maandag 2 augustus 2010

De stand van zaken tot nu toe.

De 16 blokken liggen nu 4 x 4 op de vloer, er zijn nog wel dingen die ik kan doen, maar daar wacht ik even mee tot vandaag. Ik vind dit wel een goede
P1020359.JPG
verdeling tot nu toe, maar het spannendste moet nog komen. HET MES ER IN!! Er zijn 4 blokjes die goud in zich hebben, dat worden er straks 8, er komt weer een andere verdeling. Er gaan stemmen op om mij heen, dat ik te voortvarend aan het werk ben geweest, nu werk ik beter als ik alleen ben, de ideeën die ik nu tot me heb gekregen, komen dus uit mezelf. Ik denk niet dat het gaat gebeuren, maar je loopt altijd kans dat je dingen opgedrongen krijgt, ik ben er natuurlijk wel zelf bij. Het ontdekken van dingen, ook al komt het in 100 boeken voor, is nog altijd het leukst en het streelt je eigen ego. Hoe blij is een kind als het ontdekt dat het kan staan, ook al hebben miljoenen dat voor hem/haar gedaan en hetzelfde ervaren. Alles wat mee moet heb ik gisteren al klaar gezet, ik zal een deel wel vergeten zijn, maar er zijn ook nog anderen om mij heen. Het zal wel een gedoe worden, want ik wordt opgehaald en moet met mijn spullen wel naar de afgesproken plek komen. De naaimachine staat goed vast op een soort steekwagentje die ik in kan klappen, de rest gaat in een tas op wielen, die ik achter mee aan kan trekken, maar het steekwagentje moet ik voor me uit duwen. Misschien kan ik de tas op wielen ook wel op het steekwagentje zetten, bovenop de naaimachine. Heb je eigen vervoer, dan gooi je gewoon de koffer vol en dan maakt het niet uit of je veel te veel bij je hebt, maar rij je mee of je gaat met het openbaar vervoer, dan moet je je vaak beperken. Dat geeft helemaal niets, daar ben ik wel aan gewend.
P1020361.JPG
De nieuwe Patchwork Proffessional is afgelopen week uitgekomen, daar staan ook weer leuke artikelen in en een kleine cursus, die me wel wat lijkt. Stoffen van diverse kleuren op elkaar leggen en dan uit de vrije hand doorsnijden. De afzonderlijke delen qua kleur verdelen en weer aan elkaar naaien. Dan stapel je de blokken weer netjes op elkaar en draait de boel een kwart slag en ga je er nog een keer met de vrije hand met het mes door de blokken. Dit moet natuurlijk weer gewisseld worden qua gekleurde lappen en weer aan elkaar genaaid worden. Als jullie me niet begrijpen, moet je even geduld hebben, ik ga er binnenkort aan beginnen. Het plan is om mijn geverfde lappen daarvoor te gaan gebruiken. Ja, ik hoor jullie al, wat zonde, maar jullie weten wat zonde is, droog brood eten en de boter op je ……smeren. Het lijkt net of de duivel weer op een hoop hoopt, want ik had dit blad net gekocht en als er één schaap over de dam komt, volgen er meer, ja hoor, het nieuwe Quilting Arts lag in de brievenbus. Gistermorgen heb ik het al door-
P1020360.JPG
genomen, in bed met een kop koffie en omdat het zondag was, 2 gekookte eitjes per persoon. Heerlijk om zo de dag te beginnen. Er staat een artikel in over creatief spelen met discharge pasta. Hiermee kun je verfstoffen uit de stof halen en als je verfstof vermengd met discharge pasta dan haalt het kleur uit de stof maar voegt daar jou verfstof voor in de plaats. Lijkt me spannend. Wat je op de cover ziet van Quilting Arts is met deze techniek gedaan. Ik heb voorlopig weer genoeg te doen en te lezen, met woordenboek naast me. Ik zal morgen tonen wat ik vandaag heb gedaan, dus we zitten met z’n allen in spanning. Misschien ga ik nog wel even Dadaïstisch met de BSR-voet te keer( zie de reacties van gisteren).

7 opmerkingen:

Webredactie zei

Wat kunnen die bladen je toch op een leuke ideeën brengen, ik wacht de post met spanning af! Succes met snijden.

sylvia zei

tjonge, het wordt steeds mooier.........geweldig!!
sterkte met al het gesleep, ja lang leven een auto: mik er maar in!!!!
daarom ben ik ook meer van auto dan ov......;)
morgen kom ik alles eens even bekijken!!!!
veel plezier vandaag!!!

Margeeth zei

Je hebt groot gelijk dat je je zelfgeverfde stoffen ook gebruikt, daar zijn ze toch voor! Ooit heeft eens iemand tegen me gezegd dat het verkeerde zuinigheid is om eerst je oude stoffen op te gebruiken. Je moet juist je nieuwe stoffen gebruiken, dan werk je tenminste met stoffen waar je op dat moment voor gekozen hebt. Als je eerst je oude stoffen gebruikt, dan zijn tegen de tijd dat je aan de nieuwe stoffen toekomt die ook weer oud. En de oude stoffen kunnen prima aan de achterkant.

vilterietje zei

Wat ziet het er allemaal prachtig bont uit! Ik ben heel benieuwd hoe de doorgeknipte, aan elkaar genaaide lapjes er uit gaan zien. Voor de rest ben ik het met mijn voorganger (Sylvia) eens dat je de nieuwe lappen moet gebruiken.
Groetjes, succes en tot...
Riet

Anoniem zei

Oude stoffen kun je altijd nog verven en dan zijn ze ook weer nieuw. Sommigen zijn te mooi om te gebruiken, wat zitten wij toch raar in elkaar.
Groet, Ineke

Oma de Ruijter zei

Hallo Aart, weet je dat er op you tube voorbeeld filmpjes zijn van de techniek die je hier beschrijft? Het heet: CrazyShortcutQuilts .
Als je het even kopieert en plakt in you tube krijg je mooie voorbeelden te zien.
Groetjes Joke

christina zei

Ben benieuwd wat er gaat gebeuren zodra je ze gesneden hebt.

Die snijmethonde heb ik al eens toegepast. Het werkt heel snel.

Ben benieuwd wanneer ik quilting arts krijg. Vandaag nog niets ontvangen.