen spullen en op die van een ander!

8 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Onbegrijpelijk, ik heb altijd geleerd dat je op andermans spullen nog VEEl zuiniger moet zijn dan op je eigen spullen.
En over die blokken, dan had ik het ook goed gezien. Ik snapte niets van je verhaal. Maar is het niet veel spannender om niet alle blokken dezelfde diagonaal te geven, maar er een anders te leggen? Ik heb ooit het verhaal van de Navajo-vrouwen gehoord. Zij maken prachtige kleden, maar maken er bewust één foutje in. Dat was óf om de geesten te laten ontsnappen of de fantasie te laten ontsnappen. Ik weet niet meer wie ze lieten ontsnappen.

Oma de Ruijter zei

Leuk is dat fotoshop..mijn dochter is daar ook altijd mee bezig. Maar geef mij maar gewoon met lapjes klungelen ;-)
Maar als ik nu zou mogen kiezen zou ik kiezen voor de linksboven van de vier blokken die bij elkaar staan.

vilterietje zei

Ik vond en vind het mooi! Snap niks van kijkrichting en andere dingen, alleen maar zeggen wat ik mooi vind of niet. De fotoshop is fantastisch! Groetjes en tot....
Riet

JOS zei

Geweldig !!! Wat knap om het blok vier keer te plaatsen. Jammer dat je er geen vier hebt, maar het zal je ook wel weer op nieuwe ideeën brengen. Prachtig die kleuren die je geverfd hebt.
JOS

Suus zei

Ik zou er zeker, als ik jou was, nog een stel bij maken, geeft een erg mooi effect. Ik las op je vorig bericht dat je een cursus bij Marjon gaat doen. Heel goed van je, ik heb diezelfde cursus van haar al een keer gehad, en hij is erg leuk. Weer een heel nieuwe ervaring. Misschien een tip, om een boek of map met de proefjes te maken als naslagwerk.

Nienke zei

Ben dol op Photoshop ;-) Enige nadeel, je weet al wat je maakt en de verrassing is eraf. Kan ook een voordeel zijn. Prachtige kleurencombi Aart!

Shirley zei

grijsblondie bedankt voor de tutorial, en helemaal in mijn kleuren, ook al zou je het niet altijd zeggen, als ik weer eens in de truttige bloemensfase zit.

Anoniem zei

Hi Aart,


Ik ben weer terug, en er is heel wat te lezen op jouw blog...
Leuk dat je Pia's workshop bent gaan doen, ik zal het haar zeggen, vindt ze leuk. Als je quilt klaar is zal ik haar een link sturen, als je dat goed vindt.
Ik vind je blokken heel mooi geworden en ik zou er zeker nog een paar maken....photoshop is echt een zegen!
Groetjes,
Tineke